Tjen penge på dine brugte mp3-filer

Amerikanske Redigi er en en digital markedsplads for folk der vil sælge deres brugte digitale produkter.

I sagens natur kan det være svært at tale om en digital fil som “brugt”, og af samme grund kræver det lidt krumspring hvis man gerne vil sælge dem videre – ligesom vi i mange år har været vant til at kunne med fysiske varer som bøger, plader og spil.

Det digitale brugtmarked
De fleste mennesker ved ikke præcis hvor alle deres musikfiler kommer fra. Nogen er måske købt på lovlig vis gennem butikker som iTunes, andre er brændt fra en cd eller downloadet fra en blog.
Derfor har Redigi lavet en markedsplads-app, som sikrer at alt der bliver uploadet til deres server er blevet købt på lovlig vis.

For at få adgang til det digitale brugtmarked skal man oprette en profil og downloade Redigis app.
Når man har fundet de musikfiler man ønsker at sælge, kan man blot trække dem ind i appen og så vil den fortælle dig hvilke filer som er lovligt købt til at starte med, og dermed kvalificeret til at blive solgt videre.

Digitale fodspor
Hver eneste gang man gør noget med en fil på en computer efterlader den et digitalt fodspor.

Redigi kan finde alle de fodspor en fil har efterladt på din computer, fortælle om der er blevet laver kopier af filen. og hvordan den kom ind på computeren til at starte med.

Ud fra den viden kan markedsplads-appen så lynhurtigt fortælle dig om den mp3 du ønsker at sælge er salgbar – og måske minde dig om at du jo ikke selv kan bruge den, efter du har solgt filen:

Hvis en af de musikfiler du har solgt måske stadig ligger på harddisken eller en mp3-afspiller, så popper der et vindue op som fortæller dig, at du burde slette filen, da du faktisk ikke længere har brugsret til den.

Snart til Europa
Der sidder en masse folk ude i verdenen som har brugt mange tusinde kroner på digitale produkter, som indtil nu ikke har været noget værd i brugt tilstand. Software de ikke længere har brug for, eller musik de ikke længere lytter til.

Men det laver tjenester som Redigi altså om på.

Indtil videre fungerer Redigi desværre kun hvis man bor i USA, og man kan kun handle med musikfiler, men de arbejder på at tilføje bøger, spil og software til de produkter man kan få lov til at sælge videre.

Redigi forventer at lancerer deres digitale markedsplads i Europa i løbet af 2013.

LINK:
Hør mere i Ugens Harddisk

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: