Tag et helt hospital om håndleddet

Mobil sundhedspleje – eller bare mHealth – handler ikke kun om telefoner. Også uret på håndleddet kan bruges som bærbar læge.

Rajendra Sadhu fra firmaet Vesag i Indien har lavet en komplet løsning med blodtryksmåler, vægt, ECG og flere andre apparater, der trådløst sender deres data ud på nettet –  med et armbåndsur som central kommunikationsenhed.

– Uret fungerer både til daglig overvågning af helbreddet og som en slags personligt alarm-tjeneste, fortæller Rajendra Sadhu.

Overvågning og alarm

I hverdagen kan folk med helbredsproblemer selv tage målinger af blodtryk, iltmætningen af blodet, hjerterytme og så videre, og sende dem til en central server hos Vesag.

Man kan også lave en løbende overvågning, hvor man fx har pulsmåleren på kroppen hele tiden, og hvor uret så slår alarm til personalet hos Vesag hvis hjerterytmen fx bliver usundt høj.

Der er indbygget accellerometer – bevægelsessensor – og derfor kan uret også registrere om brugeren falder om og sende en alarm til centralen hvis man ikke selv er istand til at trykke på knappen.

– Vi valgte armbåndsuret fremfor mobiltelefonen fordi uret altid er på kroppen, og også kan bæres når man sover, så systemet kan overvåge én mens man ligger i sengen, siger Raj.

Uret ved hvor du er

Men systemet er også tænkt til blandt andet Alzheimer-patienter, der kan have problemer med at huske at tage medicin, eller som måske får forvildet sig væk fra deres hjem.

Udover oplysninger om helbredet sørger urets indbyggede GPS og GSM-forbindelse også for at systemet hele tiden ved hvor man er henne.

Så hvis der bliver slået alarm har plejepersonalet mulighed for at finde én, selv hvis man har mistet bevidstheden eller simpelthen er desorienteret.

Uret og de tilhørende apparater og tjenester er indtil videre kun tilgængeligt i Indien, men Raj håber snart at kunne sælge sine produkter også i Europa og USA.

LINK:
Vesags ur og de forskellige måleapparater

Hør interview med Raj fra mHealth Summit 2010 (på engelsk, 03:56)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: