It-virksomhedernes hemmelige markedsplads

Hør udsendelsen

Second Market er blevet kaldt Wall Streets svar på Google.

Second market er en alternativ børsvirksomhed, der har specialiseret sig i at handle med aktier og optioner for de unge vækstkometer som Facebook og Groupon. I et lukket kredsløb af virksomheder og investorer handles ejerandele i gazellevirksomheder på væksthormon.

Men hvad betyder denne kortslutning af de traditionelle børshandler for offentlighedens indsigt i en branche, der i dotcom peridoen for ti år siden trak hele børsmarkedet gennem en voldsom krise?

Når vi hører om alle de nye amerikanske internetfirmaer som Facebook, Twitter, Groupon eller Zynga, så følger der ofte historier med om disse virksomheders enorme værdi. Facebook er i den seneste tid blevet vurderet fra en markedsværdi på 270 mia dkr til 450 mia dkr. Groupon – der formidler rabatkuponer til butikker til deres brugere – blev næsten solgt til Google for 32 mia dkr og rygtes nu at være 80 mia dkr. værd.

Det alternative marked

Disse selskaber er ikke børsnoteret. Man kan ikke kan købe og sælge deres aktier på børsen og ej heller få indblik i deres regnskaber, fordi de ikke er tvunget til at offentliggøre dem. Derfor kan det være meget svært at bedømme, hvad de egentlig er værd. Og alligevel kan særligt udvalgte handle med aktier i Facebook og en række andre vækstkometer i internetbranchen.

Man gør det ikke på børserne i New York eller London – nej, man gør det på Second Market hos manden bag, Barry Silbert.

It-nyheder

Ugens nyheder handler om nye regler for cookies i din browser, nedbrud i Googles email-tjeneste Gmail og Side 9 Pigen der har fået lov til at komme ud på Apples iPad.

Vi fortæller også at tablet-avisen The Daily kommer på Android, og endelig ser vi på So Ein Ding på DR2, der måske – måske ikke – har brudt loven ved at vise seerne, hvordan man via VPN kan se DR tv fra Las Vegas.

LINKS:
Second Market
DVCA – Danish Venture Capital and Private Equity Association
Jon Lunds analyse af de nye cookie-regler

MEDVIRKENDE:
Barry Silbert
Jannick Nytoft
Ken Bechmann
Jon Lund

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: