En ræv i mobilen


Firefox-browseren er så småt på vej til Android-mobilerne, hvor den om to ugers tid skal tage konkurrencen op med den indbyggede Chromebrowser.

Det fortalte Tristan Nitot fra Mozilla Europa da jeg mødte ham i Paris fredag.

Samtalen handlede blandt andet om konkurrencen mod Internet Explorer og Chrome på pc, og om hvordan Mozilla vil tackle de browser-applikationer der er det hotte emne for tiden.

Det kan man altsammen høre mere om i en senere udsendelse, men ellers var en af de mere spændende nyheder fra Mozilla altså, at beta-udgaven af Firefox mobilbrowseren kommer til Android Market snart, formodentlig inden jul.

Mobilversionen har været tilgængelig for betatestere i et par måneder, men nu kommer den altså til et bredere publikum via Android-butikken.

Kampen mod Chrome
Det sker som en slags opvarmning til lanceringen af desktopversion 4.0, som forventes til download i starten af 2011, fortæller Tristan.

Firefox 4 vil være grafisk mere minimalistisk og give mere plads til indholdet, og så vil dén og mobilversionen være helt integreret via Sync, så man altid har sine bogmærker etc tilgængelige på mobilen, uden en masse besværlig indtastning.

Den slags synkronisering er allerede mulig i desktopversioner af flere browsere, enten direkte eller via udvidelser, men endnu mangler en sømløs integration af mobilbrowserne.

I Mozilla’s version vil de gemte data i øvrigt kun være tilgængelige for én selv, siger Tristan – et slet skjult hip til Google, der bruger de gemte data fra browser-synkronisering til at personalisere indhold og ikke mindst annoncer til brugeren.

Hør mere i en Harddisk på radio eller podcast nær dig inden længe…

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: