VIDEO: Byg saml-selv robotter i undervisningen

iMobot er en modulær robot, der kan bruges til hurtigt at bygge prototyper og forsøgsopstillinger, siger stifter Graham Ryland fra firmaet Barobo.

Istedet for at man bruger mange penge og meget tid på at lave skræddersyede robotter, der kun kan én ting, så kan man købe så mange (eller få) af robotmodulerne som man skal bruge, og hurtigt koble dem sammen på forskellige måder.

Masser af muligheder

Hvert modul kan bevæge sig i forskellige retninger, og både køre og krype som en orm – og så kan man også koble sensorer på, som kameraer, trykfølsomme plader og meget mere.

En anden spændende funktion er den indbyggede hukommelse. Man kan sætte robotmodulet til at ‘optage’ de bevægelser man laver med det, og så kan den så gentage præcis den samme bevægelse senere.

Det er ofte samme teknik man bruger i industrielle robotter – se for eksempel de danske Universal Robots her – men kan nu altså fås til klasseværelset.

På NEXT-udstillingen i Aarhus viste Graham hvordan dén funktion kunne bruges i en legetøjsbamse, og det fangede Engadget i en video her.

Ikke helt billig

Det er nu ikke fordi Barobo’s iMobot er så billig at man bare uden videre shopper et par stykker til sig selv og propper dem i en bamse.

Hvert modul koster ca 2000 dollars, men det er stadig meget mindre end sammenlignelige robotter til brug i forskning og undervisning, hævder Graham Ryland.

Under alle omstændigheder ser iMobot ud til at være rigtig sjov at lege med. Hvem der dog bare var tilbage på skolebænken…

På videoen her fortæller Graham Ryland om sin iMobot:

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: