Facebook: tag dine data med dig

I nat holdt Zuckerberg og Facebook pressemøde og præsenterede en række nye funktioner på netværket.

De to vigtigste var dels de såkaldte Nye Grupper, dels muligheden for at downloade alle sine billeder, videor, væg-posts og så videre i én, stor pakke.

Mere brugerkontrol

De nye grupper betyder, at man vil få langt større kontrol med hvem der kan se de ting man skriver eller lægger på Facebook.

Man vil fx kunne oprette undergrupper blandt sine venner, så det kun er familiemedlemmer der ser et bestemt billedalbum, eller at en vægpost kun bliver vist for éns kolleger.

Hvis man fx har sat det op så ens morgenløbeture automatisk bliver sendt fra mobiltelefonens GPS-tracking til Facebook, så kan det være at kort og tider kun skal deles med de andre løbeinteresserede man kender.

“Det handler om privacy, men det handler også i meget høj grad om irritation, og ønsket om ikke at irritere og besvære en masse af sine venner med noget de betragter som irrelevant,” sagde Mark Zuckerberg.

Download dine data

Den anden store nye feature er muligheden for at hente sine data – billeder, videoer, vægposts, etc – ud af Facebook igen, på en nem måde.

Det ser ud til stort set bare at handle om et tryk på en knap eller to, så hiver man alt sit materiale ned i én, stor ZIP-fil. Det betyder at man så kan flytte sit materiale til et andet site, eller i hvert fald har mulighed for at lave enkle backups af de store dele af éns hverdag der efterhånden ligger på den del af nettet.

Facebook viser hensyn til privatlivet?

En vigtig dimension af denne funktion er, at man ikke kan downloade alle sine venners kontaktinformationer – selvom man normalt har adgang til dem på Facebook.

De tilhører vennerne, og bør ikke kunne downloades automatisk af andre, sagde Zuckerberg på mødet.

Der er altså tilsyneladende ikke – som det ellers har været nævnt – tale om, at Facebook nu har gjort det meget nemmere at komme ud af netværket og slette sin profil.

Download-funktionen er et tilbud til folk der ønsker snapshots af deres Facebook-profil, backup af vigtige data, eller fx muligheden for at flytte sine billeder til et andet site, lød det.

Udover disse to annonceringer fortalte Zuckerberg og kollegerne også om et redesign af app-indstillingerne, så det bliver nemmere at kontrollere hvilke spil, programmer og tjenester der har adgang til éns Facebook-data.

LINKS:
Se video af pressemødet
Cnet’s opsummering af de nye funktioner

Reklamer

2 kommentarer to “Facebook: tag dine data med dig”

  1. peter eliot Says:

    men hvornår træder alle disse herligheder i kraft? jeg kan ikke finde dem på min profil

  2. Anders Høeg Nissen Says:

    “I løbet af de kommende uger” er det bedste svar jeg har kunnet finde…
    De plejer at rulle den slags ud over adskillige dage, og det er sjældent Danmark er først.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: