Regeringen opfylder flere ønsker fra IT-branchen

IT-branchen er positiv men savner fokus på uddannelse

Hør udsendelse

“Vi lever i en verden, hvor teknologi bliver integreret i alt, derfor er det en naturlig udvikling, at sprede IT og tele over fire ministerier i stedet for at have det liggende i Videnskabsministeret,” siger iværksætter Thomas Madsen-Mygdal, der står bag opstartsvirksomheder som 23Video og Podio med flere.

Han ser det altså som en helt naturlig udvikling, at den nye regering nedlægger IT- og Telestyrelsen og river hele IT- og Telepolitikområdet ud af Videnskabsministeriet og fordeler det på:

Erhvervs- og Vækstministeriet med Ole Sohn (SF), der får ressortansvaret for tele- og internetregulering samt administration af landets frekvensområder.

Forsvarsministeriet med Nick Hækkerup (S) får ansvaret for den kritiske it-infrastruktur, såsom  beredskabsplaner for den danske teleinfrastruktur i tilfælde af terrorangreb og krigstilstande.

Finansministeriet med Bjarne Corydon (S) som minister får ansvaret for it-politik. Det vil sige NemID, borger.dk med mere.

Økonomi- og Indenrigsministeriet med Margrete Vestager (R), får ansvaret for “it-modernisering og digitaliseringsmæssige forhold”, formodentlig udmøntningen af digitaliseringsstrategier mellem staten og kommunerne og regionerne.

Husk at koordinere
PROSAs formand Niels Bertelsen er til gengæld mere afventende:

“Det positive er at nogle af de tunge ministerier får ansvar for implementeringen af de digitale løsninger, men omvendt kan det også betyde for mange bundliniebetragtninger, fordi man vil spare penge eller ender i interne magtkampe, når flere ministerier skal koordinere på tværs,” siger han og henviser til, at vi har set flere store offentlige IT-projekter lide skibbrud.

Ønskeseddel opfyldt
Hos Dansk IT er formanden Klaus Kvorning Hansen forsigtigt positiv. Ikke mindst fordi flere punkter på foreningens ønskeseddel til regeringen faktisk er med i det nye regeringsgrundlag. Bl. a. et øget fokus på velfærdsteknologi.

“Det er da med glæde, at vi kan konstatere, at der er ting i regeringsgrundlaget, som vi har kæmpet for. Så vi håber på penge til mere uddannelse på det her område,” siger han, der i øvrigt savner flere ord om bedre IT-færdigheder til alle landets borgere – ikke mindst i folkeskolen.

“Og så savner vi fokus på højtuddannede IT-specialister,der skal skabe eksportmulighederne indenfor IT”, siger han.

Reklamer

En kommentar to “Regeringen opfylder flere ønsker fra IT-branchen”

  1. Stefan Says:

    Det kan da både have fordele og ulemper at uddeleger alle disse opgaver. Som i selv skriver i et citat kan det garanteret ses på bundlinjen fordi at det går op for flere ministerier for IT-muligheder.

    Modsat kan man sige det måske bliver svært at koordinere nogle store projekter mellem 2 eller flere ministerier. F.eks. i forhold til Forsvarsministeriet og Erhvervs- og Vækstministeriet i forhold til infrastrukturen


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: