Facebook lancerer e-mail

Facebook lancerer e-mail, der virker udenfor FacebookMed lanceringen af Facebook e-mail har Mark Zuckerberg erklæret krig mod Google, mener David Kirkpatrick, forfatter til bogen ”The Facebook Effect”.

Facebook  lancerede mandag en blanding af e-mail, sms og chat, der knyttes sammen via dine sociale kontakter på Facebook.

Det nye Facebook system forener chatbeskeder, SMS og e-mail i en strøm, som viser dig alle dine interaktioner med en enkelt Facebook ven nogensinde som en lang diskussionstråd, der kan bruges til at se tilbage på jeres fælles historie. Samtidig bruger Facebook sin viden om dig og dine sociale interaktioner og venner på Facebook til at sortere din e-mail for dig, så du er mere tilbøjelig til at se de meddelelser fra dine venner først.

David Kirkpatrick mener, at Facebook erklærer Google krig ved at bevæge sig ind i e-mail.

Krig mod Google
“Facebook og Google slås om vores tid online”, siger David Kirkpatrick, der har skrevet om teknologi i magasinet Fortune i 25 år – heraf 15 år som redaktør på stofområdet.

“Nu handler det om “Likes” ikke links”,  og her refererer David Kirkpatrick til, at Google søger på links, mens Facebook søger efter det, dine venner kan lide, altså holdningsbaserede og sociale søgninger. Facebook kan basere sine resultater på, hvad dine venner har søgt efter på nettet, ligesom Microsofts søgemaskine BING allerede gør.

“Google vil gerne lave sociale søgninger, men de sidder ikke på den slags data. Det har en mulighed gennem at kombinere deres 200 mio. brugere af Gmail med brugerne af videotjenensten YouTube – som Google også ejer – men de har ikke gjort det endnu”, siger Kirkpatrick.

Facebook snupper de unge
Kirkpatrick vurderer, at Facebook med sit nye tiltage har frataget Google muligheden for at voske blandt unge – fordi teenagere ikke bruger e-mail. De kommunikerer via deres sociale fælleskaber på Facebook, og det betyder at de i fremtiden højest sandsynligt vil mail via Facebook fremfor andre e-mail tjenester. Så Google har fået et meget stort problem.

Andre kommentatorer på nettet er mere skeptiske overfor Facebooks nye tiltag. De mener, at det mangler nogle væsentlige features fra almindelig e-mail for at blive en succes. Man kan kun sortere sin mail på personer og ikke på emner. Man kan ikke slette en enkelt besked uden at slette hele kommunikationen med den person.

David Kirkpatrick er dog overbevist om, at det er børnesygdomme:

“Facebook introduderer nye ting hele tiden som de løbende reparerer og tilpasser for at få det, der ikke virker i dag til at virke i morgen. Det er en konstant proces af software som en serivce – alt er dynamisk og hele tiden i forandring”, siger han, der heller ikke er nervøs for, at Facebook kommer til at vide endnu mere om os:

“Medmindre du har besluttet dig for aldrig at bruge e-mail på internettet, så er der ingen grund til yderligere bekymring. Alle internetbaserede e-mail services opbevarer din mail og information om den på deres servere. Jeg kan ikke se, at det skulle være mere kontroversielt, at Facebook også gør det”, siger han.

Førstehåndsoplevelse
Facebook mail er indtil videre kun tilgængelig med en særlig invitation. Sådan én har David Kirkpatrick fået. Harddiskens Henrik Føhns har bedt David Kirkpatrick give os sine førstehånds oplevelser med Facebook-mail.

LINKS:

Hør interview med David Kirkpatrick

Læs David Kirkpatricks artikel i Daily Beast

Se også Facebooks officielle video, der forklarer Facebook e-mail

Denne artikel blev opdateret onsdag d. 17.11.2010 kl. 15.20

Reklamer

3 kommentarer to “Facebook lancerer e-mail”

  1. Tweets that mention Facebook lancerer e-mail « Harddisken -- Topsy.com Says:

    […] This post was mentioned on Twitter by Henrik Fohns, Harddisken, P1. Harddisken, P1 said: Listen to @DavidKirkpatric give his first hand impression of Facebook e-mail to Danish radioshow @harddisken http://bit.ly/aPvytR […]

  2. Data driver journalistikken « Harddisken Says:

    […] Facebook mail på HD’s blog […]

  3. PJ Says:

    Bortset fra, det ikke er Mail (som de selv sagde ved deres press konference), det er direkt messaging – (fordi email allerede er forældet for de yngre generationer)


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: