LEGO hitter hos Google-nørder

Vinderen havde larvefødder

Hør udsendelse

Lego er ikke kun et hit hos børn. Også de ansatte hos Google elsker at lege med de kulørte klodser – dog helst i form af robotter fra Lego Mindstorms.

Dennis arbejder for Lego. Og han har en skuldertaske med et meget stort Lego logo. Den tiltrækker sig opmærksomhed i Texas. Vi mødes flere gange tilfældigt til SXSW Interactive – den store festival for interaktive medier, film og musik, der hvert år i marts finder sted i Austin. Og hver gang bliver Dennis passet op af adskillige folk, der vil vide, om han arbejder for Lego – eller hvor de kan købe sådan en taske? Ja, en enkelt vil sågar købe tasken af Dennis, der dog venligt afviser tilbuddet, mens han soler sig i den rockstjernestatus,  et Lego logo giver blandt de cirka 20.000 computernørder, som hvert år besøger SXSW.

Hackathon og fri bar
Første gang jeg møder Dennis er til Google Hackathon på baren Icenhauer’s, hvor Google har indrettet et “developer’s house” under SXSW. Her er cirka 150 mennesker forsamlet omkring fri bar og legoklodser. Hele dagen har 24 hold siddet ved langborde i barlokalet og bygget Lego Mindstorms robotter med det nye NXT 2.0 Kit. Nu er mørket faldet på, og det er alle sammen rykket ud til en forhindringsbane på terrasen bag baren. Banen er bygget af Legos communitymanager Steven Canvin, som har brugt dagen på at konstruere forhindringer som robotterne skal kører henover for at vinde kapløbet.

Larvefødder vinder
Robotterne bliver styret med Google Android telefoner, hvilket ikke altid er nemt, skal det vise sig. Opfindsomheden fejler ellers ikke noget. Her er små og store robotter, men ingen robotter ligner den klassiske Lego Mindstorms robot. Flere af dem har indbygget mobiltelefoner, der både tweeter og sender video under væddeløbet. Nogle er formet som en trehjulet joggincykel til babyer, andre er mere frie i formen med flere små hjul, men vinderformatet er en kompakt model med klassiske larvefødder og en smartphone på toppen. Den er let at styre fra en Android tablet, og den forcerer forhindringerne på kort tid under stor applaus fra tilskuerne.

SE VINDEREN GIVE DE ANDRE BAGHJUL

Tormod Askildson – Head of LEGO Community Development – skilter ikke med sin rockstjernestatus hos Lego, men hygger sig alligevel gevaldigt i gårdhaven hos Icenhauer’s.

“Vi arbejder på at bevare det gode forhold til vores fans efter, at de er blevet voksne,” siger han. Lego opdagede nemlig, at mange softwareudviklere over hele verden diskuterer Lego i forskellige fora på nettet.  Ikke mindst er de interesserede i at programmere Lego Mindstorms robotter.

Google nørder elsker Lego
Hos Google har man siden firmaets start haft en regel om, at medarbejderne har 20 procent af deres arbejdstid til egne projekter udfra ideen om, at de kreative fritidsprojekter kan ende som Google produkter.

“Det viste sig, at rigtig mange programmører hos Google legede med Lego Mindstorms i deres 20%-tid,” siger Tormod Askildson, som derfor for andet år i træk arrangerer hackathon for Lego Mindstorms og Google på SXSW. Deltagerne kommer fra hele verden.

I 2012 blev hackathon vundet af et britisk hold, men alle deltagere fik en spritny tablet computer med hjem. Måske et par af dem også gerne ville have vundet en cool Lego-taske. Men den beholdt Dennis, mens han flød videre i den lune Texasnat efter et veloverstået hackathon.

Hør kort reportage fra Google-Lego Hackathon


Reklamer

En kommentar to “LEGO hitter hos Google-nørder”

  1. Fabio Cujino Says:

    Jeg havde det faktisk meget sjovt for et par dage siden, da jeg lavede min “stop motion” Lego video, som jeg nu bruger til at promovere min kommende iPhone+iPad app.

    Udover det, så var der en gave til min søn på 3 år, han elsker videoen og gaven naturligvis, Lego rules! 🙂

    Her er videoen:


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: