Hvad fjeldet gemmer

Den svenske internetudbyder Bahnhof bor dybt inde i fjeldet Hør udsendelse

Bahnhof: Skurken i en James Bond film bor altid dybt inde i et bjerg omgivet af den nyeste teknologi i et underjordisk palads af glas, stål og sten. Der er ikke så lidt James Bond over den svenske internetudbyder i Stockholm, som Harddisken besøger i dag. Bahnhof – som virksomheden hedder – ligger dybt inde i et fjeld, ligner hovedkvarteret for en superskurk og har blandt andet huset Wikileaks’ servere. Bahnhof minder om en schweizisk bank – det handler bare ikke om penge men om data – men hvis man vil sikre dem mod at de havner i de forkerte hænder, er det et godt sted at anbringe sin server. Vi dykker en tur dybt ind i det svenske fjeld lige om lidt.

Ugens nyheder: Julian Assange får politisk asyl, men hvad sker der med den seneste læk fra Wkileaks: Trapwire? Video-streaming tjenesten Netflix kommer til Danmark inden årsskiftet. Google har pillet ved søgemaskinens logaritme, så den giver rettighedshavere bedre resultater.

Det episke hack: Den amerikanske journalist Mat Honan fra Wired fortæller, hvordan han fik stjålet sin digitale identitet og slettet al sin e-mail og alle familiefotos på 40 minutter, fordi hackerne fandt et sikkerhedshul hos Amazon og Apple.

LINKS:

Bahnhof

Fotoreportage fra Bahnhof

Wired om Bahnhof

Mat Honans historie med hans egne ord i wired.com

Interviewet med Mat Honan blev lavet af On the Media

Reklamer

En kommentar to “Hvad fjeldet gemmer”

  1. Morten Nielsen Says:

    Hej Harddisk!

    Jeg vil nødig lyde som en brokrøv, men jeg synes det er lidt frustrerende når I ikke “oversætter” indslag med svenske (eller norske) personer, som f.eks. indslaget fra Bahnhof. Jeg forstår nok kun ca. 50-60% af hvad der bliver sagt – hvorimod jeg ikke ville have nogen problemer, hvis I droppede oversættelse fra engelsk…

    Er jeg mon den eneste, der har det sådan?

    Ellers tak for et glimrende program, som jeg trofast henter som podcast hver uge! 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: