Globale stemmer, Ubuntu og 3D

Hør udsendelsen

Internettet med bloggere, Twitter og Facebook har spillet en stor rolle i organiseringen af de seneste demonstrationer i Nordafrika.

Især Egypten har i flere år haft en meget aktiv skare af såkaldte cyberaktivister, der blandt andet har fået deres budskab ud til verden via websitet Global Voices. Vi har chefredaktøren Solana Larsen i studiet.

Ugens IT-nyheder handler om vores nye internetadresser, app-salg hos iTunes og verdens første rene iPad-avis.

Ubuntu og billeder i 3D

Efter nyhederne skal vi kigge på alternative styresystemer til vores pc’ere. Hvis man ikke vil købe den dyreste og kraftigste bærbare compurter på markedet – hvordan klarer man sig så med mindre og billigere alternativer.

Vi skal høre om det fransk JoliCloud, og bagefter fortæller Nikolaj Sonne fra So Ein Ding om sit eventyr med en billig bærbar og det Linuxbaserede styresystem Ubuntu.

Fra de billigste computere skal vi til nogle af de dyreste fjernsyn på markedet lige nu. Det handler om 3D tv. Nikolaj Sonne giver os et overblik, og vi kortlægger 3D tv branchen med en britisk analytiker som guide.

LINKS:
Global Voices
Egypten-nyheder på dr.dk
Version2 om overgangen fra IPv4 til IPv6
JoliCloud
Ubuntu
3D-konferencen i København
Om 3D-film på Wikipedia
Om 3D-tv på Wikipedia
Analysefirmaet Screen Digest

MEDVIRKENDE:
Solana Larsen
Tariq Krim
Nikolaj Sonne
Tom Morrod

Reklamer

5 kommentarer to “Globale stemmer, Ubuntu og 3D”

 1. Bobby Says:

  Ubuntu Rock’s tak drenge. Meget positivt at Nikolaj syntes om det.

 2. Martin Pihl Says:

  God introduktion til Ubuntu, Nikolaj, og glæder mig til din anmeldelse 🙂

  Et lille tip til dem som alligevel gerne vil se nærmere på spil til Ubuntu: En masse Windows-spil virker faktisk via Wine, som Nikolaj også nævner, bl.a. World og Warcraft, Counterstrike og Starcraft II. Det er dog ikke for Hr. og Fru Jensen, men man kan se nærmere på Wines hjemmeside, hvilke spil der virker i wine, og hvor godt de virker: http://appdb.winehq.org/

  Selv Microsoft Office kan man få til at virke via Wine-klonen Crossover.

 3. Folmer Says:

  Det er selvfølgelig klart at man ikke kan spille Windows spil på sin Ubuntu installation, men der er RIGTIG mange gode GRATIS spil som man kan finde i Ubuntu Software Center.

 4. Anders Says:

  Monggaard har en glimrende artikel om hvorfor han IKKE kan lide 3D-film, i Information: http://www.information.dk/258275

 5. Bobby Says:

  Hej Anders,Henrik og Nikolaj. Jeg synes faktisk at i skal prøve at grave de gamle pc’er fra kælderen og installere den nyeste Ubuntu på . Jeg synes også at I skal leje lidt mere med den i længere periode og virkelig gennem teste den så I kan lave en længere anmeldelse senere. Det er et OS der giver ny og meget ung liv til gamle pc’er. Og til dem som vil spille spil tja masser af konsoller som er vedegnet til spil og man får en bedre oplevelse. PC skal bruges til at surfe,streeme,lyt til musik skrive mails og dokumenter ooooooooog kommentarer 😉 Jeg håber at I gider at gør det. Det er gratis at bruge Ubuntu og det ville det altid være.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: