Praktikanten anmelder: "Amnesia – the Dark Descent"

Af Sophus Hasselby:

Det svenske spilfirma Frictional Games sendte sidste år “Amnesia – the Dark Descent” på markedet. Amnesia er et klassisk adventurespil blandet med intens survival-horror, og blev en stor succes.

Historie

Spillet foregår i et umådelig stort, mørkt og uhyggeligt slot, forladt af mennesker og hjemsøgt af genfærd. Hovedpersonen Daniel vågner op efter at være besvimet på gulvet i et mørkt slot.

Daniel har hukommelsestab (deraf titlen) og kan ikke huske noget fra sin fortid. Et par minutter inde i spillet finder man ud af, at man selv har valgt at glemme sin tilsyneladende forfærdelige baggrundshistorie, og at man skal slå en ond mand ihjel, som venter i slottets midte.

Når man kryber igennem slottet finder man brudstykker af Daniels dagbog, og man finder langsomt ud af hvem man er. Derudover skal man bruge noter og recepter, som ligger og flyder rundt omkring i slottets rum.

For at komme dertil skal man igennem en masse puzzles, som nogle gange kan virke stressende – men ingen er umulige, og de er allesammen meget logiske.

Desuden har designerne valgt at inkludere flere end én løsning til nogle af puslespillene.

Amnesia har nul cutscener, altså ingen små indsatte film for at bringe historien videre. Kun voiceacting, til hvis man f.eks. får et flashback, eller Daniel finder brudstykker af sin dagbog, som så bliver læst højt.

Gameplay

Man styrer hovedpersonen som vanligt, med WASD-tasterne og musen ud fra et første-personperspektiv, som spilleren aldrig forlader.

Udover det har man mulighed for at samle objekter op og dreje dem i alle retninger i sine usynlige, virtuelle hænder.  Det samme princip gælder for døre, håndtag, ventiler osv. som man er nødt til at bevæge fysisk med musen.

Det er en enkel, men fantastisk gameplay-mekanik, som Frictional Games har formået at lave perfekt.

Spilleren har igennem hele spillet ingen adgang til våben eller andre redskaber at forsvare sig med, hvilket giver en intens fornemmelse af hjælpeløshed.

Så når man på et tidspunkt støder ind i en af spillets ufatteligt ubehagelige baddies må man flygte eller gemme sig, og holde vejret imens monstret langsomt slentrer forbi.

Men spillerens fysiske helbred er ikke det eneste man er nødt til at holde øje med.

Når man vandrer rundt i det gudsforladte slot er man ofte nødsaget til at bevæge sig i gennem kulsorte rum og gange, og hvis man stÂr i mørket for længe bliver man sindssyg!

Lys, lyd og vanvid

Rundt omkring i slottets mange afkroge finder man, hvis man er heldig, fyrtøj til at tænde fakler og stearinlys, og olie til sin lanterne.

Lys er meget vigtigt for hovedpersonen da det forhindrer ham i at miste forstand – men lyset heler ham dog ikke. For at genoprette sin mentale balance, er man nødt til at overvinde sin frygt, og kæmpe videre indtil man gør fremskridt.

Lydeffekterne er noget af det bedste ved Amnesia. En gang imellem hører man en dame skrige eller et monster brøle, og man løber panisk til det mørkeste hjørne, man kan finde. Men ofte er der ikke noget monster, og man skal som nævnt huske ikke at gemme sig i mørket for længe…

Dom

Amnesia – the Dark Descent er en fantastisk oplevelse, som vil skræmme dig fra vid og sans. Det er flot visuelt og har et flot og stemningsfuldt soundtrack.

Det eneste umiddelbare minus er, synes jeg, at skuespillerene ikke er helt 100% overbevisende.

Siden Frictional Games er et lille svensk firma, har de ikke haft råd til britiske skuespillere og har måttet indtale stemmerne selv. De kommer også til at blande amerikansk og engelsk stavning et par gange.

Men alt i alt et glimrende spil som er stærkt anbefalet!

Reklamer

3 kommentarer to “Praktikanten anmelder: "Amnesia – the Dark Descent"”

  1. Monex Says:

    Alt dette imens du er n d til at fifle rundt med en bred variation af skibets forskellige maskiner kun sadan kan du abne vejen for dig selv og kun sadan kan du komme dybere ind i m rket og maske en gang for alle komme af med denne slimede trussel fra helvedes dyb… ..Da jeg f rst fik dette spil i haenderne fyldte det mig ikke ligefrem med glaede. Men Alien Breed har mildest talt overrasket mig bade det klassiske styresystem og den overvaeldende stemning som spillet vaekker til live giver tilsammen spilleren en oplevelse der sent vil glemmes… ..Grafikken i Alien Breed 2 imponerer pa mange mader.

  2. KIA-- Says:

    Det er dælme et nøjeren spil … Kan klart anbefales, rigtig fedt at få en lidt anderledes spiloplevelse 🙂

  3. Hypnotisør Says:

    Rigtig god anmeldes ros til praktikanten og du har æren for at jeg nu skal ud og købe mig et nyt spil det lyder som et rigtig godt spil 🙂 Tak


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: