Spar på lægen, overvåg dig selv

På mobil-konferencen mHealth Summit 2010 i Washington er der masser af udstyr og tjenester, der skal spare læger og sundhedsvæsen millioner af kroner og masser af tid – ved at lade patienterne overvåge deres eget helbred.

Et af tilbuddene kommer fra Boston Lifelabs, som har lavet en forholdsvis komplet løsning med en håndfuld sensorer og apparater, der trådløst kan sende data til et website, hvor man selv og éns læge kan holde øje med hvordan det går.

I pakken fra Boston Lifelabs finder man en række måleapparater – til blodtryk, blodsukker, temperatur – som patienten selv kan bruge derhjemme.

Alle informationerne fra målingerne sendes trådløst via Bluetooth til enten en central hub-enhed eller til éns smartphone.

Derfra uploades de til et sikkert website, hvor alle målingerne – og en evt. udvikling af sygdommen – kan ses på nemt overskuelige grafer.

Det betyder at man på den ene side ikke behøver besvære sundhedspersonale med at lave en masse rutinemålinger, på den anden siden kan være nogenlunde sikker på at fange en uheldig forværring tidligt – fordi man hele tiden holder øje med målingerne.

Boston Lifelabs er bestemt ikke de eneste med den type løsning på mHealth Summit 2010, og der er næppe tvivl om at den slags produkter – både til alvorligt syge og til folk med noget mere hverdagslige problemer som overvægt – vil blive langt mere udbredt, og langt bedre integreret i vores mobilhverdag i de kommende år.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: