Danske ledere skal lære af Steve Jobs

Steve Jobs kan se ud i teknologiens fremtid, og det skal danske erhvervsledere lære af ham

Hør udsendelsen

“Der er ingen tvivl om, at på det tidspunkt hvor Apple satte udviklingen af iPhone i gang, så designede de et apparat, der ville koste titusindvis af dollar at producere,” siger direktør og iværksætter Jannick B. Pedersen.

Den ville med andre ord være alt for dyr at producere, da Steve Jobs og hans ansatte fik ideen til den.

“Men fordi Apple ved, hvordan prisen på teknologi konstant falder, så turde de satse på iPhonen, fordi produktionsprisen ville være faldet, så den kunne masseproduceres, når designet var klar til at blive markedsført, ” siger Jannick B. Pedersen, der gerne vil inspirere danske virksomheder til at turde satse noget mere.

Han er tidligere koncerdirektør i Carl Bro A/S, men er i dag iværksætter og medarrangør af VL-Døgnet, en konference for de 117 VL-grupper – de små klubber for danske virksomhedsledere.

På VL-Døgnet havde han inviteret den amerikanske opfinder og forfatter Ray Kurzweil til at fortæller om accelererende teknologier og deres indflydelse på vores liv. Og på virksomhedernes udfordringer og muligheder de næste ti år.

Lav produkter til fremtiden – ikke til nutiden
“IT udvikler sig eksponentielt. Det vil sige,at vi 12 måneder senere kan købe den dobbelte computerkraft for den samme pris, som den koster i dag. Det betyder, at vi på ti år får tusind gange så meget for pengene, på 20 år en million gange mere og på 30 år en milliard gange. Det betyder, at vi har en iPad til 5.000 kr., der er en milliard gange hurtigere end en computer var for 30 år siden,” siger Jannick B. Pedersen.

Han vil ligesom Kurzweil lære os at producere til fremtiden og ikke til nutiden.

Janteloven provokeres, når alt bliver digitalt
“Det, vi taler om her, er så provokerende anderledes, fordi vi løber lige ind i janteloven, men der er nogle helt ekseptionelle udviklingsmuligheder på vej, fordi en masse teknologier er på vej til at blive digitale. Indenfor medicin og solenergi vil vi se den samme udvikling. Hvis vi ser teknologi til solenergi blive tusind gange så billigt på ti år, så vil energi jo blive næsten gratis – og det er en provokerende tanke.”

Også uddannelsessystemet skal tilpasses den eksponentielle tankegang. Vi ved, at IT udvikler sig på denne måde, så hvorfor ikke tage højde for det i undervisningen?

“Mange unge har brugt meget tid på computerspil, som udvikler sig på denne hastige måde. Derfor har jeg tillid til, at de forstår det bedre end deres forældre, selvom de ikke bliver undervist i den tankegang i skolen.”

Reklamer

4 kommentarer to “Danske ledere skal lære af Steve Jobs”

 1. Jacob Monies Says:

  Hvorfor virker “Hør udsendelsen” ikke?

  Hilsen/Jacob Monies

 2. Anders Høeg Nissen Says:

  Sorry, burde fungere nu…?

 3. Morten Ringgaard Says:

  Er der nogen der ved hvilken dato man skal downloade for at få denne med Steve Jobs som podcast?

 4. Anders Høeg Nissen Says:

  Det er denher: http://www.dr.dk/harddisken/blog/2011/06/08/hvad-kan-danske-erhvervsledere-l%C3%A6re-af-steve-jobs/ – Jobs bliver nævnt i interviewet ca 20 min inde…


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: