Hold øje med dit helbred

Hør udsendelsen

Der bliver flere og flere overvægtige i verden, med en lang række følgesygdomme i kølvandet. Samtidig bliver gennemsnitsalderen højere og højere i mange lande, og skaber behov for ekstra pleje – og endelig, og det er jo egentlig positivt, kan vi behandle en række sygdomme og lidelser på en måde så patienterne ikke længere er bundet til en hospitalsseng.

Alle disse udviklinger gør det tvingende nødvendigt at finde på nye måder at skrue sundhedsvæsenet sammen på – og et helt centralt værktøj er mobile, selvbetjente teknologier, som gør det muligt for både patienter og læger og forskere at holde øje med helbredstilstanden uden nødvendigvis at skulle forbi sygehuse og klinikker.

Harddisken tester på sig selv

For et par uger siden prøvede jeg i 7 dage at have en sensor på overarmen, som konstant målte min aktivitet og mit energiforbrug – og det er netop den slags gadgets man regner med bliver med bliver rigtig vigtige i de kommende år.
Hør mere om den slags sensorer, om hvordan de fx bruges på Skejby Sygehus til at kortlægge gravides bevægelsesmønstre, og om hvor mange skridt sådan en Harddisk-vært egentlig går på en gennemsnitlig dag.

Efter temaet har vi it-nyheder, og i denne uge følger vi op på sagaen om Wikileaks og diskuterer perspektiverne i Googles styresystem Chrome OS, der blev præsenteret på en slags beta-bærbar, den såkaldte CR-48, i sidste uge.

Til sidst i udsendelsen skal vi så et helt andet sted hen – nemlig til drømmen om at flytte produktionen af kartofler, peberfrugt og alle de andre afgrøder ind i byen, i såkaldte drivhøjhuse – en slags lodrette bondegårde.

Medvirkende:
Morgane Fournie, salgskonsulent, Boston LifeLabs
Anna West, produktspecialist, Maribo Medico
Per Ovesen, overlæge, Skejby Sygehus
Dickson Depommier, professor, Columbia University

LINKS:
Boston LifeLabs
Maribo Medico – armbåndet vi har prøvet
Bodymedia Sensewear
Gynækologisk-obstetrisk afd, Skejby
OpenLeaks
Chrome OS bloggen
Lodrette landbrug
Køkkenhave i vindueskarmen

Reklamer

En kommentar to “Hold øje med dit helbred”

  1. Sofie Says:

    Hej, Maribo medico-linket ovenover funker ikke…


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: