Skriv til harddisken

eMail

Harddisken har brug for dine indspark!

Har du kommentarer til programmet, ideer eller ting du gerne ville høre mere om, kan du skrive os en email på harddisken@dr.dk

Mere generelle kommentarer som andre brugere også kan have nytte af og give deres besyv med på kan fx skrives i nedenstående kontaktformular.

Det er jo også altid mulig at kommentere direkte på artiklerne, hvis det er til særlige emner vi har dækket i programmet.

254 kommentarer to “Skriv til harddisken”

 1. Jesper Says:

  der er et problem med jeres podcast fra 30.12, i hvert fald hentet fra iTunes. Der er bunker af stilhed i starten, den er kun 42 minutter lang og går mit i et indslag over i radioavisen.

  mvh
  Jesper

 2. Hans Sørensen Says:

  Jeg oplever samme problem som Jesper – håber I kan uploade en ny version af den omtalte podcast.

  På forhånd tak
  Hans

 3. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Jesper og Hans
  Problemet var, at der var koks med at få sat udsendelsen igang sidste onsdag (da vi holdt ferie, og havde lagt en lydfil til afspilning istedet for at sende live).
  Da det er FM-sendingen som bliver lavet til podcast er der selvfølgelig samme hul dér. Suk.
  Men jeg skal gøre mit bedste for at få lagt den rigtige fil på så snart som muligt!

 4. Anders Høeg Nissen Says:

  Så skulle podcasten af udsendelsen fra 30. december være fixet – god fornøjelse!
  Anders

 5. Birgitte Jensen Says:

  Hej Anders!
  Jeg har etproblem. Når jeg vil brænde film fra Pinnacle. Jeg havde lavet 7 DVD´er med skippy og først sagde min DVD afspiller pladen var snavset. Min computer viste at den havde brændt DVD´en. Så begyndte computeren at skrive cd-brændingen mislykkedet i brændingstrinnet.
  Når dvd drevet kommer op og der hvor man kan se hvike mapper der er var der slet ingen selv om Pinnacle havde brændt DVD´en.
  Jeg kan helle ikke slette DVD´en på ovennævne firkant hvor man kan se hvad der er på DVD´en. Der står følgende : Guiden kan ikke aflslutte slletningen af Cd´en og har stoppet handlingen.
  Jeg har også lagt mærke til at selv om jeg har lagt en DVD i og set på der hvor man kan se DVD´en at selv om der har været noget på den så er den tom.
  Håber du kan sige mig hvad der er galt.

  Venlig hilsen

  Birgitte Elisabeth Stampe Jensen

 6. Anders Høeg Nissen Says:

  Kære Birgitte

  Ja, det lyder lidt mystisk – og jeg ville ønske jeg kunne hjælpe!

  Desværre ligger det nok lidt uden for mit primære ekspertisefelt, og jeg må indrømme at vi næppe får tid til at yde it-support her fra redaktionen medmindre det direkte handler om Harddiskens web, podcast, eller den slags. Beklager meget.

  Men måske kan en af vores kompetente andre lyttere/brugere træde til?

  Mange hilsener,
  Anders

 7. Mogens Kirkeby Says:

  Hej, jeg hørte i et af programmerne (indenfor de seneste 3 måneder) om et par udviklere der havde udviklet software til alskens nyhedsfeed på selvvalgte temaer. Jeg husker at udviklerne var fra et vestafrikansk land.
  Kan nogen hjælpe mig med at huske hvad programmet hed. Jeg husker det kunne downloades frit.
  På forhånd tak.
  Mogens

 8. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Mogens

  Sitet hedder Feedzilla, og findes ganske enkelt på feedzilla.com, hvor man så kan lave en masse tilpassede nyhedswidgets med feeds fra hele verden.

  God fornøjelse!
  Anders

 9. Sven Johansen Says:

  Kære Anders,

  Først og fremmest tak for det gode seriøse program, jeg håber I fortsat holder stilen og ikke bliver for ’So Ein Ding-agtige’ i det nye år. Mærkeligt at et program, der synes at være en blanding af lige dele Jim Carrey/Disney/MTV bliver sendt på DR 2. Værten, Nikolai Sonne har jo en stor viden og lyder meget fornuftig når han gæster jeres program. Det må skydes jeres gode indflydelse og professionelle holdninger.

  Nu til noget helt andet: I beskriver hver uge utallige nye applikationer specielt på mobilnettet. Hvor meget skal en ’gennemsnitsbruger’ regne med at betale pr. måned hvis man ud over telefon/SMS forbrug checker mails nu og da, ser på vejrudsigten og måske går en tur på Politikens hjemmeside? Jeg ved det er svært at sige, men som en tommelfingerregel kan man måske regne med at gennemsnittet har et forbrug på 20-30% af jeres.

  Venlig hilsen,
  Sven johansen

 10. Anders Høeg Nissen Says:

  Kære Sven
  Mange tak for de pæne ord! Og So ein Ding er vel sådan et program der deler vandene – og det kan jeg nu godt lide! Det er langt bedre end hvis alle bare er indifferente 🙂
  Hvad angår det med mobilforbruget og omkostningerne, så er jeg altså fuldstændig blank på det område, desværre. Jeg befinder mig i et DR-system med særlige aftaler og den slags, så det med priser… Jeg kan tage et kig på min mobil og se at jeg i løbet af 6-8 måneder har downloadet omkring 1GB data, men det er jo med masser af surferi, mailsynkronisering hver 5. minut, etc. Og hvad den slags koster afhænger jo meget af abonnementer, og der er jeg altså som sagt temmelig uvidende…
  Måske er der nogen andre lyttere der kan hjælpe?`
  Mange hilsener,
  Anders

 11. Henrik Føhns Says:

  Kære Sven
  Du har jo fat i noget essentielt. Det er ret umuligt at forudse, hvor meget man egentlig kommer til at betale, men jeg er ret sikker på, at det meget hurtigt kan løbe op i en sum, som måske ikke helt modsvarer den faktiske nytteværdi af at kunne læse emails, Twitter, Facebook og nyheder alle vegne hele tiden. Derfor er mit ikke-statistisk underbyggede bud da også, at langt de fleste abonnementer på smartphone-services i dag er firmabetalte, da man ellers skal have en luftig privatøkonomi og et ret heftigt informations- og kommunikationsbehov for at deltage.

  Men det er da en vinkel, Harddisken ved lejlighed måske burde kigge på.

  Bedste hilsen
  Henrik Føhns

 12. Henrik Føhns Says:

  Nå ja – min svigerinde siger, at Nikolaj minder hende om Max Headroom 😉 http://www.youtube.com/watch?v=z52uxxyEy0E&feature=related

  Ham kunne jeg godt lide…

 13. Sven Johansen Says:

  Tak for jeres svar . I har jo ret, der skal være plads til os alle, jeg kan jo bare slukke for DR2. Min pointe er bare at jeg håber i fortsætter med samme høje standard som hidtil (og meget gerne med input fra Nikolaj). Som pensionist må jeg se lidt på økonomien, bruger mobil når det er nødvendigt og klarer mig iøvrigt med internet og mail. Mit eneste sociale netværk er Linkedin, mest for at se hvordan det går gamle kolleger.

  Mvh, Sven

 14. Søren Duus Østergaard Says:

  Kære Harddisken! På vegne af org.komiteen for den 3. nordiske konference om Nordens IT-historie – http://dsv.su.se/en/hinc3/ – vil jeg opfordre jer til også at se på hvad der har gjort Norden til en førende international region for anvendelse og udvikling af IT.
  Vi har deadline for abstracts den 28. Februar, og vil gerne opfordre alle, der har noget at berette, om at sende forslag ind. Se også vores interessegruppe på Facebook – det er åben gruppe, hvor man kan hente inspiration. Harddiske har været på forkant med IT udviklingen siden 1996 – men vi har en meget længere historie bag os i Norden! Kom og se de sjove gamle maskiner og hør om udvikling af programmeringssprog, styresystemer, kunstig intelligens, telekommunikation etc. etc.!

 15. Jens Munk Says:

  Kære Harddisken.

  Jeg er i færd med at planlægge en tur til Japan (Tokyo) og anvender i den forbindelse Google Maps funktionen i stor stil.

  Kombineret med den nye StreetView funktionen og Google Oversætter, er det intet problem at lokalisere de relevante steder i byen selvom websites er på Japansk tegnsprog, hvilket gør det helt genialt, men…

  Mit spørgsmål går på, at det ville være enormt fedt at have en mobiltelefon med til Tokyo i lighed med Nexus (den nye GooglePhone), så jeg kan køre Google Maps og navigations applikationen samtidig med at jeg går rundt derovre, men den virker jo ikke i Danmark (endnu).

  Har I kendskab til andre mobiltelefoner som kan køre Googles applikationer og hvordan er det lige med Japan og 3/4G og GPS og særligt Roaming udgifter.

  Datatrafik på udenlandsk roamingtakst skriger jo til himlen, og jeg ved faktisk ikke om Googles telefoner kræver konstant åben datatrafik for at køre ovennævnte applikationer.

  Alle indspark imødeses.

  p.s. Måske skulle I lave et indlæg om ferieplanlægning med de nyeste web/mobilværktøjer. Ved faktisk ikke om pakkerejseselskaber allerede arbejder på nogle løsninger til deres kunder hvor de bare sender dem et link til et særligt oprettet GoogleMap med alle lokationer og ture plottet ind? Måske en idé.

 16. Ulla Says:

  Hej, hvor finder jeg temaet for harddisken i morgen?

 17. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Ulla

  Det kan du ikke finde endnu – og det er for dårligt!

  Du sætter fingeren på et ømt punkt – det var nemlig meningen at vi her i 2010 på vores nye site skulle blive meget bedre til at skrive om hvad der kommer, istedet for “bare” om hvad der HAR været.

  Jeg lover at vi straks går igang!

  HD-hilsener,
  Anders

 18. Birgit Christensen Says:

  Hej Jens Munk
  Du spurgte 26.1. til muligheden for mobiltelefoner i Japan. Du skriver du gerne vil kunne køre Street View mm og det ved jeg ikke så meget om mht. japanske telefoner, (men de er jo generelt HELT fremme i skoene hvad angår mobiltjenester – f.eks. mailer jeg direkte til japanske telefoner istedet for at smse). det jeg ville gøre dig opmærksom på var, at der er nemme tjenester så du lejer en mobil til levering når du ankommer, så er du ude over det med om din danske telefon virker. Vi havde planlagt en rejse til Japan i 2008 (som vi desværre måtte aflyse pga. sygdom – øv bøv), men til det formål havde jeg bestilt en telefon der ville blive leveret på vores første hotel. Vores anledning var primært at vi skulle kunne ringe til folk vi kendte i Japan, så det med Google var ikke et issue, men firmaet virkede søde så du kan sikkert få hjælp. Du finder dem her: http://gomobile.co.jp/index_e.html
  Måske er det her kendt stof for dig i forvejen, men hvis det nu ikke er så håber jeg det er en hjælp.
  Mvh Birgit Christensen

 19. Birgit Christensen Says:

  Hej Harddisken
  Engang i efteråret havde i et indslag der handlede om en nem mulighed for at lave små podcasts og uploade med det samme – altsammen meget nemt og ukompliceret. Jeg fortalte glad om det til nogle af mine kollegaer på Instituttet for Blinde og Svagsynede hvor jeg arbejder, fordi jeg tænkte der kunne være en mulighed for at bruge det pædagogisk i vores Unge-gruppe. Men kunne jeg senere huske hvad programmet hed … Nej ! Kan I hjælpe mig?
  Med venlig hilsen
  Birgit Christensen

 20. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Birgit
  Du tænker på Audioboo – på audioboo.fm.
  Ganske enkelt at bruge 🙂
  Ciao,
  Anders

 21. Erik Martino Says:

  Jeg synes i skulle kigge på flattr, en spændene ny form for betaling på nettet.

  Det der er spændene er at betalingen er flatrate. Man spreder bare sine penge mere tyndt jo mere man bruger det.

 22. Mette Lintrup Says:

  Hej Harddisken,

  Jeg hørte i et af jeres programmer for nylig, at man kan få en lader til blackberry, som er en plade, man lægger telefonen på, hvorved den lader op uden at man skal sætte et stik til den.

  Jeg har spurgt mig for, men kan ikke finde ud af, hvad det er for en lader – kan I hjælpe mig med at opstøve navnet på den, så jeg kan finde en forhandler?

  På forhånd tusind tak,
  Mette Lintrup

 23. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Mette

  Der findes flere løsninger – en af de mest højtråbende er PowerMat (powermat.com)

  Ciao,
  Anders

 24. Anders Høeg Nissen Says:

  Det ser ganske rigtigt meget spændende ud.
  Klart værd at se nærmere på!
  Ciao,
  Anders

 25. Jørgen Halland Says:

  Hej

  Vedr. interview på andre sprog.

  Der er ikke sammenhæng med politikken i andre P1-programmer vedr. interview på fremmede sprog. I har valgt at bringe den fulde ordlyd af svarene. Dette burde være unødigt, såfremt I på dansk refererede korrekt – hvilket er mit indtryk – undertiden forkortet, men det er en journalistisk vurderering.

  I har jo jeres egen hjemmeside, hvortil I kunne henvise til de fulde interview – der er ingen grund til at I “spilder” tiden med afspille fremmedsprogede interview i fuld længde.

  Lidt drilleri: Hvorfor interviewes kun engelsksprogede personer ? Franskmænd/kvinder, tyskere, spanioler, russere, indere, kineresere mmm kan givet bidrage med interessante nyheder. Ville I i givet fald også afspille interview på deres sprog i fuld længde ?

  Et hjertesuk: Vil I ikke nok undlade at anvende engelske ord i de rigtigt mange tilfælde, hvor der findes fuldt dækkende danske betegnelser ? Skulle der mangle danske betegnelser kan I enten være kreative og foreslå, eller bede lytterne om forslag.

  Venlig hilsen
  Jørgen

 26. Henrik Jespersen Says:

  Hej HDD

  Var det ikke en ide, at prøve at kikke på de hemmelige forhandlinger om at begrænse ytringsfriheden på nettet. Forhandlingerne går under navnet ACTA, og Danmark er en del af disse forhandlinger.
  Læs mere på Michael Geist blog – http://www.michaelgeist.ca/

  Det kunne være spændende, at høre mere om dette.

  mhv
  Henrik J

 27. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Henrik

  Du har ret: det er et spændende og supervigtigt emne, og vi har ganske rigtig ikke fået gjort noget ved sagen, selvom vi har fulgt med den sidste uges tid.

  Heldigvis er gode folk på sagen!
  Læs bla. Information: http://www.information.dk/226459
  eller se DR2 Udland med Henrik Moltke: http://video.socialsquare.dk/video/570984

  Men mon ikke vi følger op snart!?

  Ciao,
  Anders

 28. Martin Says:

  Enig med Jørgen Halland om gengivelse af interviews – det er meget trættende at høre det samme to gange, på engelsk og dansk. Det må være tilstrækkeligt med små bidder for at få et “lydbillede” af personen, og så bruge tiden på mere indhold.

 29. oggologgo@gmail.com Says:

  Jeg synes det er ret besynderligt at min kommentar til swype artiklen er blevet slettet.

 30. Anders Høeg Nissen Says:

  Din kommentar er ingenlunde blevet slettet.
  Vi har bare et system hvor vi manuelt godkender, og vi holder altså også fri en gang imellem her på redaktionen 🙂

 31. Holger Breindahl Says:

  Der er noget galt med streaming lyd-linkene i Harddisken 17/3. De virker ikke.

 32. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Holger
  Sikke noget sjusk – det var vist gået lidt hurtigt.
  Nu skulle det virke igen!
  Mange hilsener,
  Anders

 33. Torben Says:

  har I mon set og hørt Jane McGonigal: Gaming can make a better world?

  Games like World of Warcraft give players the means to save worlds, and incentive to learn the habits of heroes. What if we could harness this gamer power to solve real-world problems? Jane McGonigal says we can, and explains how.

 34. Christian Lund Says:

  DR Netradio på iPad?
  i Harddiskens indslag om iPad blev det nævnt at den kører iPhone touch v3 styresystemet. Hvor sandsynligt er det at jeg kan hører Harddisken via Netradio på en iPad?

 35. Mads Horn _*_ Says:

  Hej Harddisk

  Indslaget fra den 17/3 går stadig i stå midtvejs.

  Er I rare at fixe det, indslaget om mobilinput var meget spændende, og jeg så frem til indslaget om 3D net-brug…

  Med venlig hilsen Mads Horn _*_

 36. Aman Says:

  Hej HD-medarbejdere,

  Jeg har på det seneste lagt mærk til, at I er blevet slap med at opdatere de seneste HD-udsendelser på nettet i arkivet. Jeg kan f.eks. kun finde arkiv fra 06.01.10 på trods af , at vi nu er i uge 14. Vil I være sød og opdatere arkiverne, således lytter kan lytte til dem?

  Mvh
  Aman

 37. Allan Vebel Says:

  Hej Henrik!

  Du fortalte i P4 i dag at man ikke kan høre DR Netradio
  i Google Crome.

  Det passer atlså ikke, jeg hører netradio hver eneste dag:
  http://www.dr.dk/drnetradio/index.dr?evt=k&name=p4_fyn

  Det går også fint med TV i Crome:
  http://www.dr.dk/tv/live/?t#/DR%20Update

  Der må være et eller andet du mangler, Flash Player, måske?

  Med hensyn til browsere, så skal man ikke vælge, man
  skal bare installere sideløbende, så kan man vælge den
  man vil bruge.

  Jeg bruger udelukkende min Crome til netradio og TV,
  så bliver musikken ikke forstyrret af mit øvrige brug at
  nettet;o)


  Allan

 38. erik gaden Says:

  Hej harddisk

  Jeg vil gerne spørge om harddisken, i en af sine fantastiske udsendelser, nogensinde har behandlet emnet om personlig sikkerhed (privacy) i forbindelse med Facebook, Twitter osv. og i så fald hvilken. Eller om I alternativt kan henvise mig til andre kilder om spørgsmålet.

  Vh erik

 39. Steen Holbek Says:

  Jeg hørte forleden morgen på P4 at man oplyste at Google Crome ikke kunne klare Netbank og f.eks. vt fra DR. Det mener jeg ikke er korrekt. Jeg køre både PC bank og dr1 TV uden problemer med Google Crome

 40. Henrik Føhns Says:

  Hm – interessant. For det er aldrig lykkedes for os at høre hverken P1 eller streame DR2 på Chrome – hverken på pc eller mac. Vi må prøve igen.

 41. Thomas B. Andersen Says:

  Hej Henrik og Anders 🙂

  Er faldet over et spændende “eksperiment” på Twitter som måske er interessant for andre end blot mig.

  The Royal Shakespeare Company i England har valgt at opføre selveste Romeo og Juliet på Twitter. Det lyder helt skørt men nu har jeg fulgt det et par dage og det er faktisk rigtig interessant.

  http://suchtweetsorrow.com/about/

  Mellem mine normale tweets får jeg tanker og dialog mellem de forskellige karakterer (som alle er ført op til nutiden) og i en travl tweet-strøm er det svær at holde fast i at det kun er et skuespil. Jeg oplever at blive revet med i fortælligen på en måde som måske kun er mulig på et medie som Twitter. Det forløber over de næste 5 uger, så man kan fint komme med endnu.

  Dog oplever jeg det en smule kunstigt at karakterne bruger twitter til konstant dialog med hinanden, meen det kan blot være mig der ikke er bekendt med at mediet også kan bruges på det måde.

  Men et stort “thumps up” til The Royal Shakespeare Company for at turde kaste sig ud i forsøget med at gøre Shakespeare tilgængelig på en helt ny måde!

  Bedste hilsner
  Thomas 🙂

 42. Thomas Says:

  I et interview fra den seneste Harddisken bliver manden ved med at omtale WWW som en protokol. Enten skal jeg have mine skolepenge tilbage, eller også er det noget vrøvl.

  Det han tænker på er garanteret HTTP. Med al respekt for manden og hans forskning, så synes jeg ikke det er for meget forlangt at have styr på forskellen mellem WWW og HTTP.

  Godt program for øvrigt. 🙂

 43. Jens Elbæk Says:

  Hej

  Jeg hørte jeres diskussion om Apples lukkede system og I konkluderede at det er pga. penge. Det er det sikkert også, men der er en mere åbenlys årsag, synes jeg. Apple har jo set, hvorledes Microsoft har haft problemer med at alle mulige, – private som firmaer, – kan tilbyde programmer, der kan køre på MS. Det er fint, så længde gør det, – men en del programmører koder programmer, som var de konfirmanter uden dybere forståelse for operativsystemet og får det derfor til at gå i stå, – hænge eller endnu værre: Blue Screen of Death. Jeg oplevede det på min Vista den anden dag.
  Derfor ønsker Apple at kvalitetssikre sig applikationerne til deres maskiner.
  Se i øvrigt dette videoindslag på Jyskebank.tv: http://jyskebank.tv/0012695205341669/google_vs_apple

 44. Rasmus Says:

  Hej alle,

  Hørte for et årstid siden i Harddisken, et indslag om webTVs udbreddelse i forskellige organisationer feks. jyskebank.tv.

  Er der nogen som kan hjælpe mig, med hvilket indslag det var?

  mvh
  Rasmus

 45. Morten Simonsen Says:

  Hej

  Tak for et godt program, men hvorfor bruger I tid på at reklamere for hvad der vises i So Ein Ding, kunne vi ikke slippe for det i fremtiden.

  Med venlig hilsen

  Morten

 46. Henrik Føhns Says:

  Morten – selv tak. Vi ser ikke Nikolaj Sonnes medvirken i Harddisken som reklame for So Ein Ding, men tværtimod som en service til Harddiskens lyttere, der får en hurtig anmeldelse af en aktuel gadget. Når vi henviser til So Ein Ding, er det for at give lytterne mulighed for at få en mere grundig gennemgang af produktet med billeder på. Og nogle gange taler Nikolaj faktisk om gadgets, som ikke kommer på tv.

 47. Jørn Jensen Says:

  Kære Harddisken

  I meget gamle dage havde man en videooptager. Herefter kom DVD-optageren, Det var jo rigtig lækkert.
  Nu sker der så det, at MPEG-2 bliver udfaset næste år, dette bevirker så, at samtlige DVD-optagere i dronningeriget ikke mere kan optage programmer.
  Så vidt jeg ved, bliver der ikke fremstillet DVD-optagere i det nye MPEG-4-format.
  Jeg må indrømme, at jeg ikke har lyst til at geninstallere min gamle videooptager. Men hvad gør man egentlig?

  Med venlig hilsen
  Jørn

 48. Lene Dam Says:

  Hej! Muligvis har I omtalt flg. før, men jeg har først lige opdaget, at jeg som biblioteksbruger ikke kan høre bøger i podcastudgave fra netlydbog.dk på min ipod, ligesom jeg heller ikke kan lytte til alt det musik, bibliotekerne låner ud på musikbibliotek.dk. Begge dele skal, så vidt jeg har forstået, afspilles i Windows Media Player – og jeg finder det mærkværdigt, at en offentlig udbyder i den grad binder brugerne til at benytte Microsoft-produkter. Findes der en vej?

 49. jesper Says:

  Til Harddisken
  Jeg vil gerne opfordre jer til at lave kapitelinddeling på jeres podcast. Hvis jeg skal finde et bestemt sted i udsendelsen på min iPod, ville det være utroligt meget enklere, hvis der var et kapitel for hvert nyt indslag.
  Hvad siger I?
  Hilsen Jesper.

 50. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Jesper

  Det er en feature som ER på vej! Om alt går vel bliver det testet næste onsdag – forhåbentlig i hvert fald indenfor en måneds tid… Du ved, public service-møllen maler lidt langsomt nogle gange 🙂

 51. Steffen M Poulsen Says:

  Har I haft noget fornylig om balloner som skal tage fotoapparater op i rummet? Kunne I lade mig vide hvilken udsendelse det var?
  På forhånd tak
  SMP

 52. Steen Martiny Says:

  Jeg mener at I på et tidspunkt nævnte et fransk firma, som påtog sig at opbevare fotos på en ‘bevisligt’ autentisk måde. Så man senere kunne bevise, at der ikke var manipuleret med dem. Hvad hedder det firma?

 53. Tove Hansen Says:

  Kom lige hjem og hørte slutningen af programmet 5.5.2010. Her blev det nævnt, at mange havde beholdt Internet Explore. Måske har de det samme problem som mig. Jeg kan ganske enkelt ikke installere det program, som skulle gøre det muligt at skifte!! Og så kom windows med et andet program som skulle afhjælpe det problem. Men det kan heller ikke bruges. Min PC er 3/4 år gammel og har 4 GB ram og 1000 GB harddisk – så det skulle ikke være probleme.. Kender i noget til det problem?
  mange hilsner Tove

 54. Benedikte Says:

  Vil være rigtig dejligt hvis I viser hvad der er på programmet næste uge. Har fx forgæves søgt efter programoversigten for i morgen (onsdag den 12. maj).

  Mange hilsener
  Benedikte

 55. Anders Høeg Nissen Says:

  Det hedder Shoot and Proof. Firmaet bag hedder Codasystem.

 56. Evald Mehlsen Says:

  Det menneskelige GNOM er I K K E komplet lyder det fra seriøse, europæiske medier. Indenfor den seneste uge, sågar. Der refereres til forskere. Harddisken tar’ ikke disse meldinger in mente. De har været ledsaget med advarsler om at tro at man på nuværende tidspunkt helt forstår vore gener og deres betydning for vores biologi.

 57. Evald Mehlsen Says:

  Uden at forklejne Gnomet kan det undre om følgende gen virkelig skulle findes: en deling fodtusser og deres sergent udgjorde en undersøgelsesgruppe der skulle klarlægge hver enkelts udholdenhedsgen.

  Et udholdenhedsgen kan selvsagt få stor betydning i andre sammenhænge som ved fx sygdom. Den eneste af deltagerne, der fik adgang til at vide hvem der havde genet, var sergenten himself.

  Uheldigvis var han ikke selv i besiddelse af genet. Han havde gerne været foruden denne indsigt, var hans egen konklusion. Der er så kun at håbe for ham at helt så enkel er naturen altså ikke nødvendigvis altid. Men man kan træne udholdenhedsgenet, hed det, så kender man sig selv, kan der komme noget godt ud af det alligevel, uanset om genets eksistens senere betvivles.

 58. Gry Jensen Says:

  Kære Harddisken

  Tak for godt program. Jeg pønser på at skrive en uniopgave om apple hvor jeg tager udgangspunkt i artiklen “Apple er facistisk” som i tidligere har henvist til. Kan I eller andre lyttere måske anbefale noget interessant litteratur om Apple, f.eks. noget organisationsanalytisk (med risiko for at lyde lidt tør)?

  De venligste hilsner

  Gry

 59. Søren Says:

  So Ein Ding?
  Hvor bliver programmerne af?
  Er der nogen der ved hvorfor der ikke sendes noget?
  På hjemmesiden burde man skrive, hvornår der er nyt program.

 60. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Søren
  Vi har punket Sonne, så han får taget sig sammen til at tage en tørn med DRs web-cms og få opdateret hjemmesiden.
  Men den korte version: Ding holder sommerferie frem til slut-august/start-september…
  Mange hilsener,
  Anders

 61. Thomas Harborg Says:

  hej
  Ville bare lige sige at i har et godt program og er en flittig lytter når jeg er ude og hente post søndag eftermiddag …!

  Jeg mener at huske engang hvor der blev snakket om en uddannelse der hedder Medialogi.. Kan det passe .. det er godt nok ved at være noget tid siden … år måske .. men hvis i har kan i så henvise til afsnittet ?

  super godt program det med crowdsourcing!

  Hilsen Thomas Harborg
  Medialogi studerende AAUE

 62. Ole Larsen Says:

  Igår var der et indslag om GROW som jeg nu ikke kan finde. Måske kunne de hjælpe os med http://www.directdemocracy.org.
  Venligst send mig deres email adresse.
  Tak.
  Mvh, Ole

 63. Anne-Marie Pedersen Says:

  kan det lade sig gøre at komme til at høre dette program? – linket virker ikke, og det kan ikke podcastes – måske det er forældet?:

  http://www.dr.dk/P1/harddisken/Udsendelser/2006/08/2006/10/13100350.htm

  på forhånd tak
  hilsen Rie

 64. Jonas Qvistmose Says:

  Hvem bliver danmarksmester i sms….?

  Kig lige på http://www.dmisms.dk

  smsRECORDS.dk leverer teknologien der knytter det hele sammen og giver alle mulighed for at deltage , uanset hvilken telefon de har…

  Det kommer til at foregå i 8 storcentre i danmark med finale i lyngby storcenter….

  Det bliver kæmpe stort…!!

 65. Hanne Djupdræt Says:

  Hej
  I omtalte en slags e-bog (som hed noget andet end e-bog) i et program indenfor det sidste halve år. Jeg har selv søgt uden held. E-bogen skulle kunne mere end den almindelige e-bog fx lægge links og bruge visuelle medier inde i teksten. Siger det jer noget? Jeg er intereseret i at genhøre hele programmet.
  Mvh Hanne

 66. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Hanne

  Mon ikke du tænker på Vook – the visual book? Læs mere her: http://vook.com/
  Eller lyt det oprindelige program her: http://www.dr.dk/harddisken/blog/2010/03/24/harddisken-uge-12-2010-de-kvindelige-n%C3%B8rder/ (Indslaget om Vook kommer til sidst).

  HD-hilsen,
  Anders

 67. Magnus Bros Says:

  Hej Harddisken
  Vi er nogle gutter der laver Foursquare på årets Roskilde Festival. Check det ud! Der er blandt andet en “Årets Foursquare-camp”-konkurrence…

 68. Klaus Madsen Says:

  Hej

  Sad lige og hørte jeres podcast fra i går, hvor I nævner at I ikke “taler til jeres telefoner”.

  Jeg har en Android 2.1 telefon, hvor man kan søge vha. talegenkendelse. Det er naturligvis på engelsk, men hvis man lige står og skal finde information om et eller andet, er det faktisk ofte hurtigere bruge talegenkendelsen, end at skulle skrive det på tastaturet.

  Og genkendelsen virker forbløffende godt. Kan varmt anbefale det.

 69. René Jensen Says:

  Hej
  Jeg har skrevet et par gange ang. tittel på jeres kendings melodi, men ikke fået svar.
  Er det fordi den ikke findes uden for DR eller har i bare glemt mig. SU
  MH René

 70. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej René
  Jeg kan slet ikke huske at have set mails fra dig, gad vide om vi har sovet i timen eller mailfiltret har været for ivrigt? Beklager meget, i hvert fald!
  Under alle omstændigheder, så er vores kendingsmelodi et nummer som jeg faktisk lige pt ikke kan huske navnet på, som Band Ane i sin tid komponerede til os og siden brugte på denne cd i en remixet udgave: http://gaffa.dk/anmeldelse/25298
  Mere Band Ane: http://www.myspace.com/bandane
  Håber, det hjælper…
  Ciao,
  Anders

 71. Henrik Føhns Says:

  Nummeret hedder ganske enkelt Harddisken og findes på Band Anes seneste cd. Det er oprindeligt lavet som kending til Harddisken i 2007.

 72. Henrik Thomas Says:

  Der er en interessant artikel på Politiken, som handler om en efterhånden gammel diskussion – http://politiken.dk/tjek/digitalt/internet/article1033051.ece.

  Var det ikke på tide, at harddisken tog dette MEGET interessante emne om graduering af internettet op i en udsendelse…

 73. Evald Mehlsen Says:

  Som tilfældig lytter til programmet – af grunde der er akkurat så tilfældige som læsningen af en artikel som jeg er faldet over i en (ganske vist) fransk avis om kryptering og koder som de findes i brugen af betalingskort og på nettet – er her et langt indspark:

  Le Figaro har opsnappet en kortfattet meddelelse om den mulige løsning på et af årtusindets 7 milliondollarspørgsmål: en kode der er let at løse er også let at verificere. Dét vides, fordi betaling m.v. ikke kunne effektueres indenfor rimelig tid, men er en kode, der er let at verificere også let at løse? En inder ved navn Deolalikar mener med sit matematiske bevis at svaret er nej.

  Godt for os, konkluderer avisen. Hvis altså beviset holder vand.

  Problemet må helt bestemt interessere d’herrer, skal man tro emnevalgene i Harddisken. Vi andre kan så lægge spidse øren til en forhåbentlig kommende udsendelse.

  Le Figaros artikel fremgår af dagens netavis under rubrikken ‘Science et Tech’.

  Venligst
  Evald Mehlsen
  Odense C.

 74. Aputsiaq Says:

  Hej,

  Af en eller anden uforklarlig årsag kan jeg ikke ‘spole’ frem og tilbage i jeres seneste podcast (iTunes MP3) på min iPhone. Et problem, jeg ikke har med andre podcasts eller musikfiler.
  Filen er downloadet på selve telefonen (4.0.2).

  Vh

  Aputsiaq

 75. Anders Høeg Nissen Says:

  Hm. Det lyder mærkeligt.
  Har ikke selv iPhone pt – måske nogle andre kan melde om de har samme problemer?
  Ciao,
  Anders

 76. Per Møller Says:

  Jeg har lige aflyttet seneste udsendelse som podcast og undrede mig over det korte indslag om browsere: en detalje var at IE har en markedsandel på over 50%, hvilket fik mig til t checke på http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp iflg hvilket den samlede andel for IE (8+7+6) er ca 31% mens Firefox er størst på ca 46%.
  Har I en kvota på skjult fejlinformation/reklame for Microsoft?

 77. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Per

  Jeg har godt set den statistik du citerer, men stort set alle andre siger tal på mellem 50 og 60% til IE-browserne, og 20-30 til FF.

  Se fx her http://gs.statcounter.com/
  eller på Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_web_browsers
  eller hos netmarketshare: http://www.netmarketshare.com/browser-market-share.aspx?qprid=0

  Mange hilsener,
  Anders

 78. Per Bengtson Says:

  Hej
  Tak for rigtig god inspiration!
  Jeg har ledt efter det lovede link med Nikolai Sonne’s forsøg fra Roskilde Festival. Har I gemt det godt eller glemt det?
  Bedste hilsner
  Per

 79. Anders Høeg Nissen Says:

  Det er da osse noget sjusk!
  Du finder den her: http://photosynth.net/view.aspx?cid=f85b74e9-e0c2-46da-8630-628402def2a7

 80. Bjørn Stokke Says:

  Tusen tak for et fantastisk program. Jeg vil bare vise frem min Photosynth som jeg lavede på bare 15 min hjemme i min stue efter at hore Nicholai Sonne presentere det i en af jeres podcasts.

  http://photosynth.net/view.aspx?cid=a29500c4-905d-465c-85c1-b3758c2bfcd4

  mvh

  Bjørn Stokke

 81. Thomas Says:

  Hej Harddisken

  Tak for et godt program, som jeg lytter til hver uge. Jeg har dog lige nogle spørgsmål, som jeg har tænkt lidt over. Måske kan I komme med nogle spændende svar:

  – Hvorfor er programmet “live”. Jeg synes ofte der er telefon-opkald med mere, der ikke virker som om, det giver en bedre dækning af ugens emner. Ville programmet ikke bliver mere “afpudset” og måske med en mere klar rød tråd, hvis I optog det på forhånd (lige som f.eks. So Ein Ding er optaget på forhånd)? Det er jo ikke fordi I tager emner op, der sker samme dag…

  – Hvordan kan det være, at podcasten ikke altid kommer (i iTunes) kort efter udsendelsen. Det tager vel ikke så lang tid at encode knapt en times lyd? (Det er fedt at podcasten til So Ein Ding næsten altid kommer LIGE efter udsendelsens afslutning, måske fordi udsendelsen er optaget på forhånd 😀 )

  – Harddiskens video-podcast kan af og til ikke afspilles på iPhone. Når nu I nogle gange KAN lave video der kan afspilles på iPhones, hvorfor gør I det så ikke altid?

  – Jeg synes ofte der er lagt meget vægt på teknologier der ikke er tilgængelige i Danmark (i dag har i bl.a. nævnt at Google vil sælge Pay Per View i USA), samt kigget på MS Cinect. I dag snakkede I også med Hr. Sonne om, at han skulle se net TV fra Cupertino senere i dag. Nogle gange kan det være svært at se en rød tråd…

  Måske skulle I udvide jeres Nyheds-sektion til at have flere “rubrikker” som f.eks. (A) nyheder (som ER sket), måske opdelt nationale og internationale nyheder, (B) rygter (ting som FORMODENTLIG sker) og (C) anmeldelser af f.eks. hardware, software og services.

  – Er det ikke ærgerligt, at meget af Hr. Sonnes tid går med at forklare om de samme emner, som han tager op i So Ein Ding? Mange af lytterne ser formodentligt også So Ein Ding, så det kunne være spændende at beskæftige sig med forskellige emner…

  Til sidst har jeg lige en idé til et indslag: I mange år har Mac og Linux-brugere haft problemer med at se video fra DR’s hjemmeside, på trods af, at de betaler fuld medie-licens. Nu har DR fået en helt nu og smart “player”, som dog ikke fungerer på mange smartphones, tablets, m.v. – Der hvor fremtidens brugere ser video. Ville en player i HTML5 ikke fungere på både Windows, Mac, Linux, samt næsten alle nye smartphones og tablets? DR har lavet en P3-app til iOS, men når nu der er brugt penge på at udvikle denne app, hvorfor genbruger man ikke strukturen og udgiver samme app til P1 og P2?

  Kunne det ikke være spændende at invitere DR’s udviklere i studiet (det kan ikke kræve lang transporttid) og høre hvordan de selv bruger internettet, ser online video og bruger mobile enheder? Måske kunne man spørge ind til deres favorit-medie-sider på nettet eller smartphone apps. Man kunne også høre om bevæggrundene for den måde de opbygger deres produkter på.

  Nå det var jer selv der bad om indspark 🙂

  Endnu en gang tak for det ugentlige IT-fix i radioen…

 82. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Thomas

  Sikke en roman! Men tusind tak for indspark, vi værdsætter altid lyttere som – udover forhåbentlig at lytte – oven i købet gider fortælle os om hvad de tænker 🙂

  Jeg kan nok ikke matche din grundighed – og garanteret ikke dit håb om spænding! – men her kommer et par bud på svar:

  Angående live-sending:
  Vi har gennem årene forsøgt os med mange modeller – og sendte også i flere år forredigerede programmer – indtil vi vendte tilbage til live for 3 år siden. Det er en god diskussion, men nok ikke en udfordring der kan løses til alles tilfredshed.
  Det handler om produktionsrytme, nyhedsflow, tidsforbrug, redigeringskrav, deadlines, tilrettelæggelse og meget mere. Indtil videre er vi selv bedst tilfredse med den nuværende model, selvom det passede os endnu bedre da vi sendte live fredag eftermiddag. Det gav sådan en dejlig afslutning på ugen.

  Det hører jo dog med til problematikken, at mange – de fleste – af vores historier ER forredigerede, selvom Sonne- og nyhedssektionen, samt evt gæster og telefoner jo som regel er live. Så savner du en rød tråd – og det er jo ærgerligt hvis du synes den mangler – så handler det altså ikke nødvendigvis om live/forproduceret-problemet…

  Bruger vi så vores live-sending til alt det vi kunne? Nej, det gør vi nok ikke – og vi diskuterer løbende om ikke vi kunne bruge Twitter- eller chat-input, flere telefoner og den slags.

  Nyhedssektionen, som du gerne så ændret, er også oppe til revision – det bliver nok ikke helt din model, men vi ser på tingene og overvejer om nyhederne (incl Sonne) skulle have mere plads og bearbejdes bedre.

  Hvad angår emnerne og fokus på det internationale. Det er simpelthen en del af vores opdrag at have et internationalt fokus – og en stor del af vores interesse. Igennem årene viser det sig at rigtig meget af det udenlandske (jaja, især amerikanske og engelske) vi ser på, også får en betydning for os herhjemme. (Også selvom vi desværre jo også går glip af en masse af de spændende ting…suk).
  Og så synes jeg da også at vi ganske ofte beskæftiger os med danske problematikker, mennesker og produkter!

  Mht. til alt det tekniske:
  Vi har ikke selv noget at gøre med kodningen af podcasten, det sker centralt.
  Video på iPhone – vi arbejder jo med mange fsk typer gear, og det smutter sikkert engang imellem – men så må du sige til! Video er typisk noget vi laver fordi det er sjovt, halvvejs i fritiden, så vi kan ikke tjekke alting… Men sig til når det går galt, så ser vi på det 🙂

  Og så hele diskussionen om DR-video, Mac, Linux, etc. Det er jo et emne vi har været forbi før, og vi bringer det også på bane internt. Det kan sagtens være det skal op at vende igen, men modsat den populære opfattelse, så er Harddisken ikke en (officiel) del af den teknologiske udvikling i DR, så vi har ikke helt så meget indflydelse som vi gerne ville have 🙂

  Nå, så endte det jo med at blive halvlangt alligevel… Håber du fik lidt du kunne bruge!

  Ciao,
  Anders

 83. Thomas Says:

  Hej A

  Tak for et rigtig godt svar. Jeg tænkte nok, at der er en årsag til hvordan tingene ser ud.

  Jeg kan forstå de mange fordele ved at sende live, og det giver da også en lidt mere hyggelig stemning, med uplanlagte kommentarer og andre overraskelser. God idé at udnytte live bedre, når nu det er den valgte metode.

  Det lyder godt med mere fokus på nyheder (min favorit-del af showet, som jeg ofte spoler frem til først, og så hører resten bagefter). Jeg synes generelt, at det er fint, at have et udenlandsk fokus, men måske skal man gøre mere opmærksom på hvornår der er tale udelukkende om udenlandske produkter og services og også fortælle hvornår der er tale om (løse) rygter. Et eksempel er den fokus der har været på iPad’en før lanceringen internationalt (vi har endnu intet set i DK) og på de evt. konkurrenter, hvor der der vist næsten kun været rygter at læne sig op ad.

  M.h.t. diskussionen om DR understøttelse af åbne standarder og adgangen fra forskellige computere/gadgets, var mit ønske såmænd bare at høre noget fra udviklerne selv. Hører hvad de tænker og hvorfor de prioriterer som de gør. Jeg er helt med på, at Harddisken ikke er ansvarlige for udviklingen, men som “objektive” journalister, må I da vel også selv synes at der er en sag, som er værd at forfølge. DR burde jo – betalt af alle danskere – være foregang-virksomhed for åbenhed og transparens, og sikre alle lige adgang…

  Men lad os holde fast i, at Harddisken er et godt program, som allerede fungerer. Det er jo kun derfor, at det er interessant at drømme om mere 🙂

 84. Rasmus Says:

  Hej Harddisken

  Smart med AAC version af jeres programmer. Men er 96 kbps bitrate ikke lige i underkanten? AAC formatet er klart bedre end MP3, men jeres MP’er er dog i 128 kbit og 192 kbit. Kan vi få AAC versionen i minimum samme kvalitet? Så kvalitetsløftet er reelt og ikke bare bliver teoretisk?

  Jeg kan se at I laver AAC versionen i Garageband, så det burde være hurtigt at ændre bitrate hastigheden til f.eks. 192 kbit 🙂

 85. Lars Duvander Says:

  Hej Anders og Harddisken

  Jeg hørte din reportage fra SXSWi, og tænkte om jeg måske skulle slå et smut forbi næste år. Men jeg læser en del kritiske indlæg, der peger i retning af at udbyttet er forholdsvis magert, med mindre man er der for festerne. Hvad var dit indtryk – er den værd at tage til, hvis man har en generel interesse i tech, sociale medier, osv? Og hvis ikke – hvor så?

  Og tak for et fantastisk program
  Lars

 86. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Rasmus
  AAC-podcasten er stadig på eksperimental-stadiet, og derfor har vores podcast-mand kun fået tildelt begrænset plads på serverne – og må begrænse sig til 96kbit. Hvis nok begynder at bruge det, får vi forhåbentlig lov at skrue lidt op…

  Ciao,
  Anders

 87. bdfnjbflnkc Says:

  Hej Harddisken,

  I skal anskaffe ’harddisken’ som brugernavn på youtube. Det bør kunne lade sig gøre selvom det er optaget. Det vil fungere som en ideel platform til videoindhold, og samtidig gøres der opmærksom på programmet.

 88. Anders Høeg Nissen Says:

  Det kan også godt være vi ender der.
  Foreløbig er vi dog ret tilfredse med vores kanal hos blip.tv: http://harddisken.blip.tv/posts?view=archive&nsfw=dc
  Ciao,
  Anders

 89. bdfnjbflnkc Says:

  Hej Anders,

  Har lige set din tweet om overvågning. Jeg er interesseret i dette emne, og ville egentlig have foreslået at I kunne lave en udsendelse om dette, men gad ikke skrive mere i min tidligere post.

  Anyways, jeg bor i kbh, og ser overvågningskameraer OVERALT! Vi lever i et overvågningssamfund, men er vi blevet mere trygge af al denne overvågnng/kontrol eller er det blot en falsk tryghed. Kan vi stole blindt på ‘the all seeing eye’ og myndighederne som kontrollerer os? Jeg er bekymret. Ikke fordi jeg nødvendigvis har noget at skjule, men jeg føler mig mistænkeliggjort, kigget over skulderen hele tiden.

  Jeg føler mig bestemt ikke mere tryg! Derimod frygter jeg udviklingen de kommende år i takt med de teknologiske fremskridt.

  PS. Der var fornylig en historie om en skole i USA. De havde udleveret bærbare pc’er til de studerende, men samtidig havde de installeret et program, så de kunne overvåge eleverne fra det indbyggede webkamera. Fy for satan! Måske I kunne bringe lignende historier…

  Please, lav lige en udsendelse om dette emne.

  Pft,
  den paranoide

 90. Fabian Says:

  Hej Harddisken

  Tak for et super program.

  I er simpelthen nødt til at dække sagen om PBS, der vil tvangsovertage nets.dk efter at de har skiftet navn og ikke har sikret sig det danske domæne.

  Ejeren har haft en lille virksomhed i 10 år med dette ene site, og PBS har først anonymt tilbudt ham 100 kr, så 50.000, og da han ikke vil sælge har de anvendt trusler og nu indklaget ham for Domæneklagenævnet.

  Hvis den der er størst pludselig skal får fortrinsret ved .dk domæne sager er det en bombe under det danske internet.

  Manden bag nets.dk, Sten Axelsen, har intet gjort og prøver nu at samle midler nok til en advokat, der kan hjælpe ham til at beholde noget der er hans i forvejen.
  Jeg vil opfordrer alle til at hjælpe ham.

  Se bl.a. websiderne:

  http://www.computerworld.dk/art/101271

  http://www.computerworld.dk/art/101283/pbs-kendte-godt-til-nets-dk-ejer-inden-navneskift

  http://www.nets.dk

 91. Mikkel Says:

  Hej Harddisken og andre.
  Jeg har bemærket, at I i en del indslag ikke har speaket ind over folk der svarer på svensk og norsk, når I interviewer, mens andre sprog konsekvent bliver oversat.

  Jeg synes generelt jeres “afslappede” formidling af det, interview-ofrene siger, fungerer rigtigt godt. Derfor kunne det være rart, hvis I gjorde det samme ved vore nordiske medborgere, da jeg personligt har svært ved altid at forstå dem.

  Hvad siger I andre lyttere?

 92. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Fabian

  Historien om PBS og nets.dk stod faktisk på vores liste over nyheder i onsdags, men vi løb tør for tid, desværre. Vi burde nok ha’ skrevet lidt om det her på bloggen, men heldigvis er bla. Comon jo godt på sagen…

  Hvis det udvikler sig videre er det bestemt noget vi tager fat i i senere udsendelser!

  Ciao,
  Anders

 93. Torben Johansen Says:

  Hej harddisk, Faktisk er det et opråb til N.Sonne som er på besøg fra “so ein ding”
  Kan han gå i træning til ikke at sige alle disse “ØH’er” hele tiden.
  Hans egens program er ikke direkte, så her har de klippet de fleste øh’er fra, vil jeg tro, men i et direkte program, skal man altså tage sig i nakken for at stoppe disse unoder.
  Ja undskyld jeg siger det, men jeg leder en skole hvor man lærer at tale her nede i Spanien, og jeg hører meget begge udsendelser mest som postcarst.
  De er gode, men …. det skær mig i ørerne mest med hr. Sonne.

  Men græd ikke N.S. alt kan trænes og så blive man bedre, især når man ved det og husker det, så derfor … tænk over dine Øh’er..
  Mange hilsner fra Torben i Spanien Altea…

 94. Scrooler Says:

  Hej.

  Jeg vil lige korrigere jeres seneste program!
  Mht nemid hvor I siger at multihandicappede ikke kan bruge nemid tager I fejl.

  Der er 3 løsninger til nemid.
  1. det normale nøglekort
  2. et stort nøglekort til svagtseende
  3. en tlf service hvor man bliver ringet op og får oplyst sin nøgle

  Så der er skam tænkt på dette 🙂

 95. Anssi Vanjoki Says:

  Hej Harddiskere,
  jeres indslag i Gadget nyhederne om Nokia World var i min optik dårlig journalistik. I indleder med en faktuel fejl: I siger at Anssi Vanjoki er blevet erstattet af Stephen Elop – det er ikke korrekt.* Dernæst forventer man så at høre nogle aktuelle (også gerne kritiske) vurderinger af hvad der foregår på Nokia World – er Nokia på vej tilbage eller? Men i stedet sætter i Dr. Sonne til at gentage sin 0,5-1 år gamle vurdering af Nokia N97 (og dermed Nokia) som totalt bedaget. Konklusionen bliver det samme doom & gloom sceario om at Nokia ikke engang kan forvente at sælge deres utidssvarende produkter til Afrika, hvorfor man (og I) stadig ikke forstår hvorfor de sælger så mange produkter. Gi’ gerne jeres udsendelser kant og holdning men gør det for vores skyld på at velinformeret og ajourført grundlag. Jeg lytter til jeres udsendelser for at blive klogere.

  * (Det er Olli-Pekka Kallasvuo der blevet udskiftet med sidstenvævnte. Anssi gik selv.) Og nej jeg er ikke ansat i Nokia, men er af den opfattelse at selv mastodonter der endda har flere hundrede arbejdspladser i Danmark bør gives en fair og kritisk dækning – ikke en overfladisk og uoplyst en af slagsen.

 96. gerti Says:

  Hej Harddisken,

  kunne I ikke tage en snak med Webmaster for DR’s websider, om at det er skrup-forkasteligt, at vedkommende stadigt sætter video-indslag op, der kun kan ses på Windows-baserede platforme ?
  Jeg har i flere år, bedt vedkommende om at servicere alle, ikke blot Microsoft-kunder, men lige lidt hjælper det.

  Personligt finder jeg det direkte stødende, at jeg ikke “blot” skal betale en mindre formue for “oplevelsen” at bruge det gennem fejl- og sikkerhedshullede Windows + Internet Explorer samt to – tre gange hver uge, at være pisket til – i dyre domme, hèr, hvor jeg bor – at downloade mængder af MB for at få lukket nogle af de værste sikkerheds-huller, som MS for tiden gider tage sig af, og så stadigt sidde med en maskine, der nok lige om lidt bliver invaderet af noget malware, som enten MS ikke har ønsket at indrømme, de var sårbar overfor, eller endnu ikke har opdaget.

  – Jeg har har arbejdet med Windows platforme lige siden 1994, både som udvikler, konsulent og autoriseret underviser (MCT system engineer + Internet + Messaging), så jeg bilder mig ind, at vide, hvad jeg skriver om.

  Forklar venligst den webmaster, at brugere der anvender Firefox på en Linux-platform anstændigvis også bør supporteres af den licens-betalte DR web-site.

  mvh gerti

 97. Anders Høeg Nissen Says:

  Pyha, det er en snak vi har taget mange gange. Vi har nok ikke så meget indflydelse.
  Men jeg ved at So ein Ding på DR2 lige om lidt sender DR’s videostreams igennem maskinen – så måske sker der snart noget!

 98. Anders Høeg Nissen Says:

  Den faktuelle fejl beklager vi temmelig meget. Det er jo ganske enkelt for dårligt!

  Hvad angår vurderingen af Nokias produkter er det jo noget mere subjektivt… Jeg har simpelthen ikke set noget fra Nokias side der rigtig kunne få mig op af stolen det sidste års tid. De laver ganske glimrende feature phones, men for mig er det i rigtig høj grad smartphones der tegner udviklingen (eller det af den som for alvor gør mig nysgerrig og begejstret), og dér halter Nokia altså stadig bagefter. Synes jeg.

 99. Thorsten Bo Hansen Says:

  Var der ferie den 22. september siden udsendelse er blevet borte?
  Der er fra den 15. september og den 29. september, men fra den 22. er der intet.

  Hilsen
  Thorsten

 100. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Thorsten

  Den er da lige her: http://www.dr.dk/harddisken/blog/2010/09/22/velf%C3%A6rdsteknologi-i-v%C3%A6kst-harddisken-uge-38-2010/

  Er det ikke den du leder efter?

  Ciao,
  Anders

 101. Poul Says:

  Vil i ikke godt skrue op for lyden i jeres podcasts, please.
  Jeg vil jo gerne kunne høre hvad i siger – det er trods alt mit favoritprogram 🙂

 102. Anders Høeg Nissen Says:

  Er det meget lavt?
  Det skal vi da have set…eller hørt…på, så!
  (Og tak!)
  /Anders

 103. Janus Says:

  Kan i ikke mindske størrelsen på podcast, eller er det nødvendigt for kvalitetens skyld? Jeg bruger også mange podcast fra BBC og de fylder lidt mindre hvilket er rart hvis man vil downloade med en mobil:) super. Program!

 104. niels l. v. nielsen Says:

  Jeg hører ofte harddisken, herunder ”So ein ding”. Udtrykket gratis bruges ”dagligt” blandt jeres bemærkninger, og det skurrer i mine ører! Jeg skal nu prøve at forklare hvorfor.

  Min søn foreslog på givet tidspunkt, at jeg skiftede fra TDC til Google, for opkoblingen til Google er gratis. Det, synes jeg, lød fornuftigt, så jeg skiftede. Ved nærmere eftertanke, kom jeg så senere på den tanke, at jeg sikkert i forvejen havde givet en skærv til Google, nemlig via en ekstraudgift på de varer, jeg køber, for disse varer er jo belastet af reklameudgifter.

  Jeg har så også senere hæftet mig ved begrebet: ”Gratis aviser”. Hvem finansierede disse medier? Det gjorde du og jeg via priserne på de varer, vi købte, – altså via en finansiering af reklameudgifter. Dette fremgår ”mærkeligt nok” ikke ved varernes prisskiltning.

  Hvis jeg så tænker noget tilbage i livet, så faldt jeg for mange år siden over en skiltning ved en leverandør af markiser. Vedkommende annoncerede med gratis ophængning! Hvis jeg nu kom med markiser fra andet steds, så tror jeg, man må glemme ordet gratis.

  Nuvel, – jeg er klar over, at brugen af ordet gratis – grundet reklameindustriens succes – næsten er blevet en integreret acceptabel af del af danskernes dagligtale. Omvendt kan jeg ikke umiddelbart foreslå, hvilket ord, der bør anvendes kontra ordet gratis (som det i virkeligheden jo ikke er).

  Tænk over det!

  Mvh.
  Nielsen

 105. Anders Høeg Nissen Says:

  Det er en glimrende pointe – og i al beskedenhed en vi har gjort flere gange gennem årene. Men det er åbenbart svært at finde et alternativt udtryk, der kan bruges som en slags “forkortelse” for produkter som Google’s, hvor vi ikke har penge oppe af lommen, men til gengæld betaler med vores tid og opmærksomhed, og ved at stille os op som mål for reklamer…

 106. Anders Høeg Nissen Says:

  Hejsa!
  Jeg forstår godt det med pladsen, men kvaliteten skal også helst være i orden, og så fylder 57 minutters radio altså lidt…

 107. Vagn Mørch Sørensen Says:

  Hej Harddisken

  Vil I ikke nok sætte fokus på, at NemID ikke tilbydes brugere med lidt ældre udstyr.
  Jeg bruger en Mac med PowerPC-processor og styresystem 10.4.11 og det anser jeg ikke for gammelt udstyr, alligevel fungerer NemID ikke; de foreslår mig at købe en Mac med Intel-processor eller en PC. Ikke tilfredsstillende for en lang række Mac-brugere (vi er vel 40.000 med den type maskiner).

  Venlig hilsen Vagn Mørch

 108. Bo Brandt Says:

  Hvor lang tid går der fra at I sender live, til at udsendelsen er tilgængelig som podcast?

 109. N. Perlt Says:

  Hey. I har lige sagt i radioen, at iPad ikke sælges i Dk endnu.
  Ved ikke om I er opmærksomme på det, men saxo.com er lige begyndt at sælge iPads.
  Men korrekt: sælges ikke gennem Apple endnu.

 110. Anders Høeg Nissen Says:

  Ja, vi mente – og fik forhåbentlig sagt – at iPads ikke sælges officielt i Danmark endnu.
  Det er nemlig rigtigt som du siger, at man flere steder kan købe dem allerede…
  Tak for præciseringen!

 111. Dennis Johansen Says:

  http://www.borger.dk nu med NemID

  Nu hvor vi har NemID og borger.dk som skal være portalen til alle offentlige instanser, så er det da mærkeligt at man ikke kan melde sig ud af Folkekirken med sin NemID.

  At komme ud af Folkekirken er gjort utroligt besværligt hvilket næstem må skyldes at man godt ved kunderne vil forsvinde hurtigt hvis det var lige så nemt som selvangivelsen.

  Er det ikke noget i kunne tage op i et program? For det er på grænsen til cikane at kirkeministeriet tilsyneladende ikke anderkender NemID som bevis på at du er den du!

  Tak for et godt program

 112. Søren H Nielsen Says:

  Hej Henrik og Anders

  Tak for et godt program! Mere af det.

  Jeg ville lige give lidt feedback på min oplevelse af jeres podcast i AAC formatet. Lad mig først sige at det er et fedt initiavtiv og det gør navigation meget nemmere når nu filerne har en varighed på en time i stedet for 3-4 minutter som musik numre ofte har.
  Jeg bruger primært min iPhone 4 til at høre jeres podcast og der har jeg oplevet to mindre problemer:

  1. Når jeg låser telefonen samt når jeg låser den op, så stopper lyden i et halvt sekund ca. Det er aldrig sket når jeg har hørt podcastet i MP3 format.
  Jeg ved ikke om det er min telefon specifikt eller hvad, men det er lidt mystisk. Har i oplevet det eller noget lignende?

  2. Nogle af billederne i de forskellige kapitler er i meget lav opløsning hvilket for mig påvirker min oplevelse som bruger. Det virker lidt uprofessionelt. Jeg tænker at billeder i lidt højere opløsning ikke ville forøge filstørrelsen særlig meget og ville være godt givet ud mht. bruger oplevelsen.

  Generelt vil jeg igen fremhæve at jeg er meget tilfreds med produktet. Jeg ville bare dele min umiddelbare oplevelse med jer.

  Fortsæt endelige de gode initiativer!

  /Søren H Nielsen

 113. Troels S. Says:

  Jeg vil gerne høre harddisken via min internetradio, on demand eller hvad det nu hedder). Udsendelsen er ikke blevet opdateret siden maj måned. Er det en tjeneste der er nedlagt? Så skal det måske fjernes helt.

 114. Dennis Johansen Says:

  2 ting – Vil i ikke godt se om i kan få vendt rækkefølgen, så nyeste topics er først og ikke sidst 🙂

  Vil i ikke prøve at tage fat i kirkeministeriet og høre hvorfor man ikke kan melde sig ind og ud af klubben via digital signatur / NemID – Nu alle andre offentlige mundigheder acceptere det som valid identifikation virker det noget generende at kirkeministeriet ikke acceptere dette, men forlanger frem møde med fødselsattest på det lokale kirkekontor – Man kunne godt få den tanke at det er gjort bevidst vanskeligt, for at holde på de tvangsindskrevne kunder!

  Mvh

  Dennis Johansen

 115. Michael Sperling Says:

  Hej Søren H Nielsen,

  Først og fremmest vil jeg undskylde det lidt sene svar på din forespørgsel fra 4. november.
  Det er godt at høre, at du generelt er tilfreds med vores AAC-podcast. Og jeg vil give dig fuldstændig ret i, at kvaliteten af de billeder der har fundet vej til podcastens kapitler, til tider ikke har været i høj nok opløsning.
  Det viste sig, at vi i arbejdsprocessen kom til at komprimere billederne, så de ikke længere var de 300×300 px, de skal være.

  Fejlen er rettet nu, og i de sidste tre podcasts fra Harddisken burde du finde billeder af langt højere opløsning. Så tak fordi du gjorde os opmærksomme på det problem.

  Til dit første spørgsmål om hvorfor afspilningen af podcatsen stopper i et øjeblik på din iPhone, når du låser og låser telefonen op, må jeg desværre være dig svar skyldig. Det lyder meget mærkeligt, at telefonen har problemer med m4a-formatet og ikke MP3. Men jeg ved simpelhen ikke, hvad det kan skyldes. Desværre.

  Med venlig hilsen

  Michael Sperling, Podcaster på P1

 116. per Says:

  forleden hørte jeg harddisken, men kun med et ½ øre.
  der var noget om parkeringspladser i københavn
  -var der allerede nu udviklet et program til platformen Android, så man her og nu kunne finde ledige P-pladser

  eller var det i stedet for et program
  et program man -ville kunne- udvikle til platformen
  eller var midt i at udvikle?
  -det er jo ikke sådan, når man hører med kun et ½ øre, og så samtidig tænker på noget helt tredje

  Jeg har været inde på kommunens hjemmeside, og det eneste jeg umiddelbart kunne se man kunne få via telefonen, det var oplysning om badevandets kvalitet

  måske falder nærværende i virkeligheden helt udenfor nærværende fora, så må i jo slette inlæget

  en ivrig lytter af harddisken

  venlig hilsen

  per

 117. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Per
  P-programmet var under udvikling – på en workshop med offentlige data. Så om og i givet fald hvornår det bliver tilgængeligt er ikke til at sige…men nu er arbejdet i hvert fald igang 🙂
  Ciao,
  Anders

 118. Søren Says:

  Hudson Bay

  jeg vil benytte jeres historie fra Hudson bay nødlanding til igen at spørge om: hvorfor har alle passagerer som står ude på flyvingerne ikke har redningsveste på? Prøv at google og hvsi billeder, så opdager man de står der alle UDEN de gule veste!

  Vi bliver jo alle introduceret til dem ved take-off og her er da en situation hvor redningsvestene kunne gøre gavn.

  Det vil jeg gerne høre mere om
  Søren

 119. Casper Says:

  I jeres afsnit omkring ibøger den 3. november, snakkede I om brugen af laptops i skolen. I rettede det til gymnasiet, da I ikke kendte til nogle folkeskole, hvor eleverne havde egen computer med.

  Her vil jeg bare sparke ind, at vi på Erritsø Centralskole (Fredericia) i 3½ år nu har haft en IT-linje, hvor eleverne de første 3 år fik stillet en pc af skolen til rådighed. Nu hvor vi er startet på fjerde år, har IT-klassens elever egen laptop med.

  IT-linjen starter fra det 7. klassetrin og frem til 9. Eleverne kan også vælge imellem International og Innovativ linje.

  Pensum er for Linjens elever er det samme som alle andre. Vi søger blot at løse opgaverne med de muligheder pc og net byder os. Resultaterne er kreative og fantasifulde, da de forskellige medier kan bruges på utallige måder, og eleverne har 3-4 timer ekstra om ugen til at fordybe sig i og arbejde med forskelligt software.

  På skolen har vi lige haft premiere på vores eget greenscreen rum. Her kan vi tilføje helt nye dimensioner til vores film og lign.

  Som lærer på IT-linjen skal jeg i overvejende grad arbejde med det man nu kalder “Web 2.0 didaktikken”. Jeg skal forsøge at didaktisere div. tjenester, applikationer og programmer til netop den undervisning jeg er i gang med. Et gode eller en udfordring(?) er også at enkelte elever måske ved meget mere end jeg selv i forhold til programmer – jeg vælger at se det som et gode.

  Så jo vi er nogen derude i folkeskolen, som har IT helt inde under huden.

  MVH Casper Albertsen

 120. Henrik Føhns Says:

  Hej Casper
  Tak for kommentar. Godt at høre, at nogen er helt fremme i skoene.

 121. Thomas Says:

  Kære Harddisken

  Er glad lytter af podcasten. Er dog ærgerlig over at I ikke benytter jeg af kapitler som jo er muligt. Eller bare delte sendingen op i flere podcast. Der er jo en mulighed.

  og så noget andet.
  Mobil ringetoner: Søger over det hele. men kan bare ikke finde en UNIK ringetone der kan bruges med anstændigheden i behold. og slet ikke til SMS

  Er 35 år og arbejder på et kreativt kontor i indreby og selv om jeg er vild med moderne musik har jeg dog mine grænser.

  Vi ved at samtlige telefoner i alle år fra Asien (og Finnland) har budt på ringetoner der ALLE var mere tempofyldte og mere irriterende end den gamle fastnet telefon. Bare det faktum at de fleste ringe toner i dag ikke har nogen pause indlagt (fastnet: Ring Pause Ring Pause osv. Mobil:RINGRINGRING) gør dem stressende.
  Apple revolutionerede på det punkt. Desværre har 75% af mine kollegaer Iphone og vi kan ikke høre forskel på hvem der ringer.

  Størst er problemt med sms da der (trods den nye opdate hvor Apple indlage 10 ekstra nye men dog super innoverende ringtoner) ikke meget at vælge i blandt på sms fronten.

  Kender i kloge journalister et sted hvor man kan finde en UNIK SMS ringetone der ikke er pisse irriterende. Lad os fx sige af maks 1,5 sek varighed?????

  Jeg kan ikke finde det!

  (and we can send people to the moon!)

 122. Anders Høeg Nissen Says:

  Kære Thomas

  Du skal prøve vores AAC-podcast – dén har både kapitler, billeder og links! http://www.dr.dk/P1/harddisken/Podcast/Harddisken_som_AAC/20100519104203.htm

  Hvad angår ringetoner, så er det ikke noget jeg går voldsomt meget op i – måske nogle af de andre lyttere?

  Jeg kan dog på min Androidmobil downloade en app (RingDroid), som lader mig klippe bidder ud af mine egne lydfiler og bruge dem som ringetoner. Så kan de i hvert fald gøres unikke og personlige… Men den slags kræver nok et jailbreak på iPhone hvis jeg kender hr. Jobs ret…

 123. Hélène Jautée Says:

  hvor var det en lettelse at høre om hvor meningsløs det er alle de produkter der bliver sjusket lavet , ikke kun er underminerende for kunderne men også for dem der laver dem!!!! det var skønt at I tager fat på andet end det ren tekniske ,men også på MENINGEN MED DET HELE . TAK Hélène

 124. Kristian Lybæk Says:

  Kære Harddisken,

  tak for det bedste program, public service-ydelsen kan tilbyde.

  Jeg vil dog gerne bakke op om det tidligere indslag om, at programmerne næsten ikke kan høres på løbeturen, så I må gerne skrue lidt op. Derudover vile jeg ønske, I ville lave en eller anden form for indholdsfortegnelse i podcasttitlen. Jeg downloader alle, men må selv sidde og skrive indhold i titlen, da jeg kan bruge bestemte indslag. Er det noget, der kan lade sig gøre? Fx:
  harddisken_110112_Self tarcking-dimser, 3D TV, Tablets.mp3

 125. Anders Høeg Nissen Says:

  Kære Kristian

  Tusind tak for de pæne ord!

  Og det med niveauerne er lidt af et smertensbarn, men bestemt noget vi forsøger at have fokus på. Uden at nævne navne kan jeg fortælle at én af os på redaktionen er kendt som Niveau-Doktoren… 🙂

  Podcast-titlerne bliver auto-genereret, men jeg skal lige prøve at høre vores mand i pod-afdelingen om der er noget man kan gøre.

  Ciao,
  Anders

 126. Per Larsen Says:

  Hej
  Det er nok mig der er dum, men i hvert af jeres programmer henviser I altid til links på denne hjemmeside, som omhandler de forskellige produkter, emner og firmaer som I omtaler.
  Men jeg kan aldrig finde dem. Når man går ind på de forskellige indslag, så står der lidt om emnet, men der er aldrig nogle links.
  Glemmer I dem, eller leder jeg ikke længe nok?
  Mvh
  Per

 127. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Peter

  Jeg er ret sikker på, at det ikke er dig der er dum! Hvis du ikke kan finde noget vi har lovet, så er det nok os der enten har glemt eller gemt det… Og det er jo for dårligt!

  Generelt plejer vi dog at smide links på den artikel, der handler om hele udsendelsen. Altså fra forrige uge fx http://www.dr.dk/harddisken/blog/2011/01/12/overvag-dig-selv/

  Til gengæld kan jeg se at vi har rodet i det i sidste uge, hvor linksene ikke er kommet på, men er havnet i artiklen istedet…

  Vi lover at stramme op!

  HD-hilsen,
  Anders

 128. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej igen

  Der er ord fra vores podcast-doktor:

  “En indholdsbeskrivelse hører til i description, ikke i titel på podcast-filen. Det bliver ellers alt for langt. Desuden kan visse tegn lave kludder i hvordan visse software læser filtitler. Apple-produkter i fx kræsne med hvad man skriver i filtitler. Man skal helst ikke anvende æ, ø, å og visse tegn som “,”, “;”, “””, og mange flere.
  Vi må derfor nok henvise til podcastens beskrivelse. Alternativt kan vi forsøge at tagge indholdsbeskrivelsen på mp3-filen, men pladsen er meget begrænset, så det er ikke altid det hele kan være der.”

  Det ser med andre ord ikke ud til at det bliver lavet om lige pt. – men måske skal vi eksperimentere lidt med tags…

  Ciao,
  Anders

 129. Martin LeBlanc Says:

  Tusind tak for et fantastisk podcast/radioprogram.

 130. Thomas Says:

  For efterhånden et godt stykke tid siden fortalte I om en (iPhone) app der kan tidsstemple billeder (mm.) så de kan bruges i eventuelle juridiske spørgsmål! Hvad hed den!?!?!

  Takker (også for et super program!)

  Thomas

 131. Joshua Says:

  Til Thomas

  Jeg tror du leder efter “Shoot & Proof”

  http://itunes.apple.com/us/app/shoot-proof/id322316157?mt=8

  //Joshua

 132. Jesper Says:

  Bing stjæler fra Google – eller hvad?

  Bing kigger efter sigende Google over skulderen. Sådan lyder anklagerne fra Google i hvert fald. Er det noget I har omtalt? Jeg vil i hvert fald gerne vide mere om emnet, der blandt andet er omtalt her: http://googleblog.blogspot.com/2011/02/microsofts-bing-uses-google-search.html og her: http://googleblog.blogspot.com/2011/02/microsofts-bing-uses-google-search.html
  mvh
  Jesper

 133. Bjarne Says:

  Hej

  Tak for et godt program, men da jeg i dag forsøgte at podcaste gårsdagens podcast fik jeg sidste uges podcast om cookies.

  Vil I rette det. Tak
  mvh. Bjarne

 134. Caspar Koch Says:

  Tak for harddisken, et godt program, selv om jeg ikke har meget forstand på det tekniske, men det kommunikative.
  Et forslag: der findes et lille, hemmeligt firma: Labcomagic, som ikke kan annoncere åbent, da det fremstiller digitale rekvisitter til tryllekunstnere/mentalister. Ganske lille, i en snæver niche, men helt fremme, også på verdensplan. Ligger der en god historie?
  vh
  Caspar

 135. L Says:

  I er altså nød til at tale om spillet minecraft (.net) på et tidspunkt!

  Først var det et projekt hvor alle kunne downloade en gratis alpha-version for at teste spillet. For et halvt år siden begyndte de svenske udviklere fra Mojang at kræve 15€ for en bruger med ubegrænset antal downloads af spillet… På det halve år har 1670874 købt spillet.

  Det er det ultimative indie-spil – helt genialt!

 136. Anders Mikkelsen Says:

  Hej

  Der er stadigvæk et problem med at downloade udsendelsen om fremtidens banker, her:

  http://www.dr.dk/P1/harddisken/Podcast/20100105103848.htm

  linket går til den forrige udsendelse… Men bortset fra det så tak for et godt program som er på min faste ugentlige podcast/download liste

 137. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Anders

  Tak for de pæne ord, trods link-kaos 🙂
  Det skulle være fixet nu, ellers må du lige sige til igen!

  Ciao,
  Anders

 138. tine Says:

  bare fyi så betyder clout ikke sky (selv om ordlyden nok er bevidst) – clout betyder (bl.a.) en person med indflydelse eller gennemslagskraft

 139. Anders Høeg Nissen Says:

  Jeps, det ved vi jo egentlig godt – vi fik bare forvirret hinanden i studiet 🙂

 140. Henrik Føhns Says:

  Tjah – jeg hørte det som “cloud”, fordi vi lige havde talt om cloud computing – men clout giver da klart mere mening.

 141. Kasper Says:

  Hej, jeg synes helt sikkert I skal lave en ekstra nyhedspodcast hver uge!

 142. Thomas Hjort Says:

  Hej Harddiskere!

  Jeg er vild med jeres nye harddisk xtra nyheds-podcast, som tikker ind på Listen! Jeg har altid ment at IT nyhederne var det bedste i Harddisken (og indrømmet, har tit spolet frem til IT nyhederne hvis “hovedhistorien” ikke havde min interesse).

  Angående musiktjenester på mobilen, undre det mig at i ikke var inde over grooveshark. Det er en af de ældste spillere og man kan på sin Android lynhurtigt lave playliste som man oven i købet kan lytte til off-line.

  Bliv ved med xtra nyhederne, det er en fornøjelse at lytte til jeres ping-pong også selv i køre skype 🙂

 143. Mads Says:

  At lytte til jer to diskuterer IT nyheder i 20 minutter er slet ikke for meget, og selvom i skulle ramme den halve time eller mere, bliver jeg i hvert fald hængende. Bliv endelig ved med det.

 144. Anna Maria Says:

  Kære Harddisken,
  Spændende indslag om Spacehack.org, men kunne I ikke have brugt lidt mere tid på at fortælle om bagkvindens påklædning, kønne øjne og røde læber? – det er jo meget væsentlige detaljer at få med i sammenhængen, og jeg undrer mig over at I ikke også kan gøre lidt mere ud af at beskrive jeres mandlige interviewpersoners udseende. F.eks. bare en lille kommentar á la “jeg ser ind hans mørke sovekammerøjne og bemærker den åbentstående Hugo Boss-skjorte mens han fortæller mig lidt om de nyeste android-apps”, kan jo være med til at give dybde og seriøsitet til jeres reportager. I har jo tydeligvis allerede en fornemmelse for at lytterne er mere interesseret i hvordan folk ser ud og hvad de har på, end hvad de egentlig siger og hvor fede deres projekter er…

  Mange hilsner fra en ugentligt hardisken-lyttende, dådyrøjet stud.cand.it-brunette iført nydelig sweater og lidt sarkasme til lejligheden 😉

 145. Lone A. Sperschneider Says:

  Kære Harddisken,

  Jeg vil gerne have fundet ud af, hvor meget strøm/energi de store servere bruger der driver fx facebook og google.
  Mange mennesker tror det er ‘gratis’ at bruge nettet eller facebook og lilgn. Men det er det jo ikke. Det koster en hulens masse energi – og det hører vi alt for lidt o. Ja, faktisk slet ikke noget. Vel ?
  Henrik Føns du sidder midt i ‘det hele’ måske kunne du foranledige en research på dette område… det vil jeg håbe
  hvis ikke, så kunne du måske henvise mig til en person/et sted hvor man kender svarene

 146. Rasmus W Says:

  Hejsa

  Som flittig lytter af jeres program på podcast synes jeg at det er lidt træls at I lægger de extented IT-nyheder ind i den alm. podcast.

  Jeg synes at det ville være god stil hvis I splittede dem op … jeg kommer nok til at abonnere på dem beggen, men kan godt lide at have tingene adsklidt.

 147. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Rasmus

  Tak for input – vi er stadig ved at regne ud hvad der er bedst for alle parter, men vi lytter bestemt til hvad du og I siger 🙂

  Ciao,
  Anders

 148. Bertil Sidenius Says:

  Kære Harddisken

  Jeg har som sædvanligt med stor fornøjelse podcastet udsendelsen om streaming-musiktjenester. Det fik mig til at gøre alvor af en lille klage over vinklingen af jeres indslag om digitale musiktjenester generelt og de nyeste streaming-tjenester i særdeleshed.
  Jeg savner i den grad en god gammeldags audiofil kritisk tilgang til de digitale online musiktjenester. Alle musiktjenester arbejder jo, i hvert fald så vidt jeg er orienteret, med komprimerede fil-formater, og hvis man er bare en smule lydkræsen, så lyder det i bedste fald godt nok ringe!
  Jeg tilhører den generation, som på den ene side er storforbruger af moderne teknologi og stort set hilser alle teknologiske landvindinger velkomne, men på den anden side ikke vil acceptere at kvaliteten underordnes tilgængeligheden, og da slet ikke, når man har oplevet, hvor godt det kan lyde på en LP-plade.
  Selv kunne jeg ikke drømme om at downloade et nummer til 8-9 kr. eller et album til 70-80 kr. i en kvalitet, som er ringere end CD’ens, og CD’en er jo i forvejen en lydmæssigt neddroslet mangfoldiggørelse af en masteroptagelse, hvor musikere og producere faktisk har gjort sig umage for at levere den bedst mulige lyd til folket).
  Inden jeg for alvor forfalder til prædiken, vil jeg blot sige, at jeg vældig godt kunne tænke mig i Harddisken at høre mere om fremtidens muligheder i forhold til at tilfredsstille musikkunder, som efterspørger lydkvalitet både i downloads og i streaming.
  I virkeligheden kunne de digitale musiktjenester blive gefundenes Fressen for mennesker med hang til god lyd, idet det vel teoretisk set burde være muligt at lægge musik til download i en kvalitet, som overgår CD’ens.
  Den dag, det bliver muligt, skal jeg da være den første til at investere i DA-converter og streaming-hifiudstyr til hjemmet og begynde med at købe min musik via downloads i stedet for på CD.

 149. Anders Høeg Nissen Says:

  Kære Bertil

  Nu var lydkvaliteten ikke netop fokus i den nylige udsendelse, men kunne sagtens blive det (igen) i et kommende program. Vi har nemlig været forbi det flere gange før, og det er et emne der bestemt også ligger mig på sinde.

  Selv synes jeg, at de 320 Kbit/s på Spotify faktisk opfylder mit behov for afslappet lytning nogenlunde, og mine FLAC-rippede cd’er kan sagtens bringes til at lyde aldeles udmærket – i hvert fald i mine ører. Også bedre end den ellers dejlige Linn-pladespiller jeg havde stående i mange år men nu har sendt på pension…

  Når det så er sagt, så er der (stadig) masser af mennesker der lytter dårligt producerede, loudness-hærgede mp3-filer i lav opløsning – og det er jo synd. Så det er som sagt noget vi snart vender tilbage til igen…

  /Anders

 150. Michael Aage Jensen Says:

  Sidder og hører indslag e-bøger. Vil bare sige – som ikke litteratur uddannet – at det er fuldt ud muligt at nyde bøger på en bog (min er en Kobo). Læser stimevis af bøger på en skærm, der gør, at jeg kan:
  – justere skriften til min arm-afstand
  – ligge ned og læse i sengen uden at blive træt armen
  – sluge bøger på samme måde som før
  – tage bøger med mig

  For mig betyder typen ikke spor, bare den er til at læse. Og hvis man som forfatter mener at tekstens grafiske udtryk er vigtigt, så må man jo blot i gang med at udgive på pdf – eller bruge nye elementer (fx tegn), der signalerer det man vil videregive.

  S: Og så er der også et økologisk og hygiejnisk element.

  vh Michael

 151. Evald Mehlsen Says:

  Midt i en inferiør grænsestrid er det forunderligt at møde en verden i stadig forandring gennem tiltagende digitalisering af informationsstrømmen. Forandringen har dog sit januspræg – som det fremgik af t/r i dag. T/r står for televisiion suisse-romande og er det fransktalende Schweizes nyhedsprogram på TV 5 Monde.

  En fransk internaute (således benævnt på fransk), en internetbruger (på dansk) har nu blandt mange andre fri adgang til verden via Schweiz. IP-nummeret hemmeligholdes som var det en bankkode.

  Perspektivet kan være at kinesere og arabere/persere nu kan klikke sig udenom censuren. Noget andet er så råderummet for kriminalitet. Kort og godt et udvidet alternativ til den amerikanske kuffert med trådløst internet der efter sigende skulle være opfundet for at imødekomme oppositionen i visse lande men næppe i fx. Saudi Arabien.

  Verden kan altså nu for alvor komme af lave – takket være det lille, trojanske alpeland med de hullede oste. Og det er ganske vist!

 152. Esben Says:

  Hej

  Først og fremmest tak for et godt program som jeg ivrigt henter som podcast.

  Især er jeg glad for AAC-versionens opdeling i kapitler. Har ikke helt set lyset i billederne endnu, men det kan være det kommer.

  Ud ove Harddisken Lytter jeg også til mange andre P1-programmer, som jeg dog ikke kan hente kapitel-opdelt. Ved I noget om hvorvidt det er på vej til andre programmer eller det er forbeholdt teknik-interesserede?

  Mvh
  /Esben

 153. Anders Høeg Nissen Says:

  Ja, AAC-kapitler er cool 🙂

  Vi ved ikke rigtig om og i givet fald hvornår det bliver tilbudt bredere, prøv evt til skrive til folkene bag P1 på dr.dk: http://www.dr.dk/P1/P1Nyt/20100323120515.htm

  Ciao,
  Anders

 154. Evald Mehlsen Says:

  Mobilen kan altså stadig ligge under hovedpuden. Således informeret af DRs nyheder vil mange så fortsat tænde mobilen for at stille alarmen og lade apparatet forblive tændt.

  Ganske unødvendigt. Spild af strøm og med kræftscenariet lurende i baghovedet til at forstyrre drømmene. Min simple 300-kroners Sony Ericsson mobiltelefon vågner selv af dvalen, når tid er. Slukker påny og tænder så atter et par gange, hvis jeg ikke har nået at reagere ved at tænde den selv og deaktivere alarmen.

  Smart. Jeg tivinges ud af fjerene og kan så næppe igen uden videre syvsove.

  Jeg blev opmærksom på den lille men ikke uvæsentlige detalje ved at tilfælde. Som næsten altid med undertegnede og elektronik og ofte med en ganske signifikant forsinkelse. Jeg nåede nærmest at gå på efterløn, før pråsen gik op for mig, men sådan er der jo så meget.

 155. Max Watson Says:

  Tak for et godt program.

  Hørte i søndags i bilen om nyt dansk udviklet CMS system udviklet på Vesterbro og nu med afdeling i San Francisco.

  Desværre fik jeg ikke noteret mig navnet på firmaet og kunne ikke finde et link her på hjemmesiden.

  Måske I kan hjælpe? På forhånd tak.

  Med venlig hilsen

  Max Watson

 156. E. Normark Sørensen Says:

  Harddisken
  Måske har I behandlet emnet “mobil i udlandet” i tidligere udsendelser, men jeg er lidt bagud i mine podcasts, så I må undskylde, hvis dette er gammel historie.
  Mit ærinde er de uforskammede priser på roaming i udlandet. De er ganske vist blevet sat ned , men når man får den sædvanlige “over grænsen sms” fra Telenor, så koster det altså 3,25 pr minut. Men dataprisen er jo vanvittig. Den er 31,25 kr. for en Mb. eller 31250 kr. for en gigabyte. Et loft på 450 md er i den sammenhæng helt værdiløst. Det er bare ALT FOR DYRT. Så da jeg kørte sydpå i år, var jeg inde i en tysk telebutik. Her købte jeg et SIM kort til 9,90 EUR eller 74 kr. For det beløb kan jeg så ringe i Tyskland til ca. 1.11 kr. i minuttet til enten fast eller mobil. Til en mobil i Danmark koster det små 2,16 kr. eller til fastnet i Danmark små 60 øre. Men det virkeligt interessante er, at jeg kan bruge pengene til at købe datatid for. 100 Mb koster således 3,90 EUR. eller 30 kr. Til sammenligning med den danske pris, som for 100 Mb vil blive 3125 kr. Eller 100 gange mere.
  Det skal indrømmes, at det ikke er helt ligetil at “komme på”. Det kæver lidt tyskkundskab og adgang til en anden PC til at sætte telefonen op. Jeg tror dog, at jeg kunne have sluppet lettere om ved det, hvis jeg havde bedt ekspedienten om at gøre det. Det gjorde jeg senere i Italien Det er især lidt kompliceret, når det er en iPhone eller vel bare en smartphone, men det lønner sig. Og så virker det bare. Man fylder op via nettet eller køber for 15 EUR på en tankstation.
  Det hedder blau.de, hvis I vil se nærmere på det.
  Nå, men ude af Tyskland og inde i Italien, var der så ingen dækning, men ved at spørge mig for blev jeg henvist til en TIM forretning. Her købte jeg så igen et SIM kort til 10 EUR. Telefonpriserne er lidt anderledes end de tyske, men dem har jeg ikke brug for. Jeg har nemlig flyttet det SIM kort som normalt sidder i min iPhone over i en gammel 3310 og så er den klaret, hvis jeg skulle få brug for at ringe hjem til dyr roaming. Men da jeg også købte et TIM SIM kort til min bærbare for 10 EUR for 3 Gb i 30 dage, så fik jeg GRATIS internet i 30 dage på iPhone. Indrømmes skal det, at dækningen på campingpladsen ved Jesolo ikke er alt for god, men med den tålmodighed, som man bør have, når man ferierer, så går det udmærket.
  Det fører mig så til et helt andet spørgsmål, som I må have gode muligheder for at svare på i en udsendelse. Når jeg fører min fjernstyring til billåsen op til læberne, kan jeg låse bilen op og i på længere afstand, fordi jeg virker som antenne.
  Hvis jeg er et sted, hvor der er et svagt WIFI signal, kan jeg forstærke routersignalet med en repeater. Kan man ikke på en eller anden måde forstærke et svagt telefonsignal?
  Men tilbage til alt for dyre danske televæsen: Kunne I så ikke få nogle folk i studiet, som dels vil forsvare det og dels nogen, som lover ar arbejde på, at EU reglerne om fri grænseoverskridelse også kommer til at gælde telepriser. Det er et langt større problem end fysisk kontrol ved grænserne.
  Endelig vil det vel være god lytterservice at fortælle om de muligheder, som findes, for at købe billigt mobilt internet i udlandet. I behøver jo ikke nødvendigvis at nævne firmanavne, hvis det strider mod jeres regler. Bare det at fortælle, at det kan lade sig gøre vil være en hjælp

 157. Anders Høeg Nissen Says:

  Det hedder Podio 🙂

 158. Anders Høeg Nissen Says:

  Roaming-priser er en skandale. Ganske enkelt. Ved ikke om vi lige kaster os over det i den nærmeste fremtid, men vi deler dine frustrationer…

 159. Caroline Kofahl Says:

  Det var et pragtfuldt interview med Stefan Engberg om sikkerhed på Nettet. Gid det får følger, så vi kan slippe af med overvågningssystemet NemID.

 160. David Christensen Says:

  Hej Harddisken.

  Jeg synes der er lidt nisser på spil på jeres hjemmeside – der er lissom to forsider: Her: http://www.dr.dk/P1/harddisken/forside.htm og klikker man så på linket ‘Harddisken Forside’ i menuen, kommer man herhen: http://www.dr.dk/harddisken .

  Bare lige en spottet spunk 🙂

  Mvh David

 161. Anders Høeg Nissen Says:

  Ja, det er da lidt mystisk…
  Det første link burde kun være der man kommer hen ved at klikke på ‘Ældre indslag’ i menuen.
  Hvordan fandt du det?
  Ciao,
  Anders

 162. David Christensen Says:

  Æhm, hvis jeg husker rigtigt, så var det et link fra dr.dk’s forside, som førte mig til historien: http://www.dr.dk/harddisken/blog/2011/09/21/google-og-facebook-i-aben-kamp/, hvor jeg skrev en kommentar. Et stykke tid efter ville jeg se, om der var flere der havde skrevet kommentarer – og kom ind på den føromtalte ‘anden’ forside via radio>p1>programmer>harddisken. Så, med andre ord er det på denne side, hvor linket skal ændres: http://www.dr.dk/P1/Programmer/20050819131508.htm

  Jeg tror sagen er opklaret nu 🙂

  Mvh David

 163. Peter Says:

  Hej Harddisken med flere.

  Har hørt flere gange om kickstarter.com, et site hvor man kan få hjælp til fundraising. Problemet er bare at man skal være amerikansk borger for at kunne starte et projekt. Kender i andre steder til fundraising a la kickstarter, men som virker i DK?

  på forhånd tak.

  mvh Peter 🙂

 164. Anders Høeg Nissen Says:

  Desværre ikke umiddelbart. Måske skal du lave det selv? 🙂
  Spørg evt. folkene bag Kickstarter om du må lave en lokaliseret udgave? Så har du også automatisk det første projekt at gå igang med…
  Nå, spøg tilside – kender som sagt ikke nogle mere internationale og/eller danske udgaver…

 165. Jens Wolf Jespersen Says:

  Hej drenge

  Tak for et fint program.
  Jeg har sjældent mulighed for at høre det i radioen, men jeg podcaster det ivrigt og nyder at lytte til programmerne når det passer mig. Det er banalt, men det er fedt at høre jeres program mens jeg skræller kartofler, luger ukrudt eller gør andre dybt kedelige ting. Geht ins Ohr – bleibt im Kopf, som jeres konkurenter på NDR2 siger.

  Som ide vil jeg foreslå at i prøvede at se på det offentlige på nettet. Kan man finde rundt med NemID? Hvornår kan jeg se åbne sager på nettet? Er FESD’en slut og er der andet end tømmermændene tilbage?
  Venlig hilsen
  Jens

 166. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Jens

  Tusind tak for pæne ord 🙂

  Og tak for ideen om at kigge på det offentlige. Lige i disse måneder er der jo en god anledning, fx når man ser på omstruktureringerne af It- og Telestyrelsen, den nye regering i almindelighed og så videre…

  Ciao,
  Anders

 167. Sven Aldenryd Says:

  Virtuelle klasseværelser har tidligere været på agendaen, f.eks. 11/03-2010 (Digitale skolebøger). Sidste uge hørte jeg Harddisken “live” i Bella Centret ved Uddannelsesforum 2011. Måske redaktionen vil være med når endnu en konference tager fat på et for tiden meget hot emne, nemlig hvordan man sætter strøm til klasseværelset.

 168. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Sven
  Tak for tippet. Bestemt interessant!
  /Anders

 169. Hammy Says:

  Kender I KanalTux http://www.kanaltux.dk/ Den danske videopodcast om Linux og open-source.

  Måske kan I lave et indslag om danske podcast generelt, og om IT i særdeleshed. Jeg husker hvordan Henrik Føhns for år siden lavede sin egen private lydblog. Hvad er der sket siden dengang?

 170. Helle Degnbol Says:

  11.12.2011
  À propos æggeblommer & hormoner kan jeg måske anbefale Det tossede Paradis (Gabriel Axel, 1962), som jeg så i tidernes morgen i San Fransisco
  http://da.wikipedia.org/wiki/Det_tossede_paradis
  http://www.danskefilm.dk/index2.html
  Allerede dengang overbevisende.
  Men som jeg sætter kommentaren i denne fine spalte, indser jeg, at det tossede pardis måske ikke har super-meget med det gode program Harddisken at gøre. Og at den gode Dave måske med alle de målinger & kontroller ikke har for megen tid til at nyde effekten (eller se filmen). Men der må nu være stof til en ny film her 50 år efter.

 171. Flemming Nielsen Says:

  Rejsekort
  Hørte programmet da talen faldt på Rejsekortet. Måtte undre mig over hvorfor redaktionen ikke var gået ned på stationen for at tale med de brugere som bruger kortet.

  Rejsekortet har gennem længere tid været et krav for os som bor i periferien udenfor Hovedstaden. Her giver kortet mig den fordel at jeg altid kan »købe en billet« når jeg rejser gennem de forskelle selskabers zoner. Det har virket uden problemer.

  Ja, man skal huske at stemple ud når man bruger rejsekort. Bruger man et gammeldags! periodekort – så skal man også huske det (når man f.eks skifter arbejdstøj) – ellers får man også en dumme eller en rigtig kontrolafgift med det.

  I Sverige og Frankrig skal man putte sin billet eller scanne sit rejsehjemmel før man får lov til at forlade den station som man står af på. Det ville måske være en god ide, især i Hovedstaden, så de betalende gæster kunne se de ikke betalende gæster, når de ikke betalende gæster med akrobatiske øvelser forsøger at komme gratis ud!

  Med lidt intilligent videoovervågning – kunne andelen af gratister måske omsættes til ordenligt offentlig transport uden betalingsring for os som er flyttet uden for voldene.

 172. Woodman Says:

  Nu har jeg ledt hele jeres side igennem for den e-bog, som I som en flot gave vil forære væk sammen med tre andre, der skulle komme senere, men jeg kan simpelt hen ikke finde den. I påstod i programmet for lidt siden, at den skulle have ligget her i en time allerede… Har I gemt den?
  Jeg ser rigtig meget frem til at høre dem alle tre, så kunne man mon få et spor til, hvor skatten ligger begravet?
  Mvh en taknemmelig lytter 🙂

 173. Jan Heisterberg Says:

  Teknisk spørgsmål til gamle udsendelser

  Idag, 4/1/2012, sendte Harddisken i anledning ning af 18-årsdagen blandt andet et klip fra første udsendelse.

  Speakeren talte, naturligvis, et umærket (DR-) dansk, MEN sprogtonen var meget “fin” – ala Kongelige Teater.

  Jeg tror ikke sprakeren rent faktisk talte på den måde.

  Spørgsmålet er derfor, rent teknisk, om der er en teknisk begrundelse (lagringsteknik / frekvensspektrum) som gør dette ?
  Gælder mange andre, gamle, optagelser og film.
  Det gemte lydspektrum var vel tidligere 100 Hz til 6.000 Hz – altså bestemt ikke HiFi.

 174. Woodman Says:

  Jan Heisterbergs spørgsmål: *synes godt om*

 175. ole damsbo Says:

  Det ville være rart med svar på forespørgslerne; fx den om, hvordan man fInder lydbøgerne, jf udsendelsen d. 4.1.12…….

 176. ole damsbo Says:

  – og så vil jeg til jeres overvejelse foreslå, at I ‘vender’ rækkefølgen af disse kommentarer, således at de sidste står øverst; det er upraktisk at skulle bladre igennem mindre aktuelle indlæg fra år tilbage

 177. Henrik Føhns Says:

  Dr.dk/P1/harddisken/lydbog

 178. jan mortensen Says:

  Hej
  super program, og rigtig flot tilbud med lydbøgerne til fri afhentning. Ku det ikke også være e-bøger?

 179. Torben Pind Says:

  Har hentet bogen om Steve Jobs og overført til min iPhone.
  De syv afsnit er i omvendt rækkefølge, og det er det samme med andre lydbøger, jeg har hentet fra DR.
  Hvorfor?
  Hvordan får jeg sorteret i den rigtige rækkefølge???

 180. Henrik Føhns Says:

  Du burde kunne vende rækkefølgen

 181. Henrik Føhns Says:

  Det kunne godt være e-bøger, men vi har hverken tilladelse fra forlaget eller den nødvendige software til at udgive e-bøger. Og vi tænkte, at lydbøger passer godt til et radioprogram

 182. Morten Skerra Says:

  Kunne i ikke godt blive lidt mere på gående i jeres udsendelser når det drejer sig om de samfundsmæssige forhold i behandler, når det drejer sig om firmaer og institutioner, myndigheder og ikke kun hvorledes de bruger nettet men også deres måde de opfører sig på over for deres brugere og egne med arbejdere, Jeg mangler en eller anden form for handling når det drejer sig om den etiske måde de behandler andre på og ikke kun hvorledes. Jeg mangler en eller anden form for dybde i de emner i behandler en eller anden form for “Morten Spiegelhauer” ellers bliver det for meget “Nikolaj Sonne” over udsendelserne og så må i godt bruge ½ time mere. JEg ved ikke om det lyder fornuftigt det her.

 183. Helle Says:

  Ide til emne: Hvad mener I om den nye stramme cookiebekendtgørelse?

  Hvis man skal følge bekendtgørelsens bogstav, mener jeg, at det betyder farvel til webstatistik og dvs. muligheden for at monitorere brugen af sites i forhold til brugervenlighed mv. Trist!

 184. Chaarlotte Says:

  Jeg har lyttet til Steve Jobs lydbogen. Er det virkelig en bog? Den gav mindelser om Scientology eller noget i den stil. Steve Jobs tilbedelse. Måske de hypede marketingsfolk på CBS kan få noget ud af den. Min sansa-mp3 kunne ikke rumme hele bogen så dele må jo være udeladt, endskønt slutningen af bogen var med. Det er muligt jeg er faldet isøvn undervejs, men jeg kan ikke tænke hvad det skulle være jeg har undværet, men jeg gør mig ingen yderligere anstrengelser nu.
  Nu håber jeg bare den næste lydbog er lidt bedre.

 185. Jan Says:

  “Har hentet bogen om Steve Jobs og overført til min iPhone.
  De syv afsnit er i omvendt rækkefølge, og det er det samme med andre lydbøger, jeg har hentet fra DR.
  Hvorfor?
  Hvordan får jeg sorteret i den rigtige rækkefølge???”

  Den hurtigste metode er
  1:
  Vælge alle episoder inde i “podcasts” i iTunes
  2:
  Trykke æble-i eller vælg “get info” fra file menuen oppe i menubjælken
  3:
  Så kommer der et info vindue op hvor du trykker på “options”
  4:
  Under “media kind” vælger du “audiobook”
  5:
  Sync din iPhone igen – hvis ikke bogen dukker op under audiobooks/lydbøger så gør følgende:

  1:
  Vælg din iPhone i iTunes
  2:
  Tryk på “books”
  3:
  Sæt flueben ved “sync books”
  4:
  Tryk “apply” så iPhonen synkroniserer

 186. Christian Says:

  Hej Harddisken,
  Tak for et rigtig godt program, som jeg trofast har lyttet til gennem et par år efterhånden.

  Jeg ville sætte stor pris på, hvis I ville lave nogle flere/et dybdegående indslag om SOPA, PIPA og ACTA (o.lign). Det kunne eventuelt gøres i en af jeres Xtra podcasts.
  Det er trods alt noget der kan ændre vores fremtidige færden på internettet radikalt.

 187. Henrik Føhns Says:

  Charlotte – det er jeg ked af at høre. Den er skrevet en anerkendt amerikansk erhvervsjournalist, der har skrevet flere bøger om Apple. Men jeg tror nu ikke, at Scientology ville udgive en bog, hvor L. Ron Hubbard bliver fremstillet som en sociopath og kontrolfreak, hvilket Steve Jobs jo i et vist omfang bliver i denne bog.
  Google-bogen har også et anstrøg af begejstring. Facebookbogen er solid erhvervsjournalistik – en bog, der fortæller historien om, hvordan verdens pt. mest populære webtjeneste blev skabt. Og den meget unge mand, der gjorde det. Og så giver den et indblik i start-up miljøet i Silicon Valley. Det er klart den af de tre bøger, jeg har haft størst fornøjelse ved.

 188. Sandra Britz Says:

  Inden jeg med glæde hører genudsendelsen kl. 15 i dag, er jeg ikke helt klar over, hvem eller nøjagtig hvad en af jeres medvirkende den 18. januar sagde om den endnu manglende følelse af at være “kigget over skuldrene” i vores nuværende internet/applikationer.
  Men det var præcis den følelse, jeg havde, da jeg for nyligt skrev en gmail og ville afsende den. En advarsel poppede op på skærmen og spurgte mig, om jeg ikke ville tilføje den fil, jeg lovede i min mail!
  Jeg var fuldstændigt “spookt”! Invasiv Google! Men alligevel, tak til deres omsorgsfulde programmører. 😉

 189. Rasmus Andersen Says:

  Hej Henrik og ANders

  Er netop ved at hente de fine lydbøger – super godt initiativ!
  MEN: Why the hell skal det tage uendeligt lang tid at downloade dem?
  Med de licenspriser må DR da råde over andet en en 33.6 upstream linie? )
  P.t. henter jeg med 340-50 kb/s… det tager lidt lang tid når man gerne lige skal have 462 Mb ned 🙂

  Hilsener – og keep up the good job

 190. Anders Høeg Nissen Says:

  Netforbindelsen er ramt af sparekrav, så vi har fundet det gamle modem frem 🙂

  Naeh, spøg tilside – det er da irriterende, men det gik nu altså ret hurtigt for mig derhjemme, så du må have ramt en flaskehals af en slags, desværre. Håber det går bedre med næste bog!

  /Anders

 191. Rasmus Andersen Says:

  Hej Hø-Nissen

  Pyha – nåede lige at få den downloadet inden i fjernede den!
  (Det var bogen om Jobs – Zip del 2)
  Så nu skal der lyttes igen 🙂

  Er p.t. ved at hente HVGG og det går noget bedre – 2-3 Mb/s

  /rasmus

 192. Rasmus Andersen Says:

  Vedr. dagens udsendelse:
  I havde den gode Sonne i studiet hvor han “begejstret” fortalte om BenQ’s nye miniprojektor – den lød ikke imponerende…

  Nå – men i mandags var jeg til Sony’s Black Box arrangement ude i TAP2 og så en demo af deres nye videocam med indbygget projektor – og med et RET godt billede!
  Det skal lige siges at den også er opgivet til 20 lumen, så måske er der forskel på hvordan man måler lumen? (lige som det lader til at der er forksle på hvordan man måler watt på højttalere…)

  Well – måske Mr. Sonne skulle prøve det af?

 193. Aase Grube Says:

  øv øv nåede ikke at få downloadet bogen om jobs er der slet ikke nogen muligheder for at få den

 194. Chaarlotte Says:

  “Google-bogen har også et anstrøg af begejstring.” Jow tak Henrik Føhns! Manden (Jeff Jarvis) tror at alt findes på Internettet. Det gør alt ikke! Tænk bare en konkret fysisk dag igennem for at vide, hvor lille en pct. af verden som findes på nettet. Når han så bevæger sig ind på emnet politik, går det helt galt. Politik kan han simpelthen ikke overskue. Her deler han skæbne med rigtig mange nørder.

  Jeg synes det største problem med bogen er, at den ikke forholder sig til væsentlige træk ved Google, som f.eks. at den individuelle oplevelse af Internettet bliver skruet så snævert sammen, at en banal søgning fra den ene computer ikke kan gentages fra den anden computer, selv om det er den samme person (mig) der ejer begge computerne. Det morsomme er så, at Google netop er kommet med en ny politik på “privacy området”. Nu skal logs’ne samles fra alle googles tjenester, hvilket vil indsnævre endnu hårdere om den enkelte.

  Det kunne være interesant om Harddisken behandlede emnet i en udsendelse, i perspektiv af ACTA som er ved at rulle igennem EU i øjeblikket. Se evt. den korte version her http://www.youtube.com/watch?v=N8Xg_C2YmG0

  Nu GLÆDER jeg mig faktisk til Facebook bogen 🙂

  Hilsen Charlotte

 195. Steen Larsen Says:

  Tak for initiativet med at lægge 3 lydbøger gratis ud på Jeres hjemmeside!

  Jeg har også problemet med at afsnittene i lydbøgerne afspilles i omvendt rækkefølge. Kan vi ikke få en løsningsmulighed fra Harddisken?

  Jeg kan kun downloade indledningen til Facebook-lydbogen. Hvad gør jeg galt?

 196. Søren Hansen Says:

  Hej på Harddisken

  I gør det ikke ligefrem nemt at finde de fine bøger, I forærer væk.
  Måtte via søgning på “download bog” og “http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/Laeseklubber/Lydbog/20101006123938.htm” for at finde et link til dem.

  Mvh, Søren

 197. Hasse Gårde-Askmose Says:

  “Hvidbog” om Facebook.

  I omtaler i udsendelsen et link på Harddisken, hvorfra “man” kan downloade et “whitepaper” om Facebook.

  der var noget om at det var tilgængeligt indtil 24. feb.

  Men hvor F….. er linket?????

  Kan ikke finde det. Men ok, det er også rimelig tidligt søndag morgen.

 198. Annemarie Krarup Says:

  Enig med Steen Larsen om den omvendte rækkefølge – loggede faktisk på for at kommentere dette problem, som gælder alle de lydbøger, jeg har hentet fra DR. Jeg bruger iTunes, ved ikke om det har nogen betydning.

  I på Harddiskemå da være dem der løser problemet med “omvendt afspilning”, som er lidt trættende når man går rundt i sit hjem og hele tiden skal vælge forrige afsnit for at komme videre (men lidt motion giver det vel 😉

  I øvrigt mange tak for lydbøger – det er en fed service fra DR’s side!

 199. Torben Pind Says:

  Det var dog et ubrugeligt svar.
  Hvorfor skulle jeg kunne det? Jeg spørger jo netoop om HVORDAN.
  Nu har jeg fundet et svar til JAN, som jeg vil prøve, men HVORFOR skal vi have det bøvl i stedet for, at afsnittene kommer i den rækkefølge, som vi har brug for?

 200. Peter Naumann Says:

  NU må I se at komme ud af den Nicolej (fanboy) Sonne syndrom, i efterhånden har begravet jer godt og grundigt i. Hørte Google Nexus anmeldelsen. Det er for ensidigt og forudesligt. Prøv at høre jer selv “har du flere kritikpunkter”
  Prøv her at se hvad I let og bekvemt undgik at tale om: http://www.google.dk/nexus/#/features
  Sonnes og jeres udgangspunkt er altid, hvad synes jeg som den “fanboy” jeg nu er, er interessant, Og ikke hvad kan denne gadet – hvad er interessant ved denne! Jeg har hørt jeres program i mange år, og dette er en glidebane I bør bevæge jer ud af. I hver fald hvis I vil beholde jeres integritet, seriøsitet, kort sagt, at der er nogen der gider at høre programmet.

 201. Shila Nielsen Says:

  Hej

  Jeg var ikke hurtig nok til at downloade “Hvad ville google gøre” øv :-(, kan det lade sig gøre at købe den som lydbog?

  Tak for et super program!
  Mvh Shila

 202. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Peter
  Tak for din mail.
  Jeg bliver en lille smule irriteret når fanboy-etiketten bliver brugt til højre og venstre, men lad det nu ligge. TIl gengæld håber jeg da ikke at din utilfredshed med vores gadget-nyheder et par gange om måneden er nok til at bringe vores ganske integritet i fare!? 🙂
  Men personligt opererer jeg i øvrigt på så mange platforme som muligt, og kan se fordele og ulemper ved dem alle. Og det synes jeg generelt kommer til udtryk i programmet.
  Kom vi så ordentligt rundt om Galaxy Nexus i uges program? Nej, det gjorde vi ikke – og det tager jeg på min kappe. Jeg er udmærket klar over de nye funktioner i Nexus’en og i ICS, men var simpelthen ikke god nok til at få dem hevet med i snakken med Nikolaj.
  Jeg håber selv at få fingre i både Galaxy Nexus og Is-sandwichen snarest så jeg selv kan give mit besyv med (det ville hjælpe hvis Google, de slyngler, gad frigive Android 4 til den forrige Nexus S-model!)
  Ciao,
  Anders

 203. Per Striegler Says:

  Hej
  Jeg vil også stille mig i køen med dem, der kom for sent til at downloade Steve Jobs bogen.
  Hvornår åbner “butikken” igen 😉
  Mange gode hilsener
  Per
  PS. Fantastisk program!

 204. Benny Larsen Says:

  Hej med jer

  Ved ikke lige hvor jeg skal stille dette spørgsmål, men mon ikke Harddisken er det rette sted … 😉

  Hvornår kommer DR på banen med en APPs til deres Bonanza programmer så vi kan se den på vores Smartphone og Pads ?

  😉

 205. Henrik Føhns Says:

  Svar skyldig….aner det ikke.

 206. Mads Bentzen Says:

  Hej Henrik.

  Kunne man forestille sig, at du tog fat på hele balladen omkring straling fra mobiltlf og trådløse netværk.
  Europarådets Parlamentariske forsamling har jo anbefalet, at der ikke skal være trådløse netværk på steder, hvor der er brøn. Men på samme tid er hot spots på skoler mere og mere almindelige…
  Tjek deres anbefaling her: http://assembly.coe.int/ASP/NewsManager/EMB_NewsManagerView.asp?ID=6685

  Og det kunne være meget spændende at se på finansieringen af diverse undersøgelser på området…

  VH
  Mads

 207. Steen Olesen Says:

  Fint program. Sender dette indspil! 2 personer kommunikerer, -den ene siger: Passer det, at politiets nye EDB-system ikke kan bruges, -Og er CO2-kvotesystemet velfungerende, -samt IC4 togene fungerer det? -og hvor er fordelene for danskerne henne?
  Jada, -du kan have ret i, at hvis ikke de får det til at fungere bedre, ender vi op med små kommuner og mindre landbrug igen. Ja, Færingene satser jo vist nok bl.a. på turisme. Joda, det kan du have ret i.

 208. Rune Says:

  Hej Anders og Henrik. Jeg er fast lytter og kæmpe fan 🙂

  Jeg kan ikke finde det betalings system i snakket om i onsdags (den 7. marts) som minder om Square.

  Kan I hjælpe med et link?

  Generelt kunne jeg ønske et sted på side her, hvor der linkes til alt hvad der snakkes om. Det er svært at vide hvordan tingene staves.

 209. Jesper Voetmann Says:

  Hvor er det fedt at Siri synger “Daisy,Daisy” når man beder hende om en sang.

 210. Anders Høeg Nissen Says:

  Ja, måske skulle vi lave en generel link-sektion… Værd at overveje, i hvert fald!

  De konkrete links du efterspørger gemmer sig på siden her http://www.dr.dk/harddisken/blog/2012/03/07/m%C3%A6rk-verden-roboth%C3%A6nder-og-deres-f%C3%B8lesans/ – ugens program.

  Men du kan også få dem lige her! http://www.izettle.com/dk/ og https://squareup.com/ 🙂

  /Anders

 211. Henrik Føhns Says:

  Izettle.com

 212. Ulf Birkedal Says:

  Kære Harddisken

  Fedt at I som i dag fortæller om den rivende og spændene udvikling inden for DNA sekventeringsteknologier.
  Jeg synes dog I var alt for ukritiske I jeres gennemgang af Ion Torrent teknologien og blot videregav Life Technologys markedsføring. Som ansvarlig for driften af en Ion Torrent facilitet vil jeg gøre opmærksom på at de 2 timers kørsel på chippen kun omfatter selve DNA sekventeringen, men forud for dette går minimum 6 timers arbejde med forarbejdning af DNA’et. Det er nok mere realistisk at hele processen tager 24 timer.
  Hertil kommer at 100$ chippen kun udgør en del af omkostningerne samt at biotek reagenser generelt er dyrere udenfor USA som de nævnte priser gælder for. En sekventeringskørsel koster omkring 4500 kr og maskinen med alt tilbehør omkring 700.000 kr. Ion Torrent er stadig en rigtig interessant platform og har nogle åbenlyse fordele over konkurrenterne på trods af at tingene ikke er helt så rosenrøde som Life Technology gerne vil fremstille dem. Synes det skulle med 🙂
  Glæder mig til at høre mere om Oxford Nanopore platformen. Måske et indslag værd når de kommer med noget reel data?

 213. Jakob Carlsen Says:

  Kære Harddisken

  Med min alder på 46 ligger jeg måske i den øvre del af jeres målgruppe, men jeg håber at I stadig vil overveje om variationen af jeres indslag skulle være lidt større.

  Harddisken er godt nok et program for folk med hang til gadgets og det nye som rør sig, men det kunne måske fra tid til anden mikses med indslag fra den mere modne del af IT-verdenen.

  I fokuserer meget på små opstartsvirksomheder og det er spændende med disse initiativrige folk, men vi ved jo også at hovedparten af disse virksomheder aldrig når til at få en indtjening og lukker i stilhed. Kan man ikke også omtale nye gennembrud i dansk forskning på IT-området eller fortælle om nye produkter og services fra etablerede danske IT-virksomheder?

  Jeg aner ikke om jeres lyttere vil finde det interessant, men f.eks. nye tiltag indenfor hvordan software udvikles ville måske også have interesse. Udvikles software hurtige når der bruges de såkaldte agile metoder? Hvordan undgås den lange række af katastrofale IT-projekter i det offentlige osv.

  Endelig kunne jeg rigtig godt tænke mig at høre en kritiker af Ray Kurzveil komme til orde i jeres program – bare for at skabe lidt balance.

  Dette er indspark – ikke kritik. Jeg har podcastet stort set alle jeres udsendelser de sidste par år og synes at programmet har mange interessante indslag og en god “stil”.

  Kommentarer er velkomne – måske står jeg alene 😉

 214. Jakob Carlsen Says:

  Hej Ulf

  En interessant tilføjelse til indlægget – du har ret i at det burde nok være nævnt.

 215. Henrik Føhns Says:

  Hej Jakob – gode pointer. Ikke alt er jo start-up virksomheder. Desværre (for dig) har jeg lidt mere på lager fra SXSW om start-ups. Så du må døje lidt 😉 Men vi skal nok søge lidt mere variation. Og selvom næste uge også kommer til at handle om start-ups – så er det dog folk på din (og min) alder, det handler om. En flok 50somethings, der har flere spilfirmaer på samvittigheden, og en 40something mand med stillinger hos Apple og IBM samt adskillige patenter i bagagen og et højt profileret samarbejde med Steve Jobs og Rupert Murdoch. Fælles for dem er dog, at de har valgt iværksætterlivet i stedet for at arbejde for etablerede virksomheder.

 216. Jakob Carlsen Says:

  Hej Henrik

  Tak for din feedback. Jeg lytter som vanligt med i næste uge – hvis andre på min alder tager det spring, så kan det jo være at jeg siger mit IT-job og starter som selvstændig spiludvikler 😉

 217. Jørn Jensen Says:

  Trådløst kontra homeplug.
  Jeg skal flytte min PC ca. 10 meter fra telefonstikket, her er jeg i tvivl om, hvad der er bedst? Trådløst eller homeplug.
  Har nogen et godt forslag?

 218. Arne Waage Beck Says:

  DAB-radio?
  For nogle uger siden havde I Nicolaj Sonne inden for at tale om DAB, som han tilsyneladende havde intention om at anskaffe til sin bil.
  Det har jeg gjort for et par måneder siden – og det er ikke nogen ubetinget succes.
  Her i den ydre provins – nord for Limfjorden er dækningen meget ‘hullet’ og usikker. Stort set fin i storAalborg, men en meters afstand kan i Skagen f.eks. være afgørende for, om man har signal eller ej.
  Det opleves, som om der skal være ‘visuel’ fri linje fra sender til modtager.
  Det er mere forståeligt (men ikke acceptabelt!) at dækningen svigter mellem byområderne.
  Signaldækning for DAB ligger nok på kanten af Harddiskens ‘bord’, men en kvalificeret omtale af en utilstrækkelig og faktisk uacceptabel radioløsning tåler nok et par velturnerede spark i bolledejen.

  Med venlig hilsen fra Aalbæk – mellem Skagen og Frederikshavn

 219. Hasse Gårde-Askmose Says:

  JEG VIL IKKE køre med på Facebookfuttoget.
  Men er levende interesseret i samfundsforhold. F.eks. blogs desangående.
  Jeg har – forsøgt – at deltage i nogle blogs på Jyllandsposten. De har indført, at “man” skal koble på blogs med sin facebookprofil.
  Og bemærkede, at min indlæg ikke blev vist MEDMINDRE
  jeg var logget på med min facebookprofil.

  Og må gå ud fra, at andre heller ikke kan se mit/mine indlæg.
  Rejste “problemet” overfor Jyllandsposten:

  De har bl.a. svaret fgl.:
  “..Det er Facebook, der på baggrund af din Facebook-profil behandler din profil som falsk. Hvis man ikke har et profilbillede, har meget få venner og sjældent bruger sin profil udover til at kommentere hos JP – så behandles man som en falsk profil, hvis kommentarer ikke vises. “

  Det har jeg aldrig hørt om….før.
  Ja længe leve ytringsfriheden!!!

 220. Thomas Says:

  Hej Harddisk

  Tak for et super spændende program. Snupper det gerne via podcast, så jeg ikke går glip af det.

  Det kunne være super godt, hvis i kunne gennemgå problemerne med trådløs netværk og hvordan man optimere dem. Valg af kryptering, rækkevidde, forhindringer for udbredelse, kanalvalg, spredning til sidekanalerne, interferens med naboernes trådløse netværk etc.

 221. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Thomas

  Tak for de pæne ord!

  Det er også et interessant emne, du foreslår, men kan måske godt være lidt udfordrende at lave radio om – men det ryger bestemt i bunken af gode ideer 🙂

  Mange hilsener,
  Anders

 222. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Arne

  Jeg tror ikke vi lige for nyligt har haft Sonne i studiet for at tale om DAB?

  Men du er afgjort ikke den eneste der oplever problemer… Om vi lige tager sagen op i programmet ved jeg ikke, men det er bestemt noteret!

  Mange hilsener,
  Anders

 223. Hasse Gårde-Askmose Says:

  Er der virkelig ikke nogen, der kan svare på mine spørgsmål??????

 224. Henrik Føhns Says:

  Hvilke spørgsmål?

 225. Steffen Boch Says:

  Kære Anders Høgh Nissen

  Tak for jeres helt fantastiske program.
  – og hermed mener jeg ikke tak for jeres sidst afviklede; men for hele jeres koncept.

  Jeg er en gammel hippie fra midten af det forrige århundrede, og har været med lige siden jeg i ofrede omkring fem kilo på en C64, engang i firserne. Dyrt.
  Er dog blevet opdateret undervejs. Ha Ha.

  Jeg elsker jeres programserie. Trofast lytter.
  Bliv endelig ved. Mange år endnu. Du har en fed stemme.
  Og I kommer med så mange fede små spots og hints, nyheder, overraskelser, features, etc…

  Så derfor min bøn til dig: PLEASE

  Dit indslag om Ari og hans lille specialguitar slog mig.
  Jeg er selv guitarist. Og har derfor smidt 275 USD via Kickstarter, for at sikre mig et eksemplar af den fantastiske gadget. Unplugged instruments.
  Lige hvad vi har gået og ventet på alle de år.
  Og for nuværende spørger sig selv:
  – Hvorfor ind i Helvede er der ikke nogen der har lavet den før? Den er Fandme da genial. Elspade uden PA. Wow.
  – Men der er endnu kun 88 pledgers på den site. og 22 dg.

  Og jeg vil sgu gerne at det projekt går igennem.
  Så kunne du ikke lige hype det en extra gang i et af dine programmer. Du ved; Vi vender lige tilbage til et tidligere indslag, osv..?
  Jeg er selv gammel tekniker på radioen i Århus, så det kan man godt…. ikke sandt? En jingle måske. Eller så´n.

  Ikke bare for min skyld; men for alle de, incl Fu fra Singapore, der brændende ønsker at det bliver til noget.
  – og glæder sig til oktober.

  – Og jeg ved godt at DR´s medarbejdere er ubestikkelige.
  Men jeg ved også at du godt kan lide blues. Så det.

  Og så spurgta Fu lige om man kunne få en case til den.
  – Det var måske en infaldsvinkel…?
  Eller en opfordring til en entrepanant lædersmed.

  Med venlig hilsen
  Steffen Boch

  PS: Hils Føns. Han er også rigtig fed.
  -Men din stemme er dybere…..
  Og jeg er gammel lydmand. Med min foretrukne Hertz.

 226. Steffen Boch Says:

  Hvis du ikke har længere afstand, er den billigste løsning et 10 m kabel til omkring en halvtredser. Og det sikreste.

 227. Anders Høeg Nissen Says:

  Kære Steffen
  Du fedter jo voldsomt godt 🙂
  Jeg kan ikke love at jeg vil “hype mere for ideen” – men det kan jo sagtens være at indslaget bliver bragt igen i vores sommerferie-medleys…
  Og i øvrigt: jeg forstår heller ikke, at den type instrument ikke for længst er bygget…?
  Ciao,
  Anders

 228. Steffen Boch Says:

  Kære Anders

  Tak for de smukke ord.
  – Og selvfølgelig fedter jeg…..

  Du ved: Med slesk tale og billig portvin kommer man langt.
  Jeg mener dog faktisk hvad jeg skriver. I gør det godt.

  Men ligemeget hvad du gør – helst en hype men meget gerne en genudsendelse – vil hjælpe projektet på vej.
  Og som du selv siger:
  Det er sgu da så indlysende en løsning på problemet.

  Så jeg vil virkelig håbe, at det vil gå vel for Ari og hans makker fra campus. Sådan opstår fede idéer. Bare så´n.

  Den med casen til spaden tror jeg selv jeg går videre med.
  – og så er det bare at vente til oktober… Ha Ha.
  Skal du ikke selv have én af dem? Gamle bluesfreak.

  Dig og Føns har virkelig lavet nogle fede programmer fra Frisco. Og det er ikke fedt. Det er en reel lytterkommentar.

  Keep up the good work

  Med venlig hilsen
  Steffen Boch

 229. Thomas Says:

  Hej Harddisken 🙂

  Igenem årene har i talt varmt for, med og om iværksættere.

  Tjek denne reception for en ny SUB (værested for iværksættere) i Birkerød. Måske er det noget for jer at stikke næsen forbi.

  Click to access 9099_6130d9d2-3d9b-102f-9729-002421ef34fb%20%282%29.pdf

  Ser frem til mit næste nørd-fix pr. podcast 🙂
  Thomas

 230. Jørgen Theil Says:

  udsendelsen den 27. ds. er kun lagt ind med under 4 minutter. Venligst læg hele udsendelsen ind!

 231. Ole Michaelsen Says:

  Hej Harddisken

  I jeres seneste program annoncerer I et kommende indslag om Khan Academy, som jeg glæder mig meget til at høre. Tjek følgende url som appetitvækker: http://chronicle.com/blogs/wiredcampus/parody-critiques-popular-khan-academy-videos/37543?cid=wc&utm_source=wc&utm_medium=en

  Venlig hilsen
  Ole Michaelsen

 232. Henrik Føhns Says:

  Det skulle være fixet. Beklager

 233. Henrik Andresen Says:

  hej, ang. fund raising sites som I havde en udsendelse om for nylig. Jeg har forgæves forsøgt at finde udsendelsen igen. Findes der ikke sites på dansk som er bygget over samme princip til fundraising?
  mvh Henrik

 234. Jens Says:

  Hej Harddisken

  Tak for et rigtig fint program. Der er dog en ting som irriterer mig voldsomt! 🙂 Er det virkelig nødvendigt at I skal sidde og oversætte alle engelske interviews til dansk? Jeg er klar over at der stadig er nogle få folk tilbage i landet som ikke forstår engelsk, men der er nok ikke mange af dem som lytter til Harddisken alligevel 🙂 Jeg føler virkelig at jeg spilder min tid når jeg skal høre et interview både på engelsk og dansk, og jeg er sikker på at langt størstedelen af jeres lyttere har det på samme måde! Food for thought 😉

  Mvh. Jens

 235. Gandalf Says:

  Hej Harddisken.

  I havde i Januar 2012 et indslag om Cory Doctorow og hans dengang aktuelle budskab “The Coming War on General Purpose Computation”. Jeg kan ikke lige gennemskue om han har væsentligt nye pointer med denne gang, men jeg er meget imponeret over den artikel han forfattede for Boing Boing her sidst i August: http://boingboing.net/2012/08/23/civilwar.html

  Jeg synes det er et yderst relevant og meget interessant emne, som ganske må være værd at tage op igen!

  Venlig hilsen,
  Gandalf

 236. Hasse Gårde-Askmose Says:

  Det er ikke forbudt at tænke sig om Henrik Føhns.

  Men til gælde for dig og andre, der måske har været ude for det samme, som jeg har:

  Er den forklaring, jeg har fået fra Jyllandsposten korrekt?

 237. Kristian Sloth Says:

  Har i en tidligere test eller kommer der en mellem Ipad3 vs. samsung. Jeg skal bruge en tablet til at have med ud til kunderne i mit nye firma og kan ikke finde ud af hvilken der er bedst. skal kunne køre med simkort (3g) Please hjælp

 238. Hasse Gårde-Askmose Says:

  Er mit/mine spørgsmål stadig uklare?

 239. Hasse Gårde-Askmose Says:

  Jeg vil foreslå Harddisken, at der snarest muligt produceres en udsendelse om de problemer, der er og kan komme, hvis der opgraderes til W 8.

  Tænker bl.a. på:

  W8 kan ikke indstalleres sideordnet med en ældre udgave af windows.

  osv osv.

  Læste en artikel om disse problemer på et amerikansk site og kan ikke huske det i detaljer, lige som jeg har slettet mailen.

  Men som jeg husker det er der mange ændringer i registreringen, der påvirker ældre Win udgaver.

 240. Carl Nyholm Says:

  Udsendelsen 26. oktober 2012.

  Det var en ret intetsigende udsendelse. Samtalen med den danske studerende bragte ikke noget, der gik ud over alm. small-talk, bidraget fra Boston kunne lige så godt være bragt direkte fra Radiohuset. Som lytter får man sommetider en stærk fornemmelse af at Hardisken er et licensfinansieret turistbureau for programmets medarbejdere.
  Med venlig hilsen
  Carl Nyholm

 241. Henrik Føhns Says:

  Hej Carsten – som vi nævnte i udsendelsen, så kommer der mange flere indslag fra begge steder i den kommende tid. Det – vi sendte i dag – var de hurtige indtryk – ikke den fulde historie

 242. Albert Romano Says:

  Hej Henrik,

  Har laest en artikle fra dig om apple der tjener miliarder paa iTunes. Ved godt at du maa have det fra et andet website, men kan fortaelle at iTunes kun lige tjener sig selv ind. 99% gaar til forfatterne/kunstnerne ovs. Bare en lille info 🙂

 243. Karsten Nysom Says:

  Der ser ud til at være fejl i jeres podcast af 10.1.2013-udsendelsen: Omkring halvvejs inde i udsendelsen (mellem 27 og 28 minutter) bliver den helt lydløs. Jeg har forsøgt at slette og hente igen men samme fejl.

 244. Søren Says:

  Hej Hardisken

  Jeg har problemer med det seneste podcast. Lyden mangler i den sidste halvdel… har prøvet at gen-downloade…
  MVH

 245. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Søren
  Undskyld!
  Vi satte gang i undersøgelse, men glemte alt om det i travlhed. Ser på det snarest igen.
  I mellemtiden virker denne uges podcast forhåbentlig…
  /Anders

 246. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Karsten
  Undskyld!
  Vi satte gang i undersøgelse, men glemte alt om det i travlhed. Ser på det snarest igen.
  I mellemtiden virker denne uges podcast forhåbentlig…
  /Anders

 247. Kasper Clausen Says:

  Hey

  Jeg har lige hørt programmet fra den 11. hvor i til sidst snakker en del om golf og gadgets. Så ville jeg bare lige nævne Ingenium Golf, som jeg læste om i børsen i mandags, hvis i ikke allerede havde snakket med dem. Synes det lyder som om det er noget af det samme, og da ret spændende når sådan noget foregår her i lille Danmark.

  Tak for et super program, hilsen Kasper C

 248. Anders Høeg Nissen Says:

  Tak for tip! De skal da lige tjekkes 🙂
  /Anders

 249. Anders Høeg Nissen Says:

  Hej Søren og Karsten.
  Den burde være der i fuld længde nu. Der manglede plads på serveren…
  /Anders

 250. Peter Løhde Says:

  Hejsa!
  I udsendelsen den 25. januar, er der et indslag om hvor usikker SCADA netværket er på et atomkraftværk. I indslaget fortælles det, at det er nemt at hacke kontrolsystemet på et atomkraftværk.

  Jeg savner lidt kildekritik her. Der er ingen tvivl om, at det er det ultimative skrækscenarie, hvis terrorrister kan få adgang, og få kontrolsystemerne til at gå amok. Men hvor stor er sandsynligheden for at dette sker? Sergej siger systemerne er ekstremt usikre. Hvor har han det fra? Gælder det også kraftværkerne i Sverige og Tyskland fx.?

  Kunne I ikke prøve at få fat på nogle der kunne belyse problemstillingen fra et andet synspunkt. En sag skal jo altid ses fra to sider.

  Mvh. og tak for et spændende program som jeg er “fast” lytter af.

  Peter.

 251. Najaaraq Vestbirk Says:

  Hej Peter.

  Tak for din kommentar.

  Som jeg var kort inde på i indslaget så er Sergey Gordeychik direktør for it-sikkerhedsselskabet Positive Technologies http://ptsecurity.com/about/, samtidigt med at han er talsmand for open-source projektet http://scadastrangelove.blogspot.dk/ som forsker i ICS og SCADA systemers sikkerhed og det er med belæg i deres forskning at han udtaler sig i indslaget.

  Men jo, vi taler naturligvis worst case scenario når vi taler om cyberkrig. Og din pointe med at belyse problemet fra en anden vinkel er taget til eftertanke – indslaget belyser i høj det perspektiv som er gældende på Chaos Computer Congress hvor interviewet fandt sted, en kongres hvor it sikkerhed og hacking er omdrejningspunktet. Men det er oplagt at følge op på dette senere, vi håber at vende tilbage til emnet inden længe.

  MVH Najaaraq Vestbirk

 252. Sarah Bugge Says:

  Hej Harddisken!

  Der er nogle problemer med at afspille udsendelsen “Robotter i hverdagen” fra d. 23 november, 2012. jeg har prøvet på både, pc, iPad og mobil, og alle 3 steder siger den: “Siden ikke fundet”.
  Hvordan kan det være?
  Jeg vil virkelig gerne høre nogle programmer omkring robotter, og deres udvikling, men de fleste af jeres udsendelser om lige præcis det, kan, ærgerligt nok, ikke afspilles.

  Sarah

 253. harddisken Says:

  Hej Sarah
  Dette er bare en foreløbig arkivside, og det er desværre ikke alle links der virker.
  Men på vores DR-sider virker lydlinket, i hvert fald her:
  http://www.dr.dk/P1/harddisken/Udsendelser/2012/11/23153422.htm
  Sig endelig til hvis der er andre, du har problemer med.
  /Anders


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: