Kløfinger-tæller og indisk teledemokrati

Ja, der er ikke sparet på hittepåsomheden når de studerende på CIID – Copenhagen Institute for Interaction Design – holder årsafslutning med eksamensprojekterne.

I år spændte det fra indendørs landbrug over vægttrænings-software til en digitaliseret sandkasse, og så altså et apparat der kan tælle hvor mange gange man klør sig i søvne og et nærdemokrati-system til indiske lokalvalg.

Her er et lille udvalg af nogle af de projekter jeg faldt over – og der er korte beskrivelser af alle eksamensprojekterne her (bliver løbende udvidet med billeder og video, lover CIID).

Sensorer til de mindste
Hatchee er en slags interaktivt æg, der er beregnet til naturfagsundervisning i de mindste klasser, fortæller Kat Zorina.

Ægget er udstyret med sensorer der kan måle lys, lyd, temperatur og luftfugtighed, og er trådløst koblet til en iPad-app, hvor man kan se visualiseringer af sensorernes målinger, og selvfølgelig få mere at vide om hvordan de virker – og hvad lys og lyd egentlig er for noget…

Pilfinger-monitor

Hideaki Matsui lider af kløende eksem, fortæller han, og det er et kæmpe problem for ham at han kommer til at kradse sig til blods når han sover.

Derfor har han lavet Scritch (sammentrækning af ‘scratch’ og ‘itch’), en fingermonteret bevægelses-sensor, der kan registrere hvor ofte og hvor meget han klør sig mens han sover.

Målingerne bliver uploadet til computeren og logget, så han fx kan sammenholde sine Scritch-tal med hvornår han forsøger ny medicin eller nye salver.

Telefon-demokrati
Tele-Panchayat er et system, der vil bruge telefonbokse til at skabe lokal-demokrati i indiske provinser.

Myndighederne stiller – via aviser, opslag og beskeder på telefonsvarere – spørgsmål de gerne vil have befolkningens input på.
Indbyggerne i provinsen kan nu bruge telefonbokse eller egen mobiltelefon til at ringe til et bestemt nummer, indtaste deres PIN-kode og afgive en stemme – ‘ja’ eller ‘nej’ til spørgsmålet.

Der er mange derude, som ikke har egen mobiltelefon, men som altså nu får mulighed for at være med alligevel, fortæller Manas, der står bag.

Hør interview om Tele-Panchayat her (på engelsk):

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: