Fremtidens bog er et spil

Fra Sonys Wonderbook: Book of Spells

Hør udsendelsen

Fremtidens bog er ikke en bog som vi kender den – det mener Sony i hvert fald ikke.

De kalder deres version af fremtidens bog for en Wonderbook – og den første af slagsen hedder Book of Spells og er lavet i samarbejde med Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling.

Bog i en blandet virkelighed

Wonderbook: Book of Spells er kombinationen af en papirbog, en Playstation spillekonsol, en bevægelsesfølsom controller, et kamera og så selvfølgelig en tv-skærm hvor man kan se både spil og virkelighed i en skøn blanding.

– Det fine er, at fortællingen sker både på tv-skærmen og samtidig ude i dagligstuen, siger Russ Harding fra Sony Computer Entertainment, som er en af udviklerne af spillet.

Fysisk og digital verden i skøn forvirring

Det fungerer ved at kameraet i spillekonsollen kan “genkende” papirbogen, og på skærmen så lægge et ekstra “lag” af billeder og animation oven på.

Blandingen kendes også under begrebet ‘augmented reality’ – forstørret eller ligefrem forbedret virkelighed, hvor man altså med forskellige teknologier kan blande den fysiske og den digitale verden.

Nogle gange sker det på mobiltelefonen, andre gange altså med en spillekonsol.

I denne sammenhæng er det interessante selvfølgelig, at Wonderbook netop tager udgangspunkt i en bog, en fysisk bog, som kommer til at fungere som et kontrolapparat for fortællingen og de små spil på skærmen.

– Man kan bevæge siderne som i en helt normal bog, og så skifter billeder og animation på skærmen, alt efter hvor man er i bogen, fortæller Russ Harding.

Er det en bog eller et spil

Det er dog ikke helt åbenlyst om oplevelsen med Wonderbook egentlig kan kaldes at læse, eller om det snarere er et spil, eller måske bedst – omend klodset – kan beskrives som en interaktiv oplevelse.

Og i virkeligheden har det måske næsten været den største udfordring ved udviklingen af Wonderbook, siger Russ Harding – altså at finde ud af hvordan man laver en god blanding af fortælling, spil, læring og interaktion, uden at det bliver et stort rod.

– For mig er det lidt af det hele, og kan både bruges som underholdning, læsning og endda undervisning, siger Russ Harding.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: