Senior surf er vigtig for samfundet

Bogen "Mor På Nettet" skal hjælpe seniorer i gang med internettet

Hør udsendelse

Af de cirka 1.3 mio danskere over 60 år, er der knap en tredjedel, som ikke har adgang til internettet derhjemme.

Det er et tegn på, at mange ældre ikke for alvor har taget teknologien og de nye medier til sig. Og det er en skam. For deres egen OG for samfundets skyld.

Ud over at det er en oplagt måde at holde sig i kontakt med sin familie og sine venner på – og ud over at det i stadig højere grad bliver et krav, hvis man vil i kontakt med firmaer og med offentlige myndihgeder – så kan ældres livserfaring og input være af stor værdi, også på dét område.

Og så ER det jo også bare sjovt at bruge alle mulighederne derude – mobiltelefoner, computerspil, netsurferi, sociale netværk og så videre – og hvorfor afskære sig selv muligheden for at have det lidt sjovt?

I programmet skal vi møde den computerspillende pensionist, vi skal også høre om stadig mere avancerede mobiltelefoner designet specielt til ældre, vi skal give et par gode råd til seniorer der vil kaste sig ud i den digitale verden, og hvis dén inspiration ikke er nok, så appellerer vi også til seniorernes samfundssind.

Til sidst i programmet handler it-nyhederne om nedlæggelsen af det offentlige rådgivningsorgan Teknologirådet og om, hvordan flere musikere har trukket sig ud af streamingtjenester som Spotify, fordi de ikke synes de får penge nok for deres musik.

LINKS:

Mor På Nettet

Senior-mobiler  

Ældres brug af it

Ældresagen 

Christian Haves bog ”Grib Fremtiden”

 Teknologirådet om nedlæggelsen

 Spiir og Lån&Spar Bank 

Harddisken om nye muligheder i bankerne

Reklamer

8 kommentarer to “Senior surf er vigtig for samfundet”

 1. Carsten Hansen Says:

  Jeg er selv flittig internet og pc-bruger. Men jeg er bevidst om begrænsningerne.

  Internettet kan ikke skabe den menneskelige kontakt. Uanset hvad er internettet blot pixels på en skærm.

  Plus-man kan leve sit liv på mange måder. Er internetmåden den rigtige ? Er det ikke bare ok ikke at kunne finde ud af alt teknik og i stedet blot at gribe telefonen eller skrive et brev.

  Man skal passe på ikke at bliver internetblind

 2. Carsten Hansen Says:

  “Seniorsurf er vigtig for samfundet”

  Er det ikke samfundet der er til for mennesket og ikke omvendt ?

 3. Torben Kock Says:

  Jo men, det er rigtigt mange penge for en pensionist, at købe computer og internetforbindelse og virusprogram osv.. Uanset hvad man siger er det en særdeles stor andel af et pensionsbudget at tage 4000 kr. ud til en PC og så anskaffe interenetadgang til 2000 – 3000 kr. om året efter skat. Og så er der bøvlet med skidtet. Mine gamle familiemedlemmer får ofte trykket på noget forkert så PC-eren alligevel ikke virker, før der kommer nogen og geninstallerer. No matter what. Det er ikke så lige til.

 4. Anders Høeg Nissen Says:

  Samfundet er vel alle os/vi/de/I andre mennesker?
  /Anders

 5. Kirsten Bechsgaard Says:

  Har netop hørt lidt af Harddisken, hvor I talte om “Mor på nettet”. Jeg blev lidt provokeret af kommentarerne om, at de ældre burde bruge Facebook, Twitter m.m. Selv er jeg 69 og har brugt computer meget de sidste 15 år, ligesom jeg har taget PC-kørekort, men har absolut ingen lyst til at bruge de omtalte medier, som jeg betragter som tidsspilde. Jeg bruger PC’en til alt muligt andet som f.eks. netbank, nyhedslæsning, mails billedredigering, indkøb og meget mere. Jeg kan ikke se, hvad jeg skulle på Facebook.

 6. hasse Says:

  Overvågning.
  Det blev i udsendelsen (hørte den søndag 27.11) af “kattekvinden” fortalt, hvordan hun holdt øje med sine katte, når hun ikke var hjemme.

  Hun ævnte også et program, hun brugte til dette.

  Hvad er det for et program. Hvad hed det?

  Går ud fra, at hun gjorde det via en smartphone. Ikk???

 7. Henrik Føhns Says:

  Hun brugte programmet LogMeInRemote som hun brugte til at fjernstyre programmet Photobooth på hendes MacBook. Så der var ingen telefon involveret.

 8. Henrik Føhns Says:

  Det har du fuldstændig ret i. Gitte Kjær har haft stor glæde af sociale medier, men det er naturligvis ikke ensbetydende med, at alle synes, at Facebook er skønt.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: