Piller med indbyggede mikrochips kan styre dit humør

Det er efterhånden blevet ganske normalt at bruge sin mobil til at holde styr på sin kost og motion. Men Nancy Dougherty er gået et skridt videre.

Hun bruger placebo-piller med indbyggede mikrochips til at overvåge og styre sine følelser.

Plaster og piller

Nancy Dougherty er hardware-ingeniør hos Proteus Biomedical, et amerikansk firma som har specialiseret sig i udstyr der kan bruges til at måle og overvåge patienter med kroniske sygdomme.

Nancy og hendes kollegerarbejder blandt andet på et intelligent plaster, der skal sættes på brystkassen så patienter og behandler kan få et indtryk af aktivitetsniveau, hjerterytme og så videre.

– Man skal ikke huske at have et armbånd med eller lægge skridttælleren i lommen, plasteret er der bare, og indsamler data hele tiden, siger hun.

Udover måleapparatet laver Proteus også bittesmå mikrochips til brug i medicinalindustrien og sundhedsvæsenet.

Kredsløbene er faktisk så små, på størrelse med et sandkorn, at de uden større problemer sættes fast på piller og sluges.

Overvågning af patienter

Ideen med den integrerede pille-chip er, at man kan kode hver enkelt pille med et unikt id-nummer, information om hvilken slags medicin det er og hvor stor dosen er, hvilken recept medicinen er udskrevet på og til hvem, og så videre.

Og det smarte er så, at den lille chip bliver aktiveret når man spiser den og udsender et signal så det bliver registreret præcis hvornår patienten har taget sin medicin.

Men Nancy Dougherty, der privat er interesseret i hvordan man med både teknologi og meditationsteknikker kan overvåge og kontrollere sine følelser og humør, ja hun fandt også på en alternativ anvendelse af piller og plaster.

Humørstyring med placebo-piller

– Jeg lavede en slags humørpiller ud af helt harmløse kalktabletter med indbyggede mikrochips – Ro, Fokus, Viljestyrke og Lykke, fortæller hun. Og hver gang hun så kunne mærke at hun blev stresset eller i dårligt humør, så tog hun en fup-pille.

Hun forsøgte med andre ord at se om placebo-effekten sammen med teknologien kunne give hende en større forståelse af sine følelser.

Det præcise tidspunkt og hvilken slags pille det var blev samtidig registreret af plasteret, så hun senere kunne følge med i sammenhængen mellem aktivitetsniveau og humør, og ikke mindst følge med i hvordan hendes krop reagerede på pillerne med “humør-medicin.”

Pillerne gav mere ro i hverdagen

I Nancy’s eksperiment hjalp pillerne hende med at blive bedre til at fokusere på sine følelser og sit humør, og selvom de altså var harmløse kalktabletter uden nogen som helst form for aktive stoffer, ja så hjalp de altså med at fange de negative følelser tidligere, før de blev til rigtigt stress eller dårligt humør.

Hun fandt i øvrigt, at hun tog en del fokuspiller for at mindske sine distraktioner i hverdagen, til gengæld var pakken med fup-lykkepiller helt urørt efter det ugelange eksperiment.

Det tilskriver hun, at hun med det øgede fokus på humør generelt faktisk var istand til at stoppe de negative spiraler af dårligt humør før det blev nødvendigt med en placebo-Prozac.

Som nævnt har Nancy helt for egen regning lavet sit humør-eksperiment, og Proteus Medical har et helt andet mål med sit plaster og sine piller. Men mon ikke det kun er et spørgsmål om tid før de eller andre alligevel laver et tilsvarende produkt så vi andre også kan få lov at prøve?

LINK:
Hør Harddisken om selv-tracking, bla. med Nancy

Reklamer

En kommentar to “Piller med indbyggede mikrochips kan styre dit humør”

  1. Steven Kofoed Says:

    Synes det er sygt at tage piller med microchips. Hvem ved hvad baggrunden for disse piller egentlig er. Tror der ligger noget dybt korrupt bag de piller. Lad være med at tage det lort og gå til psykolog istedet.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: