Digital fotoramme med personlighed

(c) Chris Bierbower

En digital fotoramme på steroider.

Sådan kan man måske kort beskrive Chris Bierbower og Marco Triverio’s projekt fra CIID – Copenhagen Institute for Interaction Design.

Ideen er at opdatere de digitale fotorammer med en form for situationsbevidsthed – fx indbygget webkamera, netadgang og talegenkendelse – og gøre dem istand til at reagere på deres omgivelser.

Den levende fotoramme

– Vi kalder projektet Living Frames, siger Marco Triverio.

Sådan en “levende billedramme” kan bruges på mange måder, men man kan måske tænke på den som en slags intelligent lysbilledshow.

Den kan enten være en slags generel stemningsskaber eller mere direkte knytte sig til det man sidder og fortæller om.

– Forestil dig fx et middagsselskab, hvor billederne i de digitale fotorammer skifter for at følge samtalen rundt om bordet, siger Chris Bierbower.

Mens snakken går lystigt frem og tilbage om “hvordan går det” og den slags, så kører der måske bare billeder af landskaber eller solnedgange, eller måske bare abstrakte motiver.

Men når én i selskabet begynder at fortælle de andre som sin ferie i Barcelona sidste weekend, ja så skifter rammen af sig selv til at vise billeder af katedralen og ramblaen og stranden dernede.

Teknologien er ikke klar…endnu

Mario og Chris’ fotoramme er indtil videre mest en prototype, og havner næppe i butikkerne lige de første par år.

Ideen opstod på en workshop mellem CIID og chipproducenten Intel, og havde til formål at komme med ideer til hvordan man kan udnytte potentialet i udviklingen, hvor der bliver indbygget computerkraft i stadig flere ting omkring os.

Butler eller familiemedlem

I projektet tager Mario og Chris skridtet fuldt ud – det er jo privilegiet når man ikke er tvunget til at bygge teknologien og programmere softwaren nu og her.

På hardwaresiden kan det fx betyde at vi ikke bare taler små fotorammer men måske hele skærmvægge, eller projektioner på alle overflader i husets rum, så hele hjemmet reagerer på de personer der er tilstede.

Og på softwaresiden kan man måske forestille sig, at skærmene ikke bare reagerer på det man siger og gør, men ligefrem støtter og hjælper i hverdagen, som en digital butler eller måske ligefrem et selvstændigt ekstra familiemedlem med egen personlighed…

LINKS:
Præsentationsvideo om Living Frames
Copenhagen Institute of Interaction Design
Hør hele Harddisken-programmet om intelligente digitale assistenter

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: