Nem velgørenhed – giv automatisk ved hvert eneste køb

CC: http://www.flickr.com/photos/bohman/SwipeGood er en amerikansk tjeneste, som gør det nemt at give penge til velgørende formål.

Ideen er at, hver gang man bruger sit kreditkort så rundes beløbet op til hele dollars, og de overskydende cents bliver automatisk doneret til udvalgte foreninger og organisationer.

Man kan selvfølgelig selv vælge hvilke formål man vil støtte (fra SwipeGoods liste) og sætte øvre grænser for hvor meget man vil give.

Åben vs lukket

Grunden til at det lige er interessant i denne sammenhæng er, at det lige præcis er den slags tjenester vi ikke kan bruge her i Danmark, blandt andet på grund af bankernes lukkede systemer – de lukkede systemer som vi jo fortalte om i onsdagens Harddisken, som man kan høre lige her.

Der mangler simpelthen muligheden for at “skrabe” information ud af sine bankkonti, selvom man jo kunne argumentere for at det er éns egne data og information. Der er naturligvis vigtige spørgsmål om sikkerhed på spil, men det lader jo også til at det kan løses i USA…

Læs i øvrigt også om det endnu mere radikale Open Bank Project her.

Reklamer
Lagt i Web. Tags: , . 1 Comment »

En kommentar to “Nem velgørenhed – giv automatisk ved hvert eneste køb”

  1. Peter Hansen Says:

    Virkelig fed ide med nem velgørenhed. Der er et dansk projekt på vej, som minder en del om denne ide. Jeg faldt over det via Google. Prøv at tjekke http://www.youmeshopping.dk

    VH Peter Hansen.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: