Lille hjælper er på vej

Robotten Justin hilser på Harddiskens Henrik Føhns

Robotterne har været på vej i årtier. Men nu har mange danskere fået sig en robotstøvsuger. Og flere demente borgere på danske plejehjem sidder og nusser en japansk robotsæl.

Så hvorfor bor alle robotterne på bilfabrikkerne? Hvorfor bor de ikke hjemme hos os, hvor de kan hjælpe med de daglige opgaver?

Flere og flere danskere køber en robotstøvsuger. Men når man sidder der og kigger på, at den kører forvirret rundt på gulvet, så kan man spørge sig selv, hvor de virkelig intelligente robotter bliver af? Dem man kan tale til og få til åbne døren og tage imod pizzabuddet.

Harddisken er i denne uge på besøg hos robotforskere i Californien, Bayern, Japan, Odense og Herning for at finde ud af, hvor de kloge husrobotter bor?

Vi skal i dag møde en rigtig sød robot. Japanske Asimo – verdens mest avancerede humanoide robot. Vi skal møde tyske Justin, der laver Nescafé til os. Vi skal høre om husrobotten, der åbner døren for pizzabuddet. Vi prøver MySpoon, en robotarm der kan made lamme mennesker. Og vi skal til stævne for markrobotter, der kan høste, gøde og dræbe ukrudt.

Spiserobotten er beregnet til lamme mennesker

Hør Harddisken som podcast

LINKS til tekst og video:

Dan Barry

Robotten Justin

Asimo

Reklamer

En kommentar to “Lille hjælper er på vej”

  1. Robot Christopher Says:

    Det er genialt, og robotter kommer helt klart til at vinde mere og mere plads i husholdningen, alt andet ville være imod vores udvikling. Dette vil også spare os for rigtig meget tid og samtidig kan man få gjort ekstra rent hver dag, istedet for 2-3 gange om ugen.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: