Sejlsport skal ses på nettet

VM i katamaran i Århus bugt ses bedst på nettet

Hør udsendelsen

Solen står klart ned på vandet, så lyset skærer i øjnene. De hvide sejler ræser frem over det klare vand i det fjerne. Vi er til VM i A-Cat. Katamaran både.

Men vi kan næsten ikke skimte de hvide sejl derude i bunden af Kaløvig nord for Århus. Faktisk er det bedre at følge dette VM på world wide web, hvor man i fugleperspektiv kan følge de 100 både, når de sejler gennem den trekantede bane.

GPS i båden.
Hver båd har nemlig installeret en GPS sender- og modtager, så bådens nøjagtige position hele tiden bliver sendt ud på nettet. Samtidig kan tilskuerne chatte med hinanden eller læse de tweets, der bliver sendt fra dommerbåden og ud på nettet. Der er også fotos fra en Flickr-konto og fra onsdag morgen vil, der være live video streaming fra en båd i bugten, hvor der også vil sidde en kommentator og fortælle om kapsjeladsens gang.

Sportscasting.
“Jeg kalder det “sportscasting 2.0″,” siger Rasmus Johnsen, projektleder på Active Institute i Århus.

Hans opgave er, at bruge nye medier som Twitter, Flickr og Bambuser til at skabe medieopmærksomhed om sportsgrene, der ikke bliver vist i de etablerede medier.

Og netop buketten af interaktive, brugerdrevne tjenester er faktisk en fordel for fx sejlads.

Hvis man står på havnekajen i Kaløvig Bådehavn, så er bådene fire-fem kilometer væk, så man aner ikke, hvad der sker ude på vandet. Og hvis man så det på tv, så ville overblikket heller ikke indtræffe.

Overblik findes på nettet.
Det eneste sted man kan skabe overblik og social interaktion blandt publikum er på nettet. Derfor er den solbeskinnede kaj nord for Århus paradoksalt nok ikke det rigtige sted at se VM i A-Cat. Det er derimod web-sitet http://2011ronstanacatworlds.sailing-aarhus.dk/live-mashup/ . Der bliver nemlig først liv på kajen, når sejlerne vender hjem for at slutte af i venskabeligt lag over en fadøl. Og det kommer ikke på nettet.

Reklamer

3 kommentarer to “Sejlsport skal ses på nettet”

 1. G Törnqvist Says:

  Ja, visst är tekniken fantastisk! Själv finns jag inte så långt bort – bara på andra sidan Øresundsbroen – men avståndet har mindre betydelse, för inte ens från hamnen i Aarhus hade man kunnat följa seglingarna som på nätet. Ni har ju många intresserade twittrare och åskådare i NZ, AUS, USA – ja, över hela klotet, så tusen tack för att även jag kan ta del av Era spännande seglingar! Lycka till med de återstående VM-seglingarna!
  Hilsen från “Andra sidan Øresundsbroen”

 2. Anders Jessen Says:

  enig, det kan være svært at se fra land, så nettet eller i en følgebåd, eller bedst, i egen båd. tjek http://www.watski2star.dk på fredag og lørdag, her kan alle 125 både følges på track track på nettet.

 3. Leo Says:

  Meget morsomt at kigge paa. Men temmeligt uforstaaeligt. Der mangler jo helt forklaringer paa hvad man ser. Det ligner en gammel computer game fra 80erne.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: