Tal til din mobil!

Der er mange smartphone-udstyrede mennesker som har opdaget at de efterhånden bruger deres mobiltelefon meget lidt som netop telefon.

Vi sms’er, emailer, tweeter og skriver på Facebook, men taler ikke så meget.

Apple på banen igen

Med Apples nylige lancering af den digitale personlige – og stemmestyrede – assistent Siri på iPhone 4S er der dog igen kommet fokus på tale.

Nu handler det bare ikke om at tale i sin mobil, men til sin mobil.

Siri er, rapporterer de tidlige brugere, ganske imponerende, og forstår meget af det man siger (på engelsk), og den kan bruges til at oprette og indtale sms’er, kalenderaftaler og meget mere.

Se beskrivelsen hos Apple selv her.

Masser af konkurrenter

Som så ofte før er Apple dog ikke først med innovationen, men er til gengæld rigtig gode til at markedsføre nye teknologier og gøre dem populære. Og ikke et ondt ord om dét – den slags får nemlig konkurrenterne op på dupperne!

Således har Google netop præsenteret en ny version af oversættelses-appen Translate, som kan lave tale-til-tale-oversættelse på 14 sprog (ikke dansk, endnu), udover tekst-til-tekst-oversættelse mellem 64 sprog (incl. dansk).

Google har dog siden begyndelsen haft fokus på netop talestyring på Android-mobilerne, bla. med appen Voice Actions.

Diktér på dansk

Også firmaet Nuance, der har været en af de stærkeste leverandører af talegenkendelse i årevis, er kommet på banen her i landet efter Siri-lanceringen. Forleden lancerede de Dragon Dictation-apps til iPhone og iPad også på dansk.

En hurtig test af både Google Translate og Dragon Dictation (vi har ikke haft en iPhone 4S i hænderne endnu, tsk tsk) viser, at selvom teknologien har potentiale, så kræver det stadig en vis tilvænning både hos menneske og maskine at kunne styre sin mobil med stemmen.

Reklamer

3 kommentarer to “Tal til din mobil!”

 1. Casper Says:

  Det er er semi-offtopic, men jeg prøver at smide den her alligevel. Er der nogle som er bekendt med en applikation, der fungere som siri, men som man også kan programmere op i mod?

  Jeg driver en webshop, med mange meget ens vare. Hver vare har et nr. og det nr har tilknyttet et billede. I stedet for at printe billederne på pakkesedlen, så kunne jeg godt tænke mig en løsning hvor jeg sagde “show 678”. Det skulle så opfanges, og oversættes til en GET request.

 2. Stefan Says:

  Jeg troede da ellers at Apple havde købt Nuance så vidt jeg havde forstået?

  Og som et lille sjovt indput til hvad Siri kan, synes jeg i skal se den her:
  http://thisismynext.com/2011/10/12/siri-weird-things-iphone-4s/

 3. Jens Otto Says:

  Nuance har indgået en samarbejdsaftale med Apple om leverance af talegenkendelse hvilket de også har gjort med Ford (sync) og andre firmaer. I Danmark har PDC specialiseret sig i at lave taleteknologiske løsninger baseret netop på Nuance teknologier (der er rigtig mange), så en stemmestyret applikation som den ovenfor nævnte ville vi kunne lave. Som supplement til Dragon Dictation og Search til iPhone kommer der snart en Dictus til Android der også kan lave dansk tale-til-tekst.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: