Schmidt bliver hos Google

Eric Schmidt har været CEO for Google siden 2001, men i sidste uge overlod han posten til Larry Page, den ene af de to Google-stiftere.

Schmidt har netop holdt et pressemøde for en lille skare journalister i Munchen, hvor Harddisken også var med.

Og han har ikke tænkt sig at forlade Google.

“Google er stadig ledet af en trio. Vi har kørt Google i et årti. Vi har haft et fantastisk 2010. Budgetmæssigt. Alle de store beslutninger er blevet taget af os som gruppe i de ti år,” sagde han.

” I juleferien satte vi os ned og talte om, hvordan vi kan gøre vores ledelse mere dynamisk. Sergej Brin vil koncentrere sig om nogle projekter, som han brænder for. Larry Page skal køre firmaet på de indre linjer, og jeg skal gøre alt det udadvendte. For mig er det kunder, partnere, forretningsaftaler, regeringer, presse – den offentlige rolle, som jeg altid har haft,” siger Schmidt, og tilføjer at hans opgave bliver mere enkel, fordi det er de områder, han altid har været optaget af.

Utraditionel ledelse

“Og det er altid bedre at have en stifter, der er voldsomt involeret i at køre en virksomhed. Så det er en personlig gevinst for mig, men det er også en gevinst for Google. Ingen i pressen synes at have forstået, at vi altid har styret Google på en ukonventionel facon, og det bliver vi ved med. Vi tre vil stadig tage alle de store beslutninger. Vi er de bedste venner, vi er alle tre computereksperter, og vi er enige om nærmest alting. Der bliver ingen stor forandirng.”

Schmidt understregede flere gange i løbet af den 40 minutter lange session, at hans hjerte ligger hos Google, men mellem linjerne kan man fornemme at han oplever en vis metaltræthed som CEO.

Fx joker han med, at hvis han skulle ansættes som ny i Google idag, så ville han være programmør.

Om sin afløser siger Eric Schmidt:

“Larry Page er et geni. Han har samme strategi som jeg, men ligesom i skak så ser han et par træk længere, end jeg kan.”

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: