Smeltedigel på Vesterbro

Podio bor i et af Københavns få huse i jugendstil

Hør udsendelsen

Bosat i et af Københavns få jugendhuse – Hotel Savoy på Vesterbrogade – har en broget forsamling af nationaliteter besluttet sig for at gøre en række danske myter til skamme.

Vi hører ofte, at vi danskere er for dårlige til at være iværksættere. Vi hører også, at vi mangler risikovillig kapital til at starte nye teknologivirksomheder op. Og så hører vi, at Danmark ikke er et sted, som gode hjerner gider at flytte til, fordi skattetrykket er for højt og vores indvandringspolitik for restriktiv.

Det gør den lille danske softwarevirksomhed Podio op med. Fire millioner dollar eller cirka 22 millioner kroner blev i forrige uge investeret Podio, der startede i en kælder på Vesterbro for et par år siden.

Det velanskrevne blogmagasin Techcrunch Europe har beskrevet Podio som “Facebook for erhvervslivet”, hvilket de to stiftere Anders Pollas og Jon Froda godt kan genkende men alligevel ikke er helt enige i. Der er nemlig meget mere end statusopdateringer og sociale netværk i deres værktøj, som allerede bliver brugt af tusindvis af mennesker verden over.

Med Podio kan man samle stort set alle processer i ens virksomhed et sted. Planlægning, marketing, jobopslag og den daglige kommunikation – både eksternt og internt. Ydermere kan man med ganske få klik skræddersy sine egne “rum” i Podios app-store. På den måde kan Podio tilpasses virksomheder af mange forskellige slags og størrelser.

22 millioner kroner til udvikling

“Podio har et stærkt team, en erfaren ledelse og har desuden bevist at de kan få kunder og tjene penge. Derfor tror vi på dem,” siger Nikolaj Nyholm, partner i Sunstone Capital, der i februar 2011 skød 22 millioner kroner i risikovillig kapital i Podio.

Pengene skal blandt andet bruges til et fremstød i USA, fortæller administrerende direktør i Podio, Tommy Ahlers, der allerede har bevist sit værd som iværksætter med virksomheden Zyb, som han efter kun 2,5 år solgte til det britiske teleselskab Vodaphone for et større millionbeløb, der kunne have forsørget ham resten af livet. Men han vil hellere være en del af den pulserende start-up scene.

Både Anders Pollas og Jon Froda er da heller ikke i tvivl om, at de konkurrerer med Facebook og Google. Og Nikolaj Nyholm ser heller ingen oplagte europæiske købere af Podio, når virksomheden har vokset sig moden til at blive solgt til folk, der kan udvikle den til et endnu større marked. Det er i USA, at en potentiel køber skal findes.

De gode hjerner

Podio er et godt eksempel på det, den tyske serieiværksætter og investor Lars Hinrichs kalder “de gode hjerner”.

“I dag har man mindre brug for kapital til at starte et internetfirma,” siger han.

“Det hele ligger i skyen. Du kan leje dig ind hos Amazon eller Google, så man skal ikke bruge så meget udstyr og teknik. Det handler mere om at tiltrække de gode hjerner.”

Podio består da også kun af 15-20 mennesker med hver deres bærbare computer. Her er hverken tungt fremstillingsudstyr, serverpark eller reoler og arkivskabe med masser af papir.

Podio er knap to år gammel. Men de er iværksættere med solide drømme – og de er på vej.

Som Lars Hinrichs siger:
“Hvis du vil være iværksætter, så skal du forlade din magelighedszone, droppe dit sikre job og lave det, du brænder for!”

Reklamer

4 kommentarer to “Smeltedigel på Vesterbro”

 1. Tweets that mention Smeltedigel på Vesterbro « Harddisken -- Topsy.com Says:

  […] This post was mentioned on Twitter by Tommy D. Pedersen, dotjonas. dotjonas said: Like'r ambitionsniveauet hos @podio: http://www.dr.dk/harddisken/blog/2011/02/16/smeltedigel-pa-vesterbro/ #pissegodtmand #worlddomination […]

 2. Monex Says:

  Kapitalindspr jtning pa 22 millioner kroner skal saette skub i en international udrulning hos ivaerksaettervirksomheden Podio som Tommy Ahlers der stod….

 3. Startup-weekend: Fra idé til produkt på 52 timer « Harddisken Says:

  […] PS. Vi følger i øvrigt op med historier om det danske (og europæiske) startup-miljø om tre ugers tid. Indtil da kan man lytte forrige uges tema, hvor vi bla. besøger den danske succeshistorie Podio. […]

 4. It-iværksættere i træningslejr « Harddisken Says:

  […] LINKS: Startup Weekend i København Startup Bootcamp Memolane – der vandt første Weekend Cast.li – der fik særlig pris på SW i Århus Le Camping – iværksætterlejr i Paris Prehype – startup i større virksomheder Tidligere udsendelse bla om Podio […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: