Digitalt liv efter døden

Hør udsendelse

QR kode til gravsten

Gitte og Michael Røntved er stenhuggere i Øster Jølby på Mors. I julen 2011 fik Gitte den idé at sætte QR-koder på gravsten, så man kan scanne dem med mobilen. Koden linker til en side der fortæller en større historie med ord og billeder – en historie som aldrig ville kunne hugges i sten. Før nu.

Harddisken besøger stenhuggeriet, der har ført en branche, der sjældent ser teknologiske kvantespring, ind i det 21. Århundrede. Ikke overraskende skiller det vandene når teknologien trænger ind på kirkegården – selv i form af en lille, diskret firkant i brændt ler.

Harddiskens Henrik Moltke besøger også Lone fra Thisted som fortæller om sin afdøde mand og svigerfars gravsten, og hvorfor hun har valgt at udstyre den med QR-kode.
Links:

Stenhuggeriet

Reklamer

3 kommentarer to “Digitalt liv efter døden”

 1. Folmer Says:

  Meget interessant indslag, men jeg synes det er meget forvirrende at de siger at QR-koder koster penge. Det mener jeg er usandt.

  Det kan koste penge at opretholde en hjemmeside som QR koden på gravstenen linker til, men informationen i en QR kode behøver ikke være et http link til en hjemmeside.

 2. Henrik Moltke Says:

  Folmer, jeg fik ikke det indtryk at det var sådan det skulle forstås – det koster måske ikke penge at oprette en kode, men de fleste værktøjer der både opretter koden og et HTML-link med hosting, gør. Stenhuggerne brugte først en tjeneste, som var gratis, og valgte så at gå over til en kommerciel, hvor de til gengæld havde større kontrol.

 3. Henrik Moltke Says:

  Og det er helt rigtigt at QR kan indeholde alt muligt andet end links – http://da.wikipedia.org/wiki/QR_Code


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: