Angry Birds – den finske guldfugl


Angry Birds vil slå Super Mario i popularitet

Hør udsendelsen

Skyder du med røde fugle fra din slangebøsse?

Så er du en af de mere end 50 millioner mennesker, der har downloadet det finske spil Angry Birds til din mobil.

Firmaet bag hedder Rovio, og de vil gøre Angry Birds til et større ikon end både Mickey Mouse og Super Mario.

“Nintendo har lavet Mario i 25 år, så hvorfor skulle vi ikke kunne gøre det samme med Angry Birds, spørger Peter Vesterbacka, der er marketingdirektør i Rovio.

Han er iført en knaldrød Angry Birds sweat-shirt, der blot er en del af det sortiment af merchandise af t-shirts, mobilcovers, tøjdukker og meget andet, som Rovio ruller ud over verden lige nu.

Angry Birds film på vej
Rygterne om en Angry Birds film har også svirret længe. Rovio har for nyligt købt et animationsselskab, og Peter Vesterbacka skyder på, at filmen er klar om fire år.

Det finske firma bestod af kun 12 mand i starten af 2010, men er nu tæt på 100 ansatte. Alt sammen takket være deres lille guldfugl. Angry Birds er dog ikke deres første spil. Siden starten i 2003 har de lavet 51 spil til mobiltelefoner, men det var først med spil nr. 52, at de ramte plet.

Historien i spillet er, at fuglene og grisene lever på samme ø. Den største gris bestemmer over de andre grise. Men for at blive størst, skal grisen spise meget, og det eneste, der er at spise på øen, er æg, som grisene stjæler fra fuglene. Æggene er fuglenes mest dyrebare ejendom, så de bliver meget vrede – altså angry birds.

Med en stor slangebøsse skyder man fugle efter grisene for at erobre æggene tilbage, før de grønne griser steger dem.

Vodka innovation?
Og så tænker man, hvor fulde var Peter Vesterbacka og hans kollegaer, da de  fik den ide?

“Åh, vi var ikke SÅ fulde – men det hjælper naturligvis”, griner han.

Rovios chefdesigner havde en ide til et spil med fuglene. Spillet var ikke så sjovt, men alle elskede fuglene, så Rovio lavede et nyt spil med dem som hovedpersoner.

Uanset hvor meget vodka der var involveret i skabelsen af Rovios guldfugl, så har millioner af mennesker verden over fanget joken. Men efter mange år med store dyre computerspil med avanceret grafik, der kræver stadig kraftigere computere for at køre, hvorfor er det så pludselig blevet populært at spille et så simpelt spil som Angry Birds på ens mobil?

Alle bliver computerspillere
“Mobiltelefonen og dens spil har du altid med dig – hvis du har to minutters ventetid i køen hos lægen eller i Disneyland, så kan du spille Angry Birds. Du kan spille alle vegne og har ikke brug for en Xbox eller en computer,” siger Peter Vesterbacka.

På den måde gør Rovio ikke-spillere til spillere.

“Absolut – det hører vi hele tiden – folk siger: jeg spiller aldrig computerspil, men jeg spiller Angry Birds – lige fra børn på to år til pensionister. Det er både mænd og kvinder fra ung til gammel.”

Og hvordan påvirker det spilindustrien?

“Det skaber krise for spilindustrien ligesom i musik- og filmndustrien. Vi sælger spil som apps til mobiler. Det er en ny forretningsmodel for de såkaldte casual games – små spil man kan spille alle vegne. Det har den etablerede spilindustri ikke omstillet sig til. Det er ligesom med dinosaurerne, der blev udkonkurreret af de små behårede pattedyr. Angry Birds er spilindustriens små behårede dyr,” lyder det selvsikkert fra Peter Vesterbacka.

Reklamer

2 kommentarer to “Angry Birds – den finske guldfugl”

  1. Sara Says:

    Spændende indslag, tak for det. Men I bliver ved med at sige “røde fugle”, og så må jeg jo lige tilføje at det altså kun er nogle få af fuglene der er røde. En detalje, men alligevel 🙂

  2. Peter Jespersen Says:

    Glimragende indslag – det er dog temmeligt unuanceret at kalde Nokia for én platform. Ligeledes er ABs tilstedeværelse indskrænket til MS-Windows på PC-platformen.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: