Lær at læse e-bøger

Gemmer der sig mere bag skærmen på en e-bogslæser, end vi umiddelbart ser?

Hør udsendelsen

E-bøger er godt på vej til at blive mainstream.  Elektronisk litteratur er dog stadig ikke noget helt naturligt og integreret i hverdagen for forlag, forfattere og læsere.  Især er forretningsmodellerne for forlag og forfattere under heftig forandring på grund af digitaliseringen. Men e-bøger som format og som oplevelse for læserne er stadig ret nyt land.

I dag ser vi nærmere på selve læsningen af e-bøgerne sammenlignet med papir- eller bare p-bøger – og på hvilke nye muligheder, der ligger i at gøre læsningen interaktiv og social.

Vi skal høre om typografi som betydningsbærer, om eksperimenter med spil-inspirerede bog-apparater og om netbårne læsefællesskaber.

Vi har også besøg i studiet af vores to værtskolleger Klaus Rothstein og Nanna Mogensen fra Skønlitteratur på P1.

I it-nyhederne ser vi på snakken om en ny teknologiaktieboble og fortæller om den amerikanske kuffert, der kan give netadgang til oprørsbevægelser i Afrika og Mellemøsten.

Til sidst følger vi op på sidste uges tema om den hastige teknologiske udvikling med Michael Vassar fra Singularity Institute, der siger at vi har ca tyve år tilbage til at beslutte, hvordan vores verdens fremtid skal blive, ellers gør computerne og teknologien det nemlig selv.


Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: