Video: Mobiltrusler i Deadline 17

2011 kan gå hen at blive året hvor vores smartphones for alvor bliver udsat for vira, orme og anden malware. Det mener både Cisco, F-secure og adskillige andre analytikere.

En af grundene er, at smartphones – som i virkeligheden jo er små computere, på godt og ondt – efterhånden er blevet så udbredte, uden at vi der bruger dem samtidig er blevet lige så gode til at installere antivirus, låse og andre sikkerhedsforanstaltninger som vi er på computerfronten.

De 7 synder

Deadline 17 talte mandag med en finsk sikkerhedsekspert fra netop F-secure, og Anders fra Harddisken var i studiet for at kommentere – bla. inspireret af Cisco, der har identificeret 7 “synder”, menneskelige svagheder der gør os sårbare overfor spam, orme og andre angreb.

[blip.tv ?posts_id=4786153&dest=-1]

LINKS:

Wiredartikel om den rumænske by som er fuld af it-kriminelle
NY Times-artikel om mobiltrusler
CISCO’s rapport om sikkerhed i 2010 – og spådomme for 2011 (pdf)
Hvad er identitets-misbrug (Wikipedia)

Reklamer

3 kommentarer to “Video: Mobiltrusler i Deadline 17”

 1. Henrik S Says:

  .. og nu vi snakker om tillid: husk at firmaer som F-Secure lever af at skræmme folk til at bruge penge på deres sikkerhedsprodukter.
  Det er lidt komisk at iPhone og iPad nævnes som eksempler – her er der tale om en “managed platform”, og de programmer der installeres er screenet af Apple. Chancen for at få ondsindede programmer ind på en iPhone der ikke er jail-breaked er i praksis ikke til stede.
  Almindelig sund fornuft er den sikreste vej uden om problemerne.

 2. Anders Høeg Nissen Says:

  Netop pointen omkring sikkerhedsfirmaer og deres advarsler var én jeg ikke fik tid til at aflevere i Deadline. Den plejer ellers at være fast punkt på dagsordenen. Så tak for at bringe den på bane her.
  Hvad angår iPhone/iPad, så har der faktisk været indtil flere sager – og selvom en del af dem indrømmet har ramt jailbroken iPhones, så sker det faktisk.
  Og ja, som jeg sagde i indslaget, så handler det præcis om sund fornuft!

 3. Kasper Guldmann Says:

  @Henrik: Chancen er lille, men den er der. Husk på at Apples Screenere ikke er ufejlbarlige, og at de f.eks. ikke har adgang til kilde-koden.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: