Piratkopieret musik giver penge til musikerne

Foto: Kim Glud

I denne uges program – optaget på SPOT-festivalen i Aarhus i den forgangne weekend – ser vi nærmere på musikbranchens vilkår i Danmark, med særligt fokus på hvad streamingtjenester som PLAY, WIMP og BibZoom giver af muligheder.

Med på scenen var også Bo Schønemann og René Rolander Nygaard fra 7 Sky Media, der har fået en idé som de mener kan hjælpe musikbranchen med forretningen – ved at sørge for at musikerne får penge, selv når brugerne har piratkopieret deres musik.

Penge fra pirater

Det grundlæggende princip er forholdsvis enkelt:

Man installerer 7 Sky Medias musikafspiller på sin computer, mobil eller tablet, og hver gang man afspiller et stykke musik kigger softwaren i basen for at se om sangen er registeret, og samtidig vises en reklame-annonce i afspilleren.

Pengene fra annoncørerne fordeles nu til de kunstnere, hvis musik bliver afspillet, uanset om den musik så kommer fra en online-stream, fra køb i iTunes eller andre butikker, om det er rippet fra cd, eller – og det er det helt centrale – om det er piratkopieret musik.

Ikke uden udfordringer

De to stiftere håber på en lancering efter sommer, men projektet er ikke uden udfordringer.

Der skal dels laves aftaler med bla. KODA og musikselskaberne, der skal findes annoncører  – og ikke mindst skal man jo have brugerne derude til at downloade softwaren, så det kan blive registereret hvilke sange man spiller.

Og hvis man er hardcore musikpirat, vil man så gøre det?

Endelig er der også et næsten etisk aspekt af ideen – for betyder det nu at man blåstempler piratkopieringen ved at sørge for at musikerne får bare en lille smule penge ud af den ulovligt distribuerede musik?

Uanset hvad synes vi det er interessant at nogen forsøger at tænke lidt ud af de vante baner – og er spændte på hvordan projektet klarer sig når det løber af stabelen senere på året.

LINK:
Læs bagmændenes egen beskrivelse af ideen
Hør hele udsendelsen fra SPOT

Reklamer

En kommentar to “Piratkopieret musik giver penge til musikerne”

  1. (Gen)oplev “Harddisken” på SPOT | SPOT Festival Says:

    […] SPOT – eller har du lyst til at genhøre den –  så er muligheden for at høre  debatten her. Spot Festival Vester Allé 15 ● 8000 Aarhus c ● DK tel.+45 […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: