Spotify kommer til Danmark

Musiktjenesten Spotify lancerer i Danmark

Efter mange måneders ventetid er der nu endelig lavet en dansk aftale med musiktjenesten Spotify, skriver KODA i en pressemeddelelse her torsdag morgen.

Der er ingen oplysninger om launch-dato endnu, men vores nabolande har i et par år haft adgang til den svenske musiktjeneste Spotify, hvor man streamer musikken fra en server på nettet i stedet for at købe og downloade sangene til ens egen computer.

Spotify og KODA har i over ét år ligget i forhandlinger, der flere gange har været i hårdknude, men KODA har for nyligt antaget en mere venlig holdning overfor streamingtjenester, så nu kommer Spotify også til Danmark.

Vi skal have flere at vælge imellem
Herhjemme kender vi allerede tjenester som TDC Play og WIMP.

Førstnævnte kræver et teleabonnement hos TDC, sidstnævnte kan alle bruge for knap 100 kroner per måned. Spotify er derimod gratis i en begrænset, reklamefinansieret form – 10 timers lytning per måned og kun afspilning af samme sang fem gange.

Mod et abonnement på knap 10 euro per måned har man ubegrænset adgang til mere end syv millioner sange.

”At få flere streamingtjenester til landet, har været utrolig vigtigt for os, og derfor er jeg da også rigtig tilfreds med, at det nu også er lykkedes med Spotify. Danskerne vil have nem, ubegrænset og ikke mindst billig adgang til musik, og kan vi ikke tilbyde dem det lovligt, finder forbrugerne de ulovlige alternativer.

Streaming-tjenester som Spotify skaber som nyt musikmedie i høj grad nye indtægter, fordi de henter brugere fra de ulovlige tjenester, og det er virkelig positivt”, siger KODA’s direktør, Anders Lassen.

Streaming er godt for alle
Streamingtjenester bliver af musikere, komponister og andre med ophavsret på musik mødt med skepsis, fordi der stadig hersker tvivl om, at streamingtjenesterne er en god forretning for dem. Men KODA er ikke længere i tvivl.

“Jo flere spillere, der er på det digitale musikmarked, desto bedre bliver såvel forbrugernes muligheder for at høre musik som musikernes mulighed for at blive hørt. Nye brugervenlige og brugerbestemte musiktjenester er derfor i alles interesse. Og sikrer vi, at de foretrukne tjenester er lovlige, sikrer vi et sundt digitalt musikmarked.

De brugervenlige streaming-tjenester, som tilbyder musik i abonnement, er med til at flytte forbrugerne fra ulovlige til lovlige sites. Ved at give forbrugeren nem, billig eller ‘føles-som-gratis’ adgang til musik på lovlig vis, bliver det muligt at få betaling for en brug af musik, som komponister og sangskrivere ikke ser en krone for i dag.

Aftalen med Spotify er derfor et vigtigt skridt på vejen mod et sundt digitalt musikmarked”, hedder det i en pressemeddelelse fra KODA.

LINKS:

Læs nyheden hos KODA

Hør også Harddisken fra SPOT-festival om streamingtjenesterne

Hør Harddisken tema om streamingtjenester og interview med den svenske stifter af Spotify

Reklamer

3 kommentarer to “Spotify kommer til Danmark”

 1. Mads Larsen Says:

  Sådan, det har vi i den grad ventet på. Så er det bare ned og købe en Sonos og så på med hørebøfferne.

 2. Spotify’s Summer of Rumors | Pansentient League - a Spotify Blog Says:

  […] The latest country to get the Spotify Speculation going is Denmark. Apparently Spotify and KODA (the Danish collecting society for songwriters, composers and music publishers) have been in negotiations for over a year and this is now nearing completion. […]

 3. Kim Sørensen Says:

  Der er bare et kæmpeproblem med Spotify:

  Du kan kun anvende det hvis du sælger din sjæl til den amerikanske reklamedjævel Facebook !!

  Det er umuligt at logge på Spotify med andet end et Facebooklogin !!!!!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: