Faglig konflikt blev til hackerangreb

Harddisken optrådte live til arrangement om hacktivisme. Foto: Ernst Poulsen

Hør udsendelse

Denne uges Harddisken er et overblik over fænomenet Anonymous, og hvad der skete, da 3F og HK’s hjemmesider blev angrebet i juli, angiveligt af personer med tilknytning til Anonymous.

Historien om angrebene på 3F’s og HK’s hjemmesider fik fornyet aktualitet, da politiet mandag i denne uge foretog ransagninger i hele landet og sigtede fem personer for at have deltaget i angrebene. De beslaglagte computere undersøges nu af NITEC, Politiets afdeling for IT-kriminalitet. Straframmen er op til seks års fængsel. Læs mere om den sag her.

Konflikt på nettet

Historien begynder da 3F og senere HK under stor mediebevågenhed blokerer restaurant Vejlegården, der ville forlade 3F til fordel for KRIFA.

Som reaktion på blokaden angreb formodede medlemmer af det danske Anonymous 3F’s hjemmesider, og senere HK. Det var ved at gå helt galt for 30.000 medlemmer, der er skulle indberette dagpenge via hjemmesiderne. Men hvad skete der egentlig? Var det Anonymous, og rigtige hackere der var tale om?

Harddisken skruer i denne uge tiden tilbage til en weekend i sidste uge af juli, hvor en faglig konflikt rykkede fra gaden ud på nettet. Med os har vi Henrik Lilholt, digital chef hos 3F samt Lars Kjærgaard, teknisk ansvarlige hos HK.
Aslak Ransby og Troels Møller fra internet tænketanken Bitbureauet fortæller om DDoS-angreb og hacking. Journalist Sebastian Gjerding fra Information fortæller om Anonymous, og så besøger Nikolaj Sonne fra So Ein Ding studiet og snakker om nye gadgets.

Programmet er baseret på optagelser fra et debatmøde om Hacktivisme hos Dagbladet Information tirsdag d. 4. september 2012.

Reklamer

En kommentar to “Faglig konflikt blev til hackerangreb”

  1. Anonymous Says:

    it’s over 9000 xD


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: