Slå igennem i Silicon Valley

Danske iværksættere pitcher til cocktailparty i Silicon Valley

Hør udsendelsen

Danske iværksættere prøver lykken i teknologiens Mekka

Michael Andreas Hansen er en smule tøvende, da han tager mikrofonen. Men han rammer hurtigt tonen og lyder fattet, da han med en let dansk accent fremfører sin virksomheds forretningsplan på de planlagte to minutter.

Han står foran en swimmingpool i baghaven til en eksklusiv villa i Silicon Valley, dalen syd for San Francisco i Californien, hvor alle verdens mest betydningsfulde teknologivirksomheder er skabt og har hjemme. Lige fra HP til Apple, Intel, Google og Facebook til de mindre kendte iværksættervirksomheder, der bliver morgendagens giganter.

Michael Andreas Hansens virksomhed hedder Komfo og laver softwareløsninger til virksomheder, der skal styre deres tilstedeværelse og kommunikation i sociale medier som fx. Facebook og Twitter.

Bygger bro mellem Danmark og Silicon Valley
Han står foran svømmepølen og “pitcher” sin forretningsplan til et cocktailparty for amerikanske investorer og forretningsfolk, fordi han er med på ScaleIT – et initiativ, der skal bygge bro mellem Danmark og Silicon Valley. Det er lanceret af Innovationcenter Danmark – et samarbejde mellem Udenrigsministeriet og Videnskabsministeriet, der vil give danske iværksættere mulighed for at blive en del af Silicon Valley og det helt speciele mix af kloge hoveder, iværksætterlyst og masser af risikovillig kapital, der gerne vil investeres i det næste vilde teknologieventyr.

“Vi fokuserer på teknologivirksomheder med vækstpotentiale, som kan have glæde af at etablere sig i Silicon Valley, så de kan vokse til et internationalt niveau,” siger Søren Therkildsen, der står for ScaleIT hos Innovationscenteret.

Han har i denne første uge af juni en snes virksomheder på rundtur i Silicon Valley, hvor de møder andre danskere, amerikanske iværksættere, mentorer og potentielle investorer eller partnere.

Himmel for iværksættere
“Det er på mange måder himlen for iværksættere,” siger han, men tilføjer også, at der både benhård konkurrence og mange penge at hente.

Komfo tror på, at de kan dække nogle grundlæggende behov hos deres kunder, som deres kunder harm, når de laver community management.

“Vores løsning er ikke kun software, vi har også 50 konsulenter i København, der hjælper vores kunder til succes,” siger han.
Og hans pitch brænder igennem. Straks efter den korte salgstale er en lokal investor henne og aftale et møde, hvor Andreas Michael Hansen skal gå mere i dybden med Komfos produkter. Døren til Silicon Valley er åben – selvom den stadig kun er på klem.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: