Den digitale cykelpendler

Fremtidens hverdagscyklist kommer til at køre omkring i en sky af digitale data.

Det mener Matt Willse, der er medstifter af Cyclee – en tjeneste der blandt andet skal sørge for at cyklister deler relevant information med hinanden.

Den relevante information kan både være tips fra andre cyklister på Twitter, oplysninger om gode cykelhandlere tæt på, eller real-time data fra trafikken i gaderne – altsammen filtreret og tilpasset den enkelte cyklist.

Skal være nemt at bruge

Cyclee er i udgangspunktet et forsøg på at samle et netværk af teknologier, der hver især måske ikke er revolutionerende, men som sat sammen på den rigtig facon kan gøre en forskel i hverdagen.

Matt Willse og hans partnere er begyndt med en superenkel Android-app der skal gøre det fuldstændigt uproblematisk at logge sine cykelture, men de vil også gerne lave hardware-versionen af dén funktion, fortæller han.

Hardwaretrackeren bliver formodentlig i første omgang en lille boks man sætter på cyklen, men det bliver hurtig kompliceret med gps-moduler, batterier og så videre – så dén del af projektet er noget der stadig bliver arbejdet videre på.

Klar til cykel-uge i maj

Cyclee er foreløbig i en udviklingsfase og er på vej i test hos cyklister i gaderne, men Matt Willse håber på en mere officiel launch i forbindelse med den store cykel-uge i maj i New York.

Og så håber han i øvrigt på, at Cyclee vil blive brugt af masser af mennesker rundt om i verden – alt software og hardware er nemlig fuldstændig åbent lagt ud.

Det betyder også at man fremover vil kunne tilføje mange forskellige typer af data til systemet, fx offentlige data om planlagte vejrarbejder, nye sociale netværk og meget mere.

LINK:
Cyclee
I lørdags afholdt ITU og Bicycle Innovation Lab cykelhack-workshop for studerende. Læs om deres ideer her.

Reklamer

2 kommentarer to “Den digitale cykelpendler”

  1. Winners' Blogs – Featured on Denmark Public Radio Says:

    […] with Harddisken, a radio show on technology and society. For all you Danish speakers out there, some text and 09 Dec Radio Program. ← Back to the […]

  2. Denmark Public Radio | IdeaPublic Notebook Says:

    […] with Harddisken, a radio show on technology and society. For all you Danish speakers out there, some text and 09 Dec Radio Program. Posted in Thesis Tagged copenhagen, cyclee ← Scraping […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: