Lav statistik på dit eget liv

Dave Asprey hacker sin egen krop for at få et sundere og bedre liv

Hør udsendelsen

Det er nærmest blevet mainstream at indsamle information om kost og motion med skridttællere, smartphone-apps og pulsure – men for de mange såkaldte selvtrackere er der mange flere typer data, der kan være spændende at indsamle i håbet om, at flere data giver bedre grundlag for analyse og dermed større indsigt i, hvordan man kan forbedre sit liv.

Kalkpiller med mikrochips
I dag skal vi høre om kvinden, der tracker sit humør ved hjælp af et intelligent plaster og kalktabletter med indbyggede mikrochips, om en danskbygget hjernebølgescanner til mobiltelefoner, og om den engelske psykolog, der vil kortlægge folks alkoholforbrug – og som er særligt nysgerrig på data-indsamlingen her i den glade juletid.

Overvågning af mobiler
I it-nyhederne taler vi om Carrier IQ, et program som især i USA er blevet afsløret i at indsamle tonsvis af data fra over 140 mio mobiltelefoner, og så er den ellers populære webbrowser Firefox – og Mozilla som står bag – kommet i både brugermæssig og økonomisk modvind.

Rigeligt med smør
Til sidst i programmet kan man møde en af dem, der nok er gået lovlig meget amok i eksperimenter med at hacke sin egen biologi. Dave Asprey betragter sin krop som et it-system der kan analyseres og påvirkes og omprogrammeres, og han hævder at han bla. er blevet 20 IQ-point klogere af at spise masser af smør og æg.

Smartphone brainscanner på DTU

Nancy’s blog om pille-eksperimentet:

Proteus Biomedical

Boozerlyzer-appen fra Your Brain On Drugs:

Quantified Self-stifterne i Harddisken 2010

The Bulletproof Executive

Reklamer

5 kommentarer to “Lav statistik på dit eget liv”

 1. Boozerlyzer on Danish radio. | yourbrainondrugs.net Says:

  […] Anders Nissen reports on Quantified Self Europe for  HardDisken. (wwww.dr.dk) […]

 2. Marianne Says:

  I lovede at I ville lægge noget mere om Dave Aspreys hacking af kroppen på hjemmesiden – bla. om hvordan han har sikret sig, at hans børn er fri for autisme. Hvor ligger det?

 3. Henrik Føhns Says:

  Marianne – du finder det lange indslag med Dave Asprey her: http://soundcloud.com/funzafunza/hack-din-krop

 4. Mads Læsø Christensen Says:

  Jeg tør næsten ikke tænke på, hvad der sker, hvis eller måske rettere når alle disse data bliver tilgængelige for annoncører! Sikke et spam-helvede!

  I øvrigt undrer det mig meget, at man ikke kan lave alle disse trackingapps med en batterisparefunktion. Det er fx de færreste telefoner, der kan køre heldags-trackingprogrammer uden det går ud over funktionaliteten i app’en.

 5. Christian Wanscher Says:

  Hej Marianne,

  Jeg kom i tanke om dit spørgsmål om autisme, da jeg så et youtube indslag med Sean Croxton, der også har været med på en podcast på Dave Aspreys site. Rimelig interessant fætter, når det kommer til ernæring.
  Prøv at se klippet her:


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: