Høring om ACTA

Sjældent har debatten om internettet været så ophidset som i kølvandet på underskrivelsen af handelsaftalen ACTA.

Der er dem, der mener, at ACTA vil undergrave det frie og åbne internet, og dem, der mener, at det er strengt nødvendigt at regulere internettet.

Men en ting er de fleste enige om: ACTA er blevet til i en uskøn og lukket proces og kom først for alvor til offentlighedens kendskab, da et notat fra forhandlinger for to år siden dukkede på Wikileaks.

Aktivitet savnes

Beslutningsgange om handelsaftaler er ikke just åbne. Således er også ACTA blevet til blandt embedsmænd og diplomater — aftalen er et japansk-amerikansk initiativ, som EU-Kommissionen har støttet. Men det har været svært at finde danske politikere, der aktivt har støttet forslagets tilblivelse.

Hvis konsekvenserne af ACTA er blot halvt så dramatiske som modstanderne hævder, kunne man ønske sig et mere engageret forsvar.

Et uoplyst grundlag

Under alle omstændigheder kan ingen have interesse i at de danske politikere skal ratificere en aftale på et uoplyst grundlag — og da slet ikke de stakkels europaparlamentarikere, der for tiden kimes ned af vrede aktivister.

Derfor arrangerer Harddisken og dagbladet Information en høring om ACTA og beder organisationer og foreninger med indsigt og interesse i emnet om at formulere et høringssvar.

Høring kan forhåbentlig give flere svar

Vi har allerede inviteret en række organisationer, som gerne vil bidrage. Det drejer sig blandt andet om Rettighedsalliancen, Dansk IT-politisk Forening, DI ITEK, Prosa, Bitbureauet, DONA, Dansk Energi og Telekomindustrien i Danmark

Den 27. februar klokken 17-18.30 afholdes den åbne høring om ACTA på baggrund af svarene i Informations lokaler i Store Kongensgade 40C. Tilmelding er gratis, men vil du med, skal du sende en mail til ishop@information.dk for at reservere plads.

Høringssvar skal sendes senest den 20. februar til acta@information.dk , og de vil blive offentliggjort på information.dk og dr.dk/harddisken og sendt til ministeren

Den 27. februar klokken 17-18.30 afholdes den åbne høring om ACTA på baggrund af svarene i Informations lokaler i Store Kongensgade 40C. Tilmelding er gratis, men vil du med, skal du sende en mail til ishop@information.dk for at reservere plads.

Flere praktiske oplysninger – og resultatet af høringen – følger naturligvis her på sitet og hos Information.

Reklamer

6 kommentarer to “Høring om ACTA”

 1. Peter Says:

  Det drejer sig sandsynligvis om en minister, der selv er ignorant i det område som ACTA omhandler, og derfor har underskrevet den, da hun/han derfor ikke ser de dårlige konsekvenser.

  Jeg blev så skuffet, da jeg næsten kun lige havde hørt om ACTA, og så kort tid efter fandt ud af at Danmark har underskrevet, uden nogen har hørt om det.

  Det er sygt.

 2. René Madsen Says:

  Det farlige ved at sådan lemfældig lovgivning, som udarbejdes i lukkede fora og imellem personer, der ikke har den store viden om internettet og dets struktur kan være løsninger, der giver de normale brugere dårligere mulighed for at anvende nettet.

  Typisk er der i sådanne udvalg tale om personer uden det store kendskab til området, dette kombineret med lobbyister fra rettighedsindehavere, som derved kan strikke noget sammen i forhold til netop denne gruppes interesser.

  Det er vist en god ide at melde sig til høringen d. 27.02.2012

 3. Jesper Says:

  Jeg rejser en del og får dermed indblik i hvordan internettet håndteres andre steder. Her et lille udpluk:

  Kina: Facebook er bannet. Søgemaskiner blokeres for sensitivt politisk materiale.

  UAE (Dubai): IP telefoni f eks Skype blokeres for at gavne de lokale telefonselskabers profit.

  Mange arabiske lande blokerer sensitive sider. Udvalget varierer efter lokaliteten.

  Frankrig lukker permanent ned for adgang til internet såfremt en bruger gribes 3 gange i piratkopieringsaktiviteter.

  Danmark blokerer for piratebay samt børneporno.

  Det er almindeligt kendt at alle mails samt IP samtaler overvåges og kontrolleres for fjentlige aktiviter specialt af USA.

  Det arabiske forår undermineres af blokering af adgang til twitter og facebook samt andre sociale netværk

  …og der er mange flere eksempler

  Dette er kun begyndelsen eller rettere fortsættelsen af en massiv overvågning og styring af verdensbefolkningens vaner og adgang til internettet som den almindelige bruger ikke har den fjerneste anelse om. Vi bliver styret og blokeret af politikere og regeringer. Graden af blokering og styring afgøres udelukkende af hvilken holdning styret i det enkelte land har nu og er oftest forårsaget af udemokratiske, religiøse, politiske, profitmæssige eller overbeskyttende kræfter i samfundene jorden rundt.

  Internettet er blevet et instrument for magthavere til at få det som de vil. Naive danskere tror at en “rigtig” blokering af farlige sider kan have positive effekter men har ingen anelse om hvor farligt det er at lege med ilden.

  Internet skal være frit tilgængeligt for ethvert individ på kloden og uden nogen som helst form for blokering. Det skylder vi verdens befolkning!

  mvh Jesper

 4. Henning Buddig Says:

  Jeg var til stopacta.nu demonstrationen i går, og der kom det frem, at USA og Danmark var dem, der havde gjort mest for at hemmeligholde ACTA aftalen.
  Vist er vi demokratiske, men mon ikke magt- og økonomiske interesser vejer tungere hos politikere end frihed og demokrati.
  I en verden, hvore de store selskabers økonomi er større end de enkelte staters, der er det vanskeligt at lytte til folket og opretholde demokratiet, hvis kapital interesser går imod.

  Ved at gøre det vanskeligere for det frie internet, der gør man det også vanskeligere for innovationen, og det vil bremse den ekspertise, som vil bringe verdens samfundet videre.

  Når Danmark er et lille land på verdenskortet og vi skal samarbejde politisk, hvad har vi så at byde på ?
  I et samarbejde er alle nødt til at give afkald på nogle principper, for at der kan blive enighed.
  Er det derfor at vores politikere er parate til at “sælge ud af demokratiet” ?

  De skulle hellere sætte sig ordentlig ind i, hvad Internettet består af, hvem der har bidraget til det, og hvilke muligheder det åbner, i stedet for at belaste det med yderligere kontrol.
  Det meste af internettet er baseret på Open Source software, som er gratis og frit tilgængelig, fordi det er lavet i verdens omspændende samarbejder, som vi alle kan bidrage til.
  Open Source verdenen tror jeg ikke ret mange politikere ved ret meget om.
  Hvis de gjorde det, så ville de nok støtte det noget mere, for der er enorme muligheder i det, som de offentlige systemer med fordel kunne benytte meget mere.

 5. Stefan Kalmar Says:

  Glæder mig til høringen i dag.
  Spændende initiativ I har taget.

  Selvfølgelig skal man sikre ophavsrettigheder, men det skal gøres til en sådan grad at producenten ikke får/tager sig ekstra rettigheder i forhold til brugeren.

  Når en køber har købt et produkt, må køberen forvente at produktet er vedkommendes, og at der ikke er en usynlig navlestreng til producenten.

  Når man køber en bil vil en bilhandleren heller ikke sige: “Skal du køre med bilen i Tyskland? Så skal jeg have flere penge” eller “Skal du bruge bilen til hyrekørsel… så tjener du jo penge på bilen, og så skal jeg have flere penge for den”.

  Men sådan er det desværre med mange af de produkter som ACTA er sat i verden for at beskytte (som jeg har forstået hele ACTA konceptet).

  http://hvadenhverdansker.blogspot.com/2012/02/kunne-du-finde-pa-at-downloade-en-bil.html

  Mvh
  Stefan Kalmar

 6. Kurt Jacobsen Says:

  Det irriterer mig meget at mine licens penge skal gå til at musikbranchen får så meget gratis reklame på DR, både TV og radio, det mener jeg de burde betale for da det uden tvivl er med til at øge deres omsætning, altså en stats institution på denne måde støtter et specifik erhvervsområde burde ikke være tilladt. Det samme gælder Facebook, det er stort set ligegyldigt hvad jeg ser eller hører på, så forsøger DR at lokke mig over på Facebook som er en privat virksomhed, hvorfor støtter DR dette firma ?

  Venlig hilsen
  Kurt


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: