Synger Madonna på dansk til foråret?

Hør udsendelsen

Ny computerteknologi kan få Madonna til at synge på dansk

Der findes et firma i New York, som egentlig oversætter bøger fra engelsk til kinisisk for at lære kinesere at tale engelsk. Med 100 millioner kinesere, der vil lære at tale engelsk, er der et kæmpe marked.

“Men firmaet har også en anden teknologi, som er vældig interessant,” fortæller Ralph Simon. Han er en ældre herre med mange år i musikbranchen bag sig. Han var en af de første til at lave og sælge ringetoner til mobiltelefoner af populære kunstneres sange.  I dag styrer han mobiltelefon strategien for både Lady Gaga, U2 og Madonna.

Han hjælper med andre ord nogle af verdens største kunstnere med at ramme de unge musikbrugere på den dims, som de oftest bruger til høre musik på – nemlig mobiltelefonen. Der er i dag ikke færre end seks milliarder mobiltelefoner globalt, så markedet er stort.

Musik skal give mening lokalt
Men hvis vi taler om musik, hvad har så relevans for mobilbrugere både i København og Shanghai i deres dagligdag? Tjah – hvis du kan få lov til at høre Madonna på dit eget sprog?

“Hvis vi kan indspille Madonnas sange på sprogene i alle de såkaldte Brik lande – de nye vækstlande – russisk, braziliansk portugisisk, indisk hindi, kinesisk mandarin og sydamerikansk spansk – så kan vi åbne helt nye markeder,” siger Ralph Simon.

Madonna på russisk, hindi og mandarin
Madonna er den mest populære kvindelige kunstner nogensinde. Hvis hendes nye singler i foråret 2012 bliver indspillet i fem hovedsprog, så har hun et potentielt langt større publikum.

Men hvordan foregår det? Skal Madonna til at lære både russisk, hindi, mandarin og to-tre andre sprog? Nej. Det er her, at oversættelsesteknologien fra lærebogsfirmaet i New York kommer ind. Den kan nemlig bruges til andet end at lære kinesere engelsk.

Madonna på dansk?
“Lad os sige at vi indspiller på dansk,” siger Ralph Simon og fortsætter:

“Vi skal have en dansk tekstforfatter til at skrive teksten på dansk. Vi skal have en dansk sanager til at synge teksten på det samme track, der formodentlig bliver leveret af William Orbit eller en anden, som Madonna sædvanligvis samarbejder med. Når nummeret er indspillet med den danske tekst fremført af den danske sangerinde, så tager vi Madonnas stemme og trækker den digitalt ned over den danske diktion for at få den rette udtale, og på den måde får vi en dansk version af sangen som lyder naturligt. Det er på dansk – men det er Madonna, der synger.”

Det betyder selvfølgelig at alle dansktopsangerne, der før levede af at oversætte og synge udenlandske hits pludselig er uden arbejde – med mindre de kan være “inde i” Madonna – om man så må sige….

Fra teenagers til screenagers
Ralph Simon mener, at i mobilens tidsalder, hvor alle er screenagers ikke bare teeenagers, så skal man tilpasse sit kunstneriske udtryk til de lokale forhold. Hvis du vil have et publikum, så må du producere indhold til mobiltelefon eller ekstra services som Madonna på det lokale sprog, som mobilselskabet kan give væk sammen med en karaoke version til smartphonen, hvis du har abonnement hos dem.

Reklamer

6 kommentarer to “Synger Madonna på dansk til foråret?”

 1. Rolli Says:

  Jeg vil hoere den danske version!!!

 2. Nicolas Says:

  Var der nogle der sagde Milli Vanilli ?.

  Dette trick med at ændre på sangstemmer ryger direkte i den kategori, der fik denne falske duo til at bide i græsset.
  Musikbranchen vil dø når der ikke kommer musiker og sangere som har “det” – se på Elvis, Beatles, Michael J m.fl.

  Musik bliver en metervare, som er på linje med at købe 1 liter mælk i supermarkedet.

 3. Henrik Føhns Says:

  Tag lige at høre indslaget og læs artiklen, før du skyder.

 4. Henrik Føhns Says:

  Du får den måske også
  Auf Deutsch?

 5. Anders Says:

  Nu sidder jeg lige og læser lidt om Pigaet og jeg tror ikke at man skal proppe denne teknologi ind i et milli vanilli skema. Man skal nok mere bare acceptere at det kan være svært at vride sin hjerne omkring nyt og ukendt. Nysgerrighed er et godt udgangspunkt, jeg er vildt spændt på at høre resultatet. Og det bliver totalt sjovt når vi om få år for software på vores egne pc’er. Så kan jeg pludselig synge som Madonna eller høre Madonna synge som mig…

 6. Mikkel Says:

  UHT-mælken nede i ALDI er da tysk …


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: