Privatliv på nettet

Hør udsendelse

Retten til privatliv på nettet er noget vi skal kæmpe for

“On the Internet, nobody knows you’re a dog” sådan lyder teksten til en tegning af en hund der sidder ved en computer og taler til en anden hund, der sidder på gulvet. Tegningen blev bragt i magasinet The New Yorker i 1993 og udtrykket er blevet berømt. Måske det var sandt i world wide webs barndom, men i dag med sociale medier som Facebook og systemer som NEM-ID – så er ingen i tvivl om, at der ikke findes hunde på nettet – og dog?

En af dagens gæster i Harddisken hævder, at vi skal have lov til at være anonyme. Vores anden gæst mener, at du ikke kan undslippe din sande identitet på nettet. Vi byder op til debat.

I en verden med Facebook, YouTube og fotos delt på nettet – så ender vores liv ikke, når vores krop dør. Vi lever videre i digitale medier. Det har en stenhugger i Nordjylland taget konsekvensen af. Hun laver nu gravsten komplet med digitale minder, en såkaldt QR-kode som de efterladte kan scanne med deres mobiltelefon.

Dagens nyheder  er domineret af iPhone 5.

Reklamer

En kommentar to “Privatliv på nettet”

  1. “Fake It” – omtale - Fake It! Says:

    […] kan du høre om Fake It på Harddisken, hvor emnerne både er retten til anonymitet, “radical transparency” og digitale […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: