Giganterne slås om smartphone-markedet

Hør udsendelsen

Når man kigger på de globale salgstal – fx hos analysefirmaet Gartner – er der ingen tvivl om at smartphones er hot stuff. Næsten en femtedel af alle solgte mobiler i andet kvartal i 2010 var en smartphone.

De 5 største platforme er – i rækkefølge efter salg i 2010 – Symbian, Blackberry, Android, iPhone og Windows, med Symbian (og det vil primært sige Nokia-mobiler) som absolut førerhund med omkring 40 procent.

Tallene på de forskellige markeder kan dog variere meget – fx har Nokia en forsvindende lille markedsandel i USA, mens Blackberry herhjemme slet ikke er ligeså udbredt som i USA.

Uanset de konkrete salgstal, så er der dog næppe tvivl om at især iPhone og Android-mobilerne er løbet både med medie- og forbrugeropmærksomheden, og måske også har den største opmærksomhed hos de udviklere der laver software til de smarte mobilers nok vigtigste ekstra-feature, appstores eller programbutikker med tusindvis af både gratis og betalingsprogrammer.

Nokia og Microsoft slår igen

Men både Nokia og Microsoft – der begge har lavet smartphones længe før Apple og Google – har linet op til et fornyet angreb. Nokia introducerer i november en række mobiler med det nye styresystem Symbian 3, og Microsoft sender her i oktober 4 mobiler på gaden med Windows Phone 7, mobilsystemet der ifølge dem selv skal favne spændet mellem erhvervliv og privatbrugere.

Harddisken ser nærmere på de to smartphone-pionerers kamp mod opkomlingerne, og hører vurderingerne fra John G. Pedersen fra mobilsiden.dk og vores egen Nikolaj Sonne fra So ein Ding.

Til sidst i programmet skal vi høre om udstillingen Biotopia – Art in the Wet Zone, hvor teknologi, computere og biologi mødes på sære og fascinerende måder.

LINKS:

Wikipedia om smartphone salgstal globalt
Gartners smartphone-tal 2010
Symbian Foundation om Symbian 3
Nokia om N8
Microsofts Windows Phone 7-site
HTC Danmark
Mobilsiden med foreløbig Nokia N8-anmeldelse
Biotopia-udstilling i Aalborg

Reklamer

En kommentar to “Giganterne slås om smartphone-markedet”

  1. Jon Says:

    Tja, når Microsofts egne danske mobilansvarlige ikke har styr på hvad der er tiles og hvad der er hubs, er der vel ikke noget at sige til at de danske journalister er lidt forvirrede.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: