Iværksætterværksted i Kenya – se hvem der vandt

Find en taxa i nærheden, få anmeldelser af restauranter i byen eller find ud af hvor du får den bedste pris for dine afgrøder.

Dét er tilbuddene fra vinderne af weekendens iværksætterworkshop i Nairobi, Kenya, som vi fortalte om i sidste uges Harddisken.

Vinderen af de 10.000 Euro til videreudvikling af idé og forretning gik til M-farm, der henvender sig til landmænd og giver mulighed for at finde markeder, tjekke priser og vejrudsigter og meget mere – altsammen altså via mobilen.

De to andre tjenester der får hjælp til fremtidig udvikling er My Schillings og Taximatch.

Taximatch tilbyder som navnet antyder hjælp til at finde en autoriseret taxa i nærheden, og My Schillings er en slags guide til at spise, drikke og shoppe – i første omgang i Nairobi, men med mulighed for at udvide senere.

Det var det dansk skabte netværk HumanIPO der stod bag, i samarbejde med adskillige håndfulde mentorer, investorer og erfarne entreprenører, og resultatet af de 48 timers benhårde indsats kan forhåbentlig snart opleves på mobiltelefoner ude i den kenyanske virkelighed.

(Da der er tale om helt nye iværksætter-ideer kan vi ikke rigtig linke til nogle af dem, men forhåbentlig kan vi snart både fortælle og vise mere her i Harddisken).

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: