Windows Phone 7 på gaden i næste uge

Kampen på smartphone-markedet er på vej ind i en afgørende fase imellem iPhone, Android-mobilerne, Nokias nye Symbian 3, Blackberry og nu også Microsoft, igen-igen.

Microsoft Danmark præsenterede nemlig idag – med live-stream-deltagelse af direktør Steve Ballmer fra USA – det nye mobilstyresystem Windows Phone 7, og de første mobiler som kommer på gaden i Danmark 21. oktober.

WinPhone 7 skal tage kampen op især mod iPhone og Android, en kamp hvor de tidligere systemer Windows Mobile 6 og 6.5 på det nærmeste ikke har været at se på arenaen.

Jo, de ældre systemer har været brugt på adskillige mobiler især i erhvervslivet, men når det galdt funktioner, brugervenlighed og design har de været decideret sølle sammenlignet med andre moderne smartphones.

Windows Phone 7 er ikke så tosset

Alt det ønsker Microsoft nu at lave om på med det næsten fuldstændig nyskabte WinPhone 7 – og den gode nyhed er, at det i hvert fald har potentiale for at lykkes.

Interfacet er stiligt og overskueligt, de fremviste mobiler var snappy og lækre, og der er tænkt meget alvorligt over hvordan mobilerne skal kunne fungere i både privat og professionel sammenhæng, i modsætning til Mobile 6-6.5, der næsten udelukkende var firmatelefoner.

Der er langt fra tale om en regulær test, men snarere et første indtryk og 5 hurtige minutter med Samsungs og HTCs første Windows Phone 7-telefoner på det danske marked.

Den grundlæggende idé i systemet handler om ‘hubs’, omdrejningspunkter, som navigationen og indholdet så kredser omkring. Det er blandt andet People, Music+Video, Games og så videre.

Det virker umiddelbart godt tænkt, selvom det er svært at vurdere hvordan det vil virke når man for alvor begynder at smide indhold og andre programmer på telefonerne.

…men der er også udfordringer på vejen

I næste uge går vi dybere ned i smartphone-kampen, men indtil videre kan man efter dagens præsentation konstatere, at selvom Windows Phone 7 umiddelbart ser ud til at være en værdig kombattant, så er der også forhindringer på vejen – ikke mindst herhjemme, hvor det står klart at vi er et globalt set meget lille marked, der ikke står først i køen til de sjove ting…

Apps-butikken ikke åben de første måneder, og det samme gælder musik- og video-butikken Zune og adgangen til Xbox Live.

Det er ikke til at sige hvornår de bliver åbnet herhjemme, men alle tre mangler kan få afgørende betydning i hvert fald for WinPhone 7’s første fase i Danmark.

Det er især med iPhones og Android-mobilerne blevet tydeligt at muligheden for at installere programmer fra et katalog på mange tusinder apps – fra notetagning til platformspil – er helt central for forbrugerne.

De kommende måneder skal nu vise om Microsoft kan formå at hive nok interessante programmer ind i butikken – og altså om vi så også får adgang til dem her i landet.

Samtidig vil der utvivlsomt også dukke større eller mindre problemer op med alt fra batterilevetid til brugergrænseflade (for det har alle de eksisterende mobiler og systemer jo også når man går dem efter i sømmene), men det må altsammen komme når vi for alvor får fingre i de nye mobiler…

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: