Sådan booster du din sociale score

Er du en respektabel 40’er? Er du sunket ned på 25 og skal til at arbejde lidt for sagen? Eller har du opnået et index over 75 og er i den absolutte superliga?

Det handler som din sociale score, baseret på Facebook-opdateringer, tweets og kontakter på LinkedIn.

Det forklarer Azeem Azhar, manden bag PeerIndex.

– PeerIndex giver dig mulighed for at vurdere din egen og andres troværdighed, deres ry og autoritet i online-verdenen, siger han

Fra landsby til globalt fællesskab

Ry og anseelse er vigtig på mange områder, fra job-anbefalinger til milliard-handler på finansmarkederne.

I de gamle landsbyer kendte alle hinanden og derfor var de andres ry og rygte noget man nærmest fik ind med modermælken, men idag har vi store netværk på Twitter, Facebook og de andre tjenester – netværk med mennesker som vi ikke nødvendigvis kender godt nok til at stole på.

– Derfor har vi behov for en tjeneste som PeerIndex til at analysere fællesskabets vurdering af personerne i vores netværk, så de får en score der sige rnoget om hvor meget vægt vi fx skal tillægge deres udtalelser, siger Azeem Azhar.

Indflydelse og tillid

PeerIndex er ikke det eneste site der analyserer det man også kalder vores sociale web-kapital – der findes også Klout og Twitalyzer og flere andre lignende tjenester.

Fælles for de fleste er, at de tager udgangspunkt i især Twitter og Facebook, og at det de primært ser på er hvor mange kontakter man har, hvor meget man skriver og ikke mindst hvor mange der kommenterer og sender éns beskeder videre.

– De fleste kender Google’s PageRank-algoritme, der bestemmer hvor højt oppe i søgningerne de enkelte websites havner, og man kan tænke på vores og lignende tjenester som en slags PeopleRank, siger Azeem, uden at han dog afslører hvordan de forskellige faktorer vægtes og vurderes i forhold til hinanden.

Du kan selv gøre noget!

Man kan dog godt konkludere, at hvis du gerne vil booste din score, så har du mulighed for at gøre noget:

Kom i netværk med folk med en høj score, skriv meget, og sørg for at det er så interessant at andre sender det videre og kommenterer på det du skriver. Så er du godt på vej, og kan med tiden måske også kom op blandt de tunge drenge over 75…

PS. Har man lyst til at kigge mig over skulderen kan man her se min Klout-status og mit PeerIndex.

PPS. Det er naturligvis ikke uden bagside, sådan at forsøge at automatisere tillidsbegrebet i en online-sammenhæng. I en senere Harddisken kan man udover Azeem også møde Brian Solis, ekspert i sociale medier, der maner til en vis besindighed på området…

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: