Glemmer du, så husker dit personlige arkiv på nettet

Screenshot fra EgoArchiveMange kender nok situationen med at man besøgte en vigtig webside i sidste uge, men glemte at sætte et bogmærke så man kunne finde det igen.

Eller at en af vennerne lagde en video på Facebook, som nu forlængst er forsvundet i informationsstrømmen.

Man kan selvfølgelig forsøge sig med Google, men dér bevæger man sig pludselig ud i millioner af hjemmesider istedet for de hundreder eller højst tusinder af sites man selv har været inde på.

Og hvad gør man så?

Ja, hvis det står til østrigerne Max Kossatz og Gerald Bäck, så tyer man straks til EgoArchive – deres bud på en slags personlig Google-tjenste, der kun søger i netop DIN historie.

Det personlige arkiv

Når man er oprettet som bruger og er logget ind, så kører EgoArchive bare i browseren i baggrunden.

– EgoArchive snupper al tekst fra de sider man besøger og et hurtigt snapshot af siden – og knytter man sin Twitterkonto og sin Facebookprofil til tjenesten oven i, så kan man også søge i tweets og Facebook-opdateringer, siger Max Kossatz.

Bogmærker på steroider

Der findes naturligvis i forvejen mange måder at forsøge at holde styr på sin surfhistorie og på de sider man regner med at man gerne vil besøge igen.

Man kan helt basalt jo bruge browsernes indbyggede bogmærker – hvor tingene blandt andet kan organiseres i mapper under forskellige emner og så videre – men det er ikke ideelt, mener Gerald Bäck.

– Browserhistorikken gemmer kun webadresser og titler på siderne, og er i øvrigt kun tilgængelig på éns egen maskine, mens EgoArchive altså gemmer alting på nettet, siger han.

Man kan også bruge en af de mange webtjenester som del.icio.us eller Diigo, hvor man gemmer siderne (eller billeder eller klip fra teksten) under sin profil på sitet.

Det betyder at alle éns bogmærke er tilgængelige hvorsomhelst fra – hvis man altså logger ind på tjenesten – men det kræver stadig at man huskede at gemme siden da man besøgte den. Og det smarte ved EgoArchive er altså, at man ikke løbende skal vurdere om man skal kunne finde en bestemt side igen senere.

Ikke rigtigt social endnu

Til gengæld er EgoArchive lidt bagefter når det gælder sociale muligheder. Del.icio.us har et kæmpe netværk af brugere, som deler deres bogmærker og tips til spændende sider med hinanden, og Max og Gerald er først for nylig begyndt at bygge dele-features ind i deres tjeneste.

Selv siger de, at det er fordi deres fokus har været på stabilitet og ikke mindst sikkerhed.

– Vi går meget op i privatliv, og vi har villet sikre at dine data kun kan bruges af dig – indtil du altså selv vælger at dele dine bogmærker, siger Max Kossatz.

Hør mere om de personlige data vi gemmer på nettet og hvem der kontrollerer dem – i Ugens Harddisken

Reklamer

En kommentar to “Glemmer du, så husker dit personlige arkiv på nettet”

  1. Stefan Says:

    Jeg synes det er en mega smart idé, men jeg frygter bare lidt at programmer måske vil kræve meget af computerens kræfter?
    Især af RAM’ene når den skal holde styr på så alle siderne?

    Selvfølgelig når den at lave et øjebliksbillede før jeg lukker siden, men hvis jeg nu har 20-30 faner åbne på én gang, bruger den så ikke bare en masse unødvendig RAM før jeg får lukket de faner?


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: