Nye regler for cyberkrig

Må hackere fra de nationale efterretningstjenester forsøge at bryde ind i andre landes militære, offentlige eller private systemer?

Må militære it-eksperter bruges til at ødelægge fjendens tele- og mobilinfrastruktur, selvom det går ud over civilbefolkningen?

Det er spørgsmål som disse man i den kommende tid vil forsøge at få svar på i et internationalt samarbejde, og arbejdet begynder på en konference idag.

I sidste uges Harddisken hørte vi bla om de forskellige former for konflikter i cyberspace – fra simple DDOS-angreb til decideret cyberkrig (hvilket dog næppe er videre sandsynligt).

I indslaget fortalte analytiker Peter Gottlieb fra Forsvarsakademiet, at han forventede at det internationale samfund formodentlig på et tidspunkt ville blive nødt til at opstille regler for cyberkonflikter, ligesom man – egentlig paradoksalt nok – jo har regler som Geneve-konventionen for konflikter i den fysiske verden.

Og nu lader det til at det tidspunkt er kommet før man regnede med, og – heldigvis – uden at det var nødvendigt med en større, ureguleret hændelse først.

Det skriver BBC, og der er også en kortere version på DR her.

Med udgangspunkt i en rapport fra EastWest Institute diskuterer eksperter på en konference idag, fredag, hvordan sådanne regulationer eller Cyber-Genevekonventioner kan stilles op.

Et af mange spørgsmål er fx, hvordan man så skal tackle fx de udfordringer som ligger i at meget af den quasi-miltiære hackeraktivitet ikke nødvendigvis kommer fra officielle spillere, men fra kriminelle, terrorister eller it-hærværksmænd.

– Hvis vi kan få styr på staternes opførsel overfor hinanden, så kan det være, at vi kan få mere tid til at bekæmpe disse andre elementer i cyberspace, vurderer Peter Gottlieb til DR Nyheder.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: