Data driver journalistikken

Hør udsendelsen

Det er data der driver livet omkring os, og det er viden om data der kan fortælle os hvordan verden hænger sammen. Derfor er det også nødvendigt for vores mediefolk og journalister at kunne dykke ned i datahavet og fiske de rigtige historier frem.

Såkaldt datajournalistik er en stadig vigtigere disciplin, hvor både programmører, designere, matematikere og journalister arbejder sammen om at gøre uoverskuelige mængder af information om verden til afslørende og oplysende viden.

Det kan fx være Ekstrabladets krimikort hvor politiets døgnrapporter bliver overskueligt vist på et Google-kort eller det kan være historier om farligt affald der bliver til fordi journalisterne graver sig ned i offentlige databasers oplysninger.

Facebook, nyheder og teknologiens fremtid

Efter datajournalistikken har vi en slags udvidet nyhedsblok, hvor vi blandt andet taler med forfatteren David Kirkpatrick om Facebooks nye email-chat-sms-tjeneste. Kirkpatrick har skrevet en bog om Facebook, og har i øvrigt haft mulighed for at bruge den nye kommunikationsplatform i et stykke tid.

Udover Facebook handler nyhederne også om at Beatles-pladerne nu kan downloades fra iTunes og om computerspillet Call of Duty: Black Ops der netop har sat rekord med et salg på 360 mio dollars det første døgn efter lanceringen!

Til sidst i udsendelsen kan man møde den amerikanske futurist og forfatter Kevin Kelly, der netop har begået en ny bog om teknologi – hvori han blandt andet taler om menneskets rolle som både forælder og børn til teknologien, altså både ansvarlig for dens skabelse og nogle der bliver skabt og formet af teknologiens indflydelse.

LINKS:
Kaas og Mulvad – analysespecialister

Ekstrabladets krimikort

Hacks/Hackers – datajournalister i USA

David Kirkpatrick, Facebook-forfatter

Facebook mail på HD’s blog

Kevin Kelly, teknologi-forfatter

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: