Hvem vogter vogterne?

Hør udsendelsen

Der er cirka 350.000 overvågningskameraer i Danmark, men intet overblik over, hvor de sidder.

Nu har to journalister fra dagbladet Information lavet en applikation til smartphones for at kortlægge de mange elektroniske øjne, der følger os i vores hverdag.

For et par uger siden fortalte vi om robothænder og om hvordan man både med bøjelige silikone-fingre og inspiration fra elefantsnabler forsøgte at gøre robotarme og -hænder både fleksible og sikre.

Men det er én ting at bygge hænder der skal bruges i industri og produktion, en helt anden at lave mekaniske hænder som skal bruges i hverdagen.

Dén udfordring tackler fx det skotske firma Touch Bionics, der laver nogle af verdens mest avancerede aktive håndproteser, i drømmen om at skabe en naturlig og sømløs overgang mellem menneske og maskine.

Lego-hack

Mange børn leger med Lego – det er vist ingen hemmelighed – men mange voksne har faktisk også svært ved at slippe de kulørte klodser. De bygger fx robotter af Lego Mindstorm. Robotter som de selv kan programmere og fx styre ved hjælp af deres mobiltelefon.

Lego gør et stort stykke arbejde med at tage sig af disse voksne Legofans på nettet. For nogle år siden opdagede Lego, at rigtig mange programmører fra Google bruger deres ekstra arbejdstid til at bygge Lego Mindstorms og hacke robotternes software. Derfor er Google og Lego nu gået sammen om et årligt HACKATHON på festivalen SXSW i Texas. Harddisken sneg sig med indenfor i år.

Nyhedsoverblikket spænder fra EUs nye tiltag mod cyberkriminalitet til Harry Potter som e-bog og handelsaftalen ACTA, der nu alligevel skal igennem EU-parlamentet dette forår.

LINKS:
Kameraspotter i Android Market
Læs mere om overvågning hos Information (fra torsdag 29. marts)
i-Limb Ultra – avanceret håndprotese fra Touch Bionics
Harddisken-tema om robothænder
Se video fra LEGO-hack på South by South West-konferencen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: