Hvor vigtig er du? Sæt tal på din magt og indflydelse

På tjenester som PeerIndex og Klout kan man få målt sin sociale score og få sat tal på hvor vigtig man er i sociale medier som Facebook og Twitter.

Tjenesterne måler bla. på hvor mange kontakter man har, hvor ofte man skriver noget og hvor mange gange det man skriver bliver kommenteret eller sendt videre.

Fx har jeg lige nu en Klout-score på 53. Den dækker over en ” udvidet indflydelse” på 213, en “højttaler-værdi” på 53 og et “netværk” på 55.

Det handler kort sagt om HVAD jeg skriver, HVEM jeg skriver det til, og HVORDAN det bliver brugt.

Boost din sociale score

Det betyder, at hvis man ikke er tilfreds med sin digitale indflydelses-temperatur, så kan man selv gøre noget for at sætte blus på tingene. Nogle af trickene er helt reelle, andre lidt mere ufine i kanten…

– Du kan holde øje med såkaldte hashtags på Twitter, altså de nøgleord der afslører hvilke emner der er mest populære lige nu, og så skrive om dem.

– Du kan forsøge at komme i kontakt med folk med mere indflydelse og skrive om emner der interesserer dem, i håbet om at de svarer eller sender videre, så lidt af deres magt smitter af.

– Eller du kan følge en masse mennesker på Twitter og så ‘af-følge’ dem når de (forhåbentlig) er begyndt at følge dig. For jo flere ‘followers’ du har sammenlignet med hvor mange du selv følger, jo højere score får du.

At disse sociale index-tjenester så ikke altid har den helt store indflydelse selv, det er en anden sag. Men interessant er det jo altid at få vurderet sin status og sat tal på sit liv…

HØR UDSENDELSEN om de sociale indextjenester

Reklamer

2 kommentarer to “Hvor vigtig er du? Sæt tal på din magt og indflydelse”

  1. Per Nielsen Says:

    Hej Harddisken

    Som dedikeret lytter kunne jeg ikke lade være med at blive lidt irriteret over, at I tilsyneladende ikke har fanget det lille ordspil vedr. nanvgivningen af softwaren KLAUT. Der er ikke (udelukkende) tale om en omskrivning af nogen sky, men det engelske ord CLOUT, som betyder pondus eller indflydelse. Blot så I også har det med, men det har I måske fanget. Hørte nemlig ikke hele programmet. Venligst, Per, Frederiksberg

  2. Anders Høeg Nissen Says:

    Jeps, det ved vi jo egentlig godt – vi fik bare forvirret hinanden i studiet…


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: