Orker vi et nyt netværk?

Det kan næppe have undgået manges opmærksomhed, at Google forleden annoncerede deres bud på et socialt netværk á la Facebook.

Navnet er Google+, og er i virkeligheden snarere en slags socialt lim imellem mange af Googles tjenester end som selvstændig service.

Med Google+ har man satset temmelig meget af butikken – og indtil videre med held, ser det ud til.

Hør mere om det nye netværk

Hvis man ikke er kommet på endnu – eller bare lige vil have lidt introduktion inden man kaster sig ind i løjerne – så er der masser af information at finde, både hos Google selv, og på resten af det store internet. Man kan fx læse den udmærkede introduktion på Berlingske.

I vores Podcast Xtra i denne uge – download her – taler vi bla. om vores første døgn med Google+.

Vi har langt fra nået at afprøve alle funktioner, og vi har selvsagt ikke haft tid til at bruge Google+ i noget der minder om en hverdagslig sammenhæng. Men mon ikke man alligevel godt kan tale om de første indtryk og et par gæt på tjenestens fremtid?

Også selvom Infonauten på Twitter her fredag skrev: “Mætningspunkt overfor “eksperter” der blogger om Google+ og hvorfor den vil fejle / vinde blev nået i går, ca. 22.31. Alt siden da er støj.” 🙂

Har Google+ en fremtid?

Den korte version af konklusionen lyder nok noget i denne retning:

Google+ er indtil videre et spændende bud på sociale netværkstjenester, der integrerer elementer fra Facebook, Twitter, videochat, RSS-feeds og meget mere. Og Google satser tilsyneladende så massivt på projektet, at det i hvert fald i et vist omfang er knald eller fald. (Læs bla. forfatteren Steven Levys artikel om baggrunden for projektet, der blev kendt under kodenavnet ‘Emerald Sea’).

Derfor er det også svært at forestille sig, at Google+ ligesom andre fejlslagne tilbud som fx Wave og Buzz om et år bliver fjernet igen.

Omvendt er Facebooks 750 mio aktive brugere naturligvis en kolossal modstander, og i den anden ende af spektret har Twitter stadig en række fordele når det gælder netværk og kommunikation i det sociale felt.

Anyway, disse og mange flere kommentarer i denne uges Podcast Xtra, der kan downloades som mp3 her og som AAC her.

Reklamer

4 kommentarer to “Orker vi et nyt netværk?”

 1. Twitboydk Says:

  Jeg har Google+ og jeg må indrømme at jeg gider ikke rigtig bruge det. Nu kan man jo sige at det er i en opstartfase, men Facebook er jo der hvor tingene sker. Jeg tror måske jeg checker Google+ en gang imellem, men det bliver ikke nogen erstatning for fjæsen.

 2. Thomas Says:

  Jeg kan godt lide Google+ ide om cirkler, fordi jeg er af den overbevisning at vi er forskellige “personer” i forskellige sammenhæng – og at IT skal afspejle brugerens adfærd og behov, ikke omvendt. For mig er Facebook blevet en difus, lidt kaotisk størrelse, hvor enhvert åndedrag kan høres kloden rundt. Google+ giver derimod mulighed for at sende informationer ud i verden målrettet, gradueret mellem lokalt og globalt forum.

 3. tveskov Says:

  Hvis man vil prøve Google+ er der invitationer her: http://tinyurl.com/3czae3p

 4. Stefan Says:

  Jeg har G+ og jeg kan godt lide det sammenligne med f.eks. fb.
  Jeg prøver også at få mange af mine venner over at bruge det, men hvis der er ingen som gider at tage G+ til sig, så bliver det jo en fiasko ligesom wave og buzz.

  Problemet er jo ikke at få alle os “gadget”-nørder over og prøve G+. Problemet er at få en almindelig person over. De tænker jo: “Vi har facebook, hvad skal vi så bruge G+ til hvis det alligevel er næsten magen til?”.
  Så personligt frygter jeg lidt at G+ flopper, men jeg håber det virkelig ikke


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: